Torino

Reiseguide
Torino fasiliteter samt torg eller plass, historisk arkitektur og fjell

Torino kan by på en magisk miks av historie, kongelige og arkitektur. Her kan du se palasser, piazzaer og museer som kan måle seg med de beste i verden.

Torino ligger nord i Italia under de kneisende Alpene, og byen ignoreres ofte av turisthordene som besøker Roma og Milano. Det bør du imidlertid ikke ta hensyn til, for en storbyferie i Torino er absolutt å anbefale. Torino var tidligere hjembyen til den italienske kongefamilien Savoiardene, og byen er fremdeles full av prektige og storslåtte minner fra den tiden. En weekendtur til Torino er derfor rene eventyrferien.

En flott start på din ferie i Torino er Mole Antonelliana, en av byens mest berømte bygninger. Ta turen til topps for å få panoramautsikt over byen og mot Alpene i nordvest. Bygningen huser også det nasjonale kinomuseet, og det er vel verdt et besøk.

Arven etter Savoiardene kan ses i hele byen. På Torinos kongelige palass kan du se de beste eksemplene på livsstilen deres: Våpensamlingen her er en av de flotteste i Europa. På den andre siden av palasset finner du Johannes Døperens katedral, som huser likkledet i Torino. Mange tror at dette eldgamle tøystykket er Jesu likklede. En ferie i Torino byr også på mange muligheter til en bedagelig spasertur. Sett kursen mot den kongelige parken bak palasset, og nyt solen. Valentinoparken i sør er et annet alternativ, og den rommer det spektakulære Valentinoslottet.

De storslåtte piazzaene som ligger spredt rundt omkring i sentrum av Torino, er ypperlige steder for et bedre måltid eller en kopp morgenespresso. Ved Piazza San Carlo ligger to av Torinos mest berømte kafeer: Caffè San Carlo og Caffè Torino. Piazza Statuto i nordvest beskrives som Torinos senter for svart magi og er innhyllet i mystikk.

En reise til Torino er ikke komplett uten å besøke en annen av byens største attraksjoner, nemlig det egyptiske museet. Dette er det eneste museet i sitt slag utenfor Kairo, og her finner du noen av de beste eksemplene på gamle egyptiske gjenstander i verden, inkludert komplette samlinger fra individuelle graver og et rekonstruert tempel.

Torino er lett tilgjengelig med fly eller tog. Byen ligger mindre enn to timer med bil fra Middelhavet og Frankrike.

Discover neighborhoods in Torino

Grand Hotel Sitea
Grand Hotel Sitea
5 out of 5
Via Carlo Alberto, 35, Torino, TO
Prisen er 1 691 kr per natt fra 30. sep. til 30. sep.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Gamlebyen og 10 minutters gange unna Via Roma og Piazza San Carlo. Pala Alpitour ligger 4,1 kilometer unna. Porta Nuova ...
4.7/5Exceptional! (815 anmeldelser)
"Det lå sentralt til alle severdigheter i gamlebyen, og personalet var blide og trivelige."

Anmeldelse skrevet 22. aug. 2019

Grand Hotel Sitea
DoubleTree by Hilton Turin Lingotto
DoubleTree by Hilton Turin Lingotto
4 out of 5
Via Nizza 230, Torino
Prisen er 898 kr per natt fra 22. okt. til 22. okt.
Dette hotellet ligger i Millefonti og 2 kilometer unna Oval Lingotto og Torino Palavela. Dessuten ligger Pala Alpitour og Torino store olympiastadion kun 5 kilometer ...
4.6/5Wonderful! (722 anmeldelser)
"utsikten var rett inn i et stort støyende bygge prosjekt"

Anmeldelse skrevet 11. jun. 2019

DoubleTree by Hilton Turin Lingotto
Principi di Piemonte | UNA Esperienze
Principi di Piemonte | UNA Esperienze
5 out of 5
Via Piero Gobetti, 15, Torino, TO
Prisen er 1 866 kr per natt fra 11. okt. til 11. okt.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Gamlebyen og få skritt unna Via Roma og Rinascente. Dessuten ligger Monumento a Edmondo De Amicis og Santa Cristina ...
4.6/5Exceptional! (901 anmeldelser)
Sentralt hotell
"Flott hotell, med perfekt beliggenhet. Midt i smørøye. Anbefales på d sterkeste."

Anmeldelse skrevet 23. mai 2017

Principi di Piemonte | UNA Esperienze
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
DUPARC Contemporary Suites
DUPARC Contemporary Suites
4 out of 5
C.so Massimo D'Azeglio 21, Torino, TO
Prisen er 1 047 kr per natt fra 17. okt. til 17. okt.
Denne leiligheten med et spa ligger i San Salvario og 3 kilometer unna Teatro Nuovo, Det polytekniske universitetet i Torino og Piazza San Carlo. Dessuten ligger ...
4.7/5Exceptional! (438 anmeldelser)
Lekkert hotell
"Dette hotellet er perfekt, rommet var det jeg vil kalle luksus rom. Mange fine restauranter i nærheten. 15 min gange til sentrum. Kan anbefales"

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2020

DUPARC Contemporary Suites
Residenza dell'Opera
Residenza dell'Opera
Via San Massimo 17, Centro Storico di Torino, Torino
Prisen er 1 222 kr per natt fra 4. okt. til 4. okt.
Denne leiligheten ligger i Gamlebyen og 10 minutters gange unna Piazza Vittorio Veneto og Piazza San Carlo. Pala Alpitour ligger 4,6 kilometer unna. Porta Nuova ...
4.7/5Exceptional! (183 anmeldelser)
Nice hotel. Recommended!
"Very nice hotel and staff. Large and clean rooms. Beautiful beds. Well working wifi. Good location. No breakfast served at the hotel, but on your way out of hotel - turn right and walk 3 meters to a small cafe with nice staff and cheap breakfast. Tip: Quite noisy from street - so ask for room facing ..."

Anmeldelse skrevet 28. mai 2019

Residenza dell'Opera
Hotel Miramonti
Hotel Miramonti
3 out of 5
Piazza Derna 238, Torino, TO
Prisen er 493 kr per natt fra 1. okt. til 1. okt.
Denne leiligheten ligger i Rebaudengo og 5 kilometer unna Turin Eye, Giardini Reali og Torino kongelige teater. Dessuten ligger Allianz stadion og Venaria Reale ...
3.8/5Good! (671 anmeldelser)
Kjedelig, midt i en rundkjøring.
"Mye bråk utenfor, trikker og stor trafikk. Stort rom, men ikke noe trivelig. Skittent sengeteppe, som ble skiftet etter en del om og men. Frokosten er ok, men det manglet brød to av tre morgener."

Anmeldelse skrevet 26. apr. 2014

Hotel Miramonti
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Torino

Populære aktiviteter i Torino

Byer nær Torino