Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Østerrike grunnet COVID-19.

WienAustria

Legg din neste weekendtur til Wien! La deg fascinere av denne tidligere stormaktshovedstaden som i dag tiltrekker seg mange tilreisende for sitt fantastiske kulturtilbud – her kan du nyte en ny klassisk konsert hver eneste kveld, bli med på et av byens ikoniske ball, eller la deg imponere over dansende hester på Den Spanske Rideskolen. Utforsk denne historiske byen og drøm deg bort til en svunnen tid.

Wien ligger kun en kort flytur unna, og er lett tilgjengelig med flere ulike flyselskaper fra Norge. Endelig har også vi her oppe i nord åpnet øynene for den østerrikske hovedstaden, som en gang var hovedsetet for det Habsburgske imperiet. Den storslåtte historien er fremdeles å se så langt øye rekker, med imponerende bygninger på hvert gatehjørne. Så sett av en dag til å rusle rundt, og nyt den vakre arkitekturen, enten det er Operahuset, Nasjonalmuseet eller det overveldende slottet midt i byen. Så historisk viktig er byen at selve bykjernen, den gamle delen av byen, er på UNESCOs Verdensarvliste, og mange sammenligner med god grunn den gamle delen av byen med et eneste stort utendørsmuseum.

Mange nordmenn har blitt kjent med Wien gjennom de tradisjonelle nyttårskonsertene som går av stabelen i byen hvert år. Kjente toner av landets storheter som Mozart og Strauss spilles til stor begeistring, og understreker byens viktige rolle innen musikken. For dette er virkelig en by hvor du kan nyte en ny klassisk konsert hver eneste dag, enten du foretrekker å innta et slott for anledningen eller byens mer tradisjonelle konserthus. Gå heller ikke slipp av den Spanske Rideskolen, som består av grasiøse hester som danser ballett. Det er faktisk like imponerende som det høres ut som, for enhver som har vært i nærheten av en hest kan se at dette er dressur på topp nivå. Til kjente klassiske toner beveger de seg grasiøst rundt i salen, og legger til en piruett fra tid til annen.

Mat er et viktig stikkord i Wien. Kombiner kultur med byens kulinariske opplevelser. Rundt om i hele Wien finner du små kniper som serverer klassikere som Wiener Schnitzel og pølse med sauerkraut. Det anbefales å gå litt rundt i smågatene for å oppleve byens små skatter - treff lokale besøkende som fortsatt leser avisene med hjelp av en stett, hør på fiolin som spilles i bakgrunnen, og bestill mat av kelneren som er akkurat så pyntet at det får deg til å føle deg som en gammel adelsmann eller -kvinne fra en svunnen tid. De mange pølsebodene som står rundt om i byen er heller ikke å forakte, og særlig en curry wurst er verdt å få med seg. Videre på turen av kulinariske opplevelser ligger Sacher Hotel, det tradisjonelle hotellet som er udødeliggjort gjennom sin kjente kake, Sacher Torte. Nok en gang vil følelsen av gamle dager flomme over deg, og for virkelig å føle seg som en del av hotellet anbefales det å ta på finjakken. Nyt en smak av den kjente sjokoladekaken, med et lite lag aprikossyltetøy, og du vil fort forstå hvorfor nettopp denne kaken har blitt en av Wiens største varemerker.

Videoreiseguide til Wien

Hvor du bør bo i Wien

De mest populære hotellene i Wien

NH Vienna Airport Conference Center
NH Vienna Airport Conference Center
4 out of 5
Einfahrtsstrasse 1-3, Schwechat, Nedre Østerrike
Prisen er 892 kr per natt fra 2. feb. til 3. feb.

Dette hotellet ligger nær flyplassen og 20 kilometer unna Ernst Happel stadion, Hundertwasser-huset i Wien og Wiener Prater. Dessuten ligger Universität für ...

4.2/5Excellent! (1,297 anmeldelser)

"Comfortable hotel walking distance from the airport."…"

Anmeldelse skrevet 26. jun. 2020

NH Vienna Airport Conference Center
Hotel Johann Strauss
Hotel Johann Strauss
4 out of 5
Favoritenstrasse 12, Wien, Wien
Prisen er 828 kr per natt fra 20. jan. til 21. jan.

Dette hotellet ligger i Wieden og 10 minutters gange unna ORF Broadcasting House Vienna, Karlskirche og Karlsplatz. Dessuten ligger Teknisk universitet i Wien ...

4.4/5Excellent! (758 anmeldelser)
Vinterferie

"Fint hotell med gåavstand til sentrum, men også T-bane rett utenfor. Ryddig var ryddig og rent på rommet, god frokost. Hyggelige ansatte, fint at vi kunne legge igjen nøkkel i resepsjonen og hente når vi trengte. Vi hadde et kjempefint opphold 🙂"…"

Anmeldelse skrevet 28. feb. 2020

Hotel Johann Strauss
Austria Trend Hotel Ananas
Austria Trend Hotel Ananas
4 out of 5
Rechte Wienzeile 93-95, Wien, Wien
Hent priser

Dette hotellet ligger i Margareten og 15 minutters gange unna Mariahilfer Street og Naschmarkt. Dessuten ligger Wiener Staatsoper og Albertina kun 2 kilometer ...

3.9/5Very Good! (825 anmeldelser)
Bra beliggenhet

"Greit hotell med ok standard. Romslig og fint rom. Sentralt og veldig nærme undergrunnsbane. Matmarkedet Naschmacht like i nærheten med gode spisesteder og shoppingmuligheter. Hyggelig og smilende betjening."…"

Anmeldelse skrevet 3. mar. 2020

Austria Trend Hotel Ananas
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Wien

Abieshomes Serviced Apartments - Downtown
Abieshomes Serviced Apartments - Downtown
5 out of 5
Schönlaterngasse 13, Wien
Prisen er 921 kr per natt fra 21. jan. til 22. jan.

Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Innere Stadt og 10 minutters gange unna Schwedenplatz, Stephansplatz og Stefansdomen. Dessuten ligger Den spanske ...

4.5/5Wonderful! (89 anmeldelser)
Fin leilighet

"Vi var 6 personer som bodde her i 3 netter. Veldig ny og fin leilighet midt i sentrum! Gåavstand til det meste. Veldig enkelt å sjekke inn. Vil anbefale dette stedet!"…"

Anmeldelse skrevet 8. jun. 2018

Abieshomes Serviced Apartments - Downtown
Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
5 out of 5
Garnisongasse 7, Wien
Prisen er 1 063 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Alsergrund og 10 minutters gange unna Wien rådhusplass, Universitetet i Wien og Rådhus. Dessuten ligger Den spanske ...

4.8/5Exceptional! (206 anmeldelser)
Very good location and nice apartment!

"Apartment is very good located, clean and very well equipped with everything you need. Communication was super fast and easy too. Can recommend this apartment for both - couple trip and family trip. Will return when traveling to Vienna."…"

Anmeldelse skrevet 13. nov. 2018

Abieshomes Serviced Apartments - Votivpark
Oliver Apartments
Oliver Apartments
3.5 out of 5
Gumpendorfer Str. 126, Wien
Prisen er 674 kr per natt fra 26. jan. til 27. jan.

Denne leiligheten ligger i Mariahilf og 10 minutters gange unna Raimund Theater og Mariahilfer Street. Dessuten ligger Wiener Stadthalle og Schönbrunn slott ...

4.7/5Exceptional! (320 anmeldelser)
Fint i Wien

"Utmerket sted. Rent. God beliggenhet. Kort vei til u-bahn. Ikke noe særlig plaget av trafikkstøy. Heller ikke uønskede individer gatelangs. Greit med en dagligvarebutikk rett over gata for oss som vil lage mat selv på et ganske så greit og kjekt kjøkken. Bodde i en ettroms med fint bad og god seng. ..."…"

Anmeldelse skrevet 27. jun. 2019

Oliver Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Anmeldelser av Wien

4.6

Populært reisemål

5 - Fantastisk
27
5 - Fantastisk 58.69565217391305%
4 - Bra
18
4 - Bra 39.130434782608695%
3 - OK
1
3 - OK 2.1739130434782608%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Verifisert reisende

5. des. 2019

Helt OK sted å besøke - fin arkitektur og historie, men kanskje best å besøke om sommeren...? Vinterbesøket ble litt forblåst og en kald affære.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. des. 2019

Kjekk by med nydelige julegater/ dekorasjoner og stort tilbud av konsertopplevelser Heldig med været - kaldt men ikke regn!!

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

18. nov. 2019

Veldig koselig og fin by, rent rundt omkring. veldig bra med shopping muligheter of restauranter.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

2. sep. 2019

Båttur til Bratislava med tog attende til Wien var kjekt, og Strauss/Mozartkonserten i Kursalon Wien var flott

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

24. jul. 2019

Nice city. The bad thing is that they dont accept card payment many places. Only cash.

4/5 - Bra

Verifisert reisende

20. jul. 2019

Fin By og mye å se på. 3 dager var ikke nok da brukte vi en dag til Hallstatt. Liten og fantastisk by☺️

Byer nær Wien