Ting å gjøre i Warszawa

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Monument for Warzsawa-opprøret som viser statue eller skulptur

Warszawa – aktiviteter i Polens hovedstad

Warszawa er hovedstaden og den største byen i Polen. Byen er et viktig senter for kultur, politikk, utdanning og industri. Kanskje er den mest kjent for å ha gitt navn til Warszawapakten under den kalde krigen. Gamlebyen som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, er en av de største attraksjonene for turister i byen. Det er et godt tilbudet av ting å gjøre i Warszawa, enten du reiser med familien, kjæresten eller vennegjengen.

Warszawa – ting å gjøre for deg som reiser med barn

Reiser du med barn til Warszawa, kan du få en fin og aktiv ferie. Like sør for sentrum ligger badelandet Wodny Park. Her er det forskjellige sklier og bassenger, kunstige fossefall og boblebad. Stedet har også en egen restaurant. I Lazienkiparken kan du leie en robåt og ro rundt på den vesle innsjøen og mate svanene. Ta en tur i dyrehagen hvor du kan se over 5 000 forskjellige dyrearter. Denne dyrehagen er også med i forskjellige programmer som redder utrydningstruede dyrearter, så her kan du se sjeldne dyr.

Utflukter og aktiviteter i Warszawa

De fleste velger å starte oppholdet i Warszawa med en tur i gamlebyen. Her finner du svært mange severdigheter som Slottsplassen med slottet, Sigismundsøylen, kobbertakspalasset og jesuittkirken, for å nevne noen. Ta deg også tid til et elvecruise på Vistula. Det er flere arrangører som tilbyr forskjellige guidede turer i byen. Hva med en omvisning av kommunistiske monumenter og arv med snacks og drikke? Bli med i en gammel van fra kommunisttiden og la guiden vise deg rundt til severdigheter fra kommunisttiden. Hvis du er i byen om sommeren, kan du også legge en tur til bystranden langs Vistula. Dette har blitt et stadig mer populært område for byens lokalbefolkning.

Besøk de mange museene i Warszawa

Det er et stort utvalg av museer i byen. Hvis det skulle regne en dag i løpet av ferien din, kan du legge turen til ett eller flere av disse. Flere av museene her er knyttet til andre verdenskrig, og her finner du blant annet Gestapo-museet, Pawiak fengselsmuseet og Muzeum Wojska Polskiego som er museet til den polske hæren. Men du finner også hyggeligere museer her, som Chopin-museet for den som er interessert i klassisk musikk. Eller hva med en tur til det vesle museet Czar PRL som viser hvordan en vanlig polsk familie levde i kommunisttiden? Ta også en tur til vitensenteret i Warszawa, men vær oppmerksom på at det kan være lange køer her.

Opplev matkulturen i Warszawa

For å få en god innføring i mat- og drikkekulturen i Polen, kan du bli med på en av de mange kulinariske rundturene i Warszawa. Du kan for eksempel bli med på en utelivstur med drikke. Kanskje vil du delta på et polsk matlagingskurs med mat og drikke? Ta også turen til en av de mange "melkebarene" som i motsetning til det man skulle forvente, ikke serverer melkeprodukter. Dette er restauranter fra kommunisttiden, som serverer god mat til rimelige priser.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter