Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Wien

Se de 9 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Wien

Wien – aktiviteter i Østerrikes hovedstad

Wien som ligger ved elven Donau er Østerrikes største by og hovedstad. Dette er en betydelig turistby og mange internasjonale organisasjoner som OPEC og det internasjonale atomenergibyrået

har hovedkontorer her. Wien er også en prominent by innen kulturlivet med mange kjente musikere og komponister. Det er mange ting å gjøre i Wien enten du reiser med venner kjæresten eller familien.

Sightseeing i Wien

Hvis du velger å ta en tur med sightseeingbussen får du en grei oversikt over de viktigste severdighetene i byen. Så kan du velge ut de du ønsker å se nærmere på. En guidet omvisning i palasset Schönbrunn og byen kan også være et godt alternativ. Det tidligere keiserpalasset i Wien Hofburg er en imponerende samling byggverk som helt klart er verdt et besøk. Det er mulig å leie sykler i byen. Da kan du utforske større deler av byen enn om du går til fots. Legg også turen innom Peterskirken. Her avholdes det en del konserter. Kanskje er du heldig og får med deg en musikalsk opptreden under oppholdet ditt?

Utflukter og aktiviteter i Wien

Wien er en flott by å se fra vannet. Hva med å ta en tur med en av båtene som trafikkerer langs elven? Det er også mulig å velge en lengre tur og følge elven helt til for eksempel Budapest. Vil du oppleve litt mer av landskapet rundt Wien kan du bli med på forskjellige guidede fjellturer. Det er flere kjøpesentre i Wien for deg som vil handle litt i løpet av ferieturen. Eller hva med å legge inn noen timer på det berømte loppemarkedet? Hvis du reiser til Wien i forkant av julen kan du tilbringe mange timer på julemarkedet som arrangeres på rådhusplassen hvert år.

Wien – ting å gjøre for deg som reiser med barn

Hvis du er i Wien med barn er en turen til dyrehagen ved Schönbrunn en sikker vinner. Dette er verdens eldste dyrehage og den har også blitt kåret til verdens beste dyrehage ved flere anledninger. Badelandet Oberlaa har sklier som er over 80 meter lange i tillegg til mange bassenger og kortere sklier for de mindre barna. Ellers er også det store lekelandet Bogi-park et godt alternativ. Her finner du eventyrgrotter og vulkaner og mye mer som passer for både små og store barn. Husk også å stoppe ved en av de mange pølsebodene og smake på de populære pølsene!

Opplev kulturlivet i Wien

Wien har et rikt kulturliv å by på. Hva med å bestille billetter til en forestilling i den berømte Staatopern? Her er det til enhver tid rundt 50 produksjoner på timeplanen så alle burde kunne finne en passende forestilling. I tillegg er det mange andre konserthus teatre og operahus i byen. Ta også turen til det kunsthistoriske museet som har en imponerende utstilling i en imponerende bygning. Kunsthuset i Wien med verker av kunstneren Hundertwasser er et svært spesielt museum. Her er gulvene skeive vinduene danser og det vokser trær rundt omkring. En svært spesiell opplevelse!

Kart

Discover neighborhoods in Wien

Innere Stadt

Innere Stadt har mye å by på, blant annet interessante museer og flotte katedraler. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Stefansdomen og Stephansplatz, og hopper du på metroen på Stephansplatz U-Bahn-stasjon eller Herrengasse U-Bahn-stasjon, kan du utforske mer av byen.

ArkitekturKulturell aktivitetShopping

Landstrasse

Når du utforsker Landstrasse, kan du ta turen til steder som Hundertwasser-huset i Wien og glede deg over god mat. For å se mer av byen kan du hoppe på metroen på Rennweg S-Bahn-stasjon eller Rochusgasse U-Bahn-stasjon.

ShoppingSjømatArkitektur

Simmering

Det er mye å utforske i Simmering, blant annet livemusikk og teaterforestillinger. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Gasometer og Montesino Casino, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Haiderstraße stasjon eller Enkplatz U-Bahn-stasjon.

SportTeaterTur

Leopoldstadt

God mat gjør Leopoldstadt verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Wiener Prater, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Praterstern U-Bahn-stasjon eller Vorgartenstraße U-Bahn-stasjon.

RomantiskFamilievennligSjømat

Wieden

God mat er bare én av grunnene til at mange drar til Wieden. For å få med deg attraksjoner som Belvedere er det bare å hoppe på metroen på Taubstummengasse U-Bahn-stasjon eller Mayerhofgasse stasjon.

ShoppingRomantiskArkitektur

Favoriten

God mat er bare én av grunnene til at Favoriten er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Vienna Twin Tower, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Alaudagasse Station eller Neulaa Station.

ShoppingSjømatGåturer