Torino

Reiseguide
Torino fasiliteter samt torg eller plass, historisk arkitektur og fjell
Torino kan by på en magisk miks av historie, kongelige og arkitektur. Her kan du se palasser, piazzaer og museer som kan måle seg med de beste i verden.

Torino ligger nord i Italia under de kneisende Alpene, og byen ignoreres ofte av turisthordene som besøker Roma og Milano. Det bør du imidlertid ikke ta hensyn til, for en storbyferie i Torino er absolutt å anbefale. Torino var tidligere hjembyen til den italienske kongefamilien Savoiardene, og byen er fremdeles full av prektige og storslåtte minner fra den tiden. En weekendtur til Torino er derfor rene eventyrferien.

En flott start på din ferie i Torino er Mole Antonelliana, en av byens mest berømte bygninger. Ta turen til topps for å få panoramautsikt over byen og mot Alpene i nordvest. Bygningen huser også det nasjonale kinomuseet, og det er vel verdt et besøk.

Arven etter Savoiardene kan ses i hele byen. På Torinos kongelige palass kan du se de beste eksemplene på livsstilen deres: Våpensamlingen her er en av de flotteste i Europa. På den andre siden av palasset finner du Johannes Døperens katedral, som huser likkledet i Torino. Mange tror at dette eldgamle tøystykket er Jesu likklede. En ferie i Torino byr også på mange muligheter til en bedagelig spasertur. Sett kursen mot den kongelige parken bak palasset, og nyt solen. Valentinoparken i sør er et annet alternativ, og den rommer det spektakulære Valentinoslottet.

De storslåtte piazzaene som ligger spredt rundt omkring i sentrum av Torino, er ypperlige steder for et bedre måltid eller en kopp morgenespresso. Ved Piazza San Carlo ligger to av Torinos mest berømte kafeer: Caffè San Carlo og Caffè Torino. Piazza Statuto i nordvest beskrives som Torinos senter for svart magi og er innhyllet i mystikk.

En reise til Torino er ikke komplett uten å besøke en annen av byens største attraksjoner, nemlig det egyptiske museet. Dette er det eneste museet i sitt slag utenfor Kairo, og her finner du noen av de beste eksemplene på gamle egyptiske gjenstander i verden, inkludert komplette samlinger fra individuelle graver og et rekonstruert tempel.

Torino er lett tilgjengelig med fly eller tog. Byen ligger mindre enn to timer med bil fra Middelhavet og Frankrike.

Discover neighborhoods in Torino

Best Western Plus Hotel Genova
Best Western Plus Hotel Genova
4 out of 5
Via Paolo Sacchi 14/B, Turin, TO, 10128
Prisen er 1 206 kr per natt fra 2. okt. til 3. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Torino, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et spa med full service og frokost. Gjestene ...
4,3/5 Excellent! (408 anmeldelser)
"Tres bon hotel dans Turin face à la gare et près centre-ville. Petit déjeuner varié et tres bon. Dommage juste qu'en Italie il y ait désormais des machines automatiques pour le café ou capuccino car moins bon ni authentiques !"

Anmeldelse skrevet 25. aug. 2022

NH Collection Torino Piazza Carlina
NH Collection Torino Piazza Carlina
4 out of 5
Piazza Carlo Emanuele II, 15, Turin, TO, 10122
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 911 kr per natt fra 23. okt. til 24. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Torino, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost ...
4,7/5 Exceptional! (736 anmeldelser)
Sentralt hotell i Torino
"Fint opphold i en flott by !"

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2021

Principi di Piemonte | UNA Esperienze
Principi di Piemonte | UNA Esperienze
5 out of 5
Via Piero Gobetti, 15, Turin, TO, 10123
Prisen er 2 225 kr per natt fra 6. okt. til 7. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Torino, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og romservice døgnet ...
4,6/5 Exceptional! (963 anmeldelser)
Good quality, nice hotel
"The receptionists was super friendly, helped us with different place to eat with huge success, we got 25 euro discount on drinks, and that was good for the Coke. The hotel it self was super fresh, nice quality and I will visit it again for sure."

Anmeldelse skrevet 31. des. 2021

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Residence Star
Residence Star
4 out of 5
Via Susa 5, Turin, TO, 10138
Hvis du bor i denne residensen med fasiliteter for forretningsreisende i Torino, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et døgnåpent ...
4,5/5 Wonderful! (315 anmeldelser)
"Flott leilighets hotell, rent og pent. God service."

Anmeldelse skrevet 1. aug. 2018

DUPARC Contemporary Suites
DUPARC Contemporary Suites
4 out of 5
C.so Massimo D'Azeglio 21, Turin, TO, 10126
Hvis du bor i denne residensen med spa i Torino, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et spa med full service og frokost. Gjestene ...
4,7/5 Exceptional! (470 anmeldelser)
Lekkert hotell
"Dette hotellet er perfekt, rommet var det jeg vil kalle luksus rom. Mange fine restauranter i nærheten. 15 min gange til sentrum. Kan anbefales"

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2020

Hotel Miramonti
Hotel Miramonti
3 out of 5
Piazza Derna 238, Turin, TO, 10154
Hvis du bor i denne residensen med fasiliteter for forretningsreisende i Torino, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
3,9/5 Good! (689 anmeldelser)
Kjedelig, midt i en rundkjøring.
"Mye bråk utenfor, trikker og stor trafikk. Stort rom, men ikke noe trivelig. Skittent sengeteppe, som ble skiftet etter en del om og men. Frokosten er ok, men det manglet brød to av tre morgener."

Anmeldelse skrevet 26. apr. 2014

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Aktiviteter

Byer nær Torino