Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 895 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Triumfbuen

Dette ikoniske monumentet står midt i en travel rundkjøring, men ruver over byen og gir god utsikt i flere retninger.

Man kan også gå opp i triumfbuen (50 meter) og få enda bedre utsikt over hele Paris. Monumentet står på Charles de Gaulle-plassen, og de tolv rette avenyene som munner ut i rundkjøringen, danner en «stjerne».

Du kan gå til triumfbuen via for eksempel den pittoreske Champs-Élysées. Du kan også gå rundt buen og beundre arkitekturen og de dekorative kunstverkene på avstand.

Du kommer opp til toppen av buen via 284 trappetrinn, eller du kan ta heisen. Adgangsgebyr kreves. På toppen er det et museum og en gavebutikk, og selvfølgelig utsikt nedover hele Champs-Élysées. Gatene rundt er spesielt vakre tidlig på kvelden når lysene i byen har blitt tent.

Det er gratis å utforske området rundt buen. Buen består av fire store søyler med hvelvet tak, og er så stor at et fly fløy gjennom den i 1919. I 1920 ble en ukjent soldat gravlagt her, og en evig flamme kom til i 1923, til minne om alle som døde i første verdenskrig. Flammen tennes daglig kl. 18.30.

Buen er reist til minne om alle som har kjempet for Frankrike, særlig i Napoleonskrigene. Innsiden av veggene har inskripsjoner om ulike kriger og de 558 generalene som kjempet i dem. Hver av de fire søylene er dekorert med en relieffskulptur. Den mest kjente er «Départ des volontaires en 1792» (de frivilliges avreise i 1792) av François Rude. Den skildrer vanlige franske borgere som gjør seg klar til å forsvare fedrelandet, ledet av en frihetsfigur. Dette verket er så symbolsk for nasjonalfølelsen at det har blitt kjent som La Marseillaise, etter nasjonalsangen.

Napoleon den første bad om å få buen oppført etter seieren ved Austerlitz i 1806. Han lovte hæren at de skulle «vende hjem gjennom triumfbuer». Han døde før buen var ferdig i 1836.

Triumfbuen ligger i 16. arrondissement på nordsiden av Seinen. Den er åpen daglig, men en av de beste dagene å besøke buen på, er 14. juli, Bastille-dagen. På Bastille-dagen er det parade opp hele Champs-Élysées, og et stort flagg vaier fra buen og danner et fargerikt fotomotiv. Det er lett å nå monumentet via buss, metro, jernbane eller til fots. Bruk av bil er ikke så greit, siden det kan være vanskelig å finne parkering.


Guide til utforskning av Triumfbuen


Kart

De beste hotelltilbudene

Vis alle de 4 350 overnattingsstedene i Triumfbuen
Hyatt Regency Paris Etoile 1 515 kr
Hyatt Regency Paris Etoile

Hyatt Regency Paris Etoile

3, Place du Général Kœnig, Paris
   
  4,0
  av 5, basert på 195 anmeldelser
  4.0 av 5.0

  Dette hotellet ligger ved siden av Palais de Congrès og tilbyr utsikt over Paris fra et 34 etasje høyt, sirkelformet tårn som har en bar med en spektakulær panoramautsikt på toppen. Champs Elysées ligger mindre enn tre kilometer unna.

  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe 2 281 kr
  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

  L'Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe

  51-57 rue de Courcelles, Paris
    
   4,2
   av 5, basert på 2 010 anmeldelser
   5.0 av 5.0

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Paris sentrum og 10 minutters gange unna Musée Jacquemart-André, Parc Monceau og Musee Nissim de Camondo. Champs-Élysées ligger 1 kilometer unna. Courcelles stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Monceau stasjon ligger 7 minutters gange unna.

   Maison Albar Hôtel Paris Champs Elysées 1 354 kr
   Maison Albar Hôtel Paris Champs Elysées

   Maison Albar Hôtel Paris Champs Elysées

   3 Avenue Mac Mahon, Paris
     
    4,4
    av 5, basert på 474 anmeldelser
    5.0 av 5.0

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i 17. arrondissement og 15 minutters gange unna Champs-Élysées og Palais des Congres de Paris. Dessuten ligger Parc Monceau og Palais de Chaillot kun 2 kilometer unna. Paris Charles de Gaulle – Étoile stasjon ligger to minutters gange unna, og Charles de Gaulle – Étoile stasjon ligger 4 minutters gange unna.

    Le Tsuba Hotel 1 075 kr
    Le Tsuba Hotel

    Le Tsuba Hotel

    45 rue des Acacias, Paris
      
     4,7
     av 5, basert på 272 anmeldelser
     4.0 av 5.0

     Dette hotellet ligger i 17. arrondissement og 15 minutters gange unna Champs-Élysées og Palais des Congres de Paris. Dessuten ligger Eiffeltårnet og Parc Monceau kun 3 kilometer unna. Ternes stasjon ligger 5 minutters gange unna og Argentine stasjon ligger 6 minutters gange unna.

     Hotel Napoleon 2 408 kr
     Hotel Napoleon

     Hotel Napoleon

     40 Avenue De Friedland, Paris
       
      4,4
      av 5, basert på 823 anmeldelser
      5.0 av 5.0

      Dette Art Deco-inspirerte hotellet i Paris ble bygget på 20-tallet, og ligger sentralt plassert nær Champs-Elysées og the Arc de Triomphe.

      The Peninsula Paris 7 265 kr
      The Peninsula Paris

      The Peninsula Paris

      19 Avenue Kléber, Paris
        
       4,8
       av 5, basert på 158 anmeldelser
       5.0 av 5.0

       Dette palasset i luksuriøs stil ligger i 16. arrondissement og 2 kilometer unna Champs-Élysées, Eiffeltårnet og Palais de Chaillot. Dessuten ligger Palais des Congres de Paris og Parc Monceau kun 2 kilometer unna. Kléber stasjon ligger to minutters gange unna, og Charles de Gaulle – Étoile stasjon ligger 6 minutters gange unna.

       Royal Hotel Paris Champs Elysées 1 290 kr
       Royal Hotel Paris Champs Elysées

       Royal Hotel Paris Champs Elysées

       33 Avenue De Friedland, Paris
         
        4,0
        av 5, basert på 541 anmeldelser
        4.0 av 5.0

        Dette hotellet ligger i Paris sentrum og 15 minutters gange unna Champs-Élysées og Parc Monceau. Dessuten ligger Palais des Congres de Paris og Palais de Chaillot kun 2 kilometer unna. Charles de Gaulle – Étoile stasjon og George V stasjon ligger fem minutters gange unna.

        Hotel Raphael 2 877 kr
        Hotel Raphael

        Hotel Raphael

        17 Avenue Kleber, Paris
          
         4,5
         av 5, basert på 238 anmeldelser
         5.0 av 5.0

         Dette hotellet er familievennlig og ligger i sentrum av Paris og 10 minutters gange unna Champs-Élysées, Baccarat Museum og Place Charles de Gaulle Etoile. Kléber stasjon ligger to minutters gange unna, og Charles de Gaulle – Étoile stasjon ligger 6 minutters gange unna.