Luster

Reiseguide
Luster
Opplev både fjell og fjord i det flotteste Bygde-Norge har å by på. Enten det er brevandring, rå skisentere eller toppturer, har Luster for noe for alle.

Luster er omringet av majestetiske fjellområder, og er en perle for deg som er glad i naturen. Kommunen byr også på spennende matopplevelser og familievennlige aktiviteter.

Luster ligger innerst i Sognefjorden, og er en av Norges største kommuner. Tar du turen hit, bør du få med deg Norges største isbre, Jostedalsbreen. Breen strekker seg over 500 kvadratkilometer og er Europas største isbre på fastlandet. Opplev breen på nært hold gjennom en guided tur i det fantastiske landskapet.

Ta en fottur til Molden, som ligger 1116 moh., og nyt den slående utsikten over fjorden. Norges tredje høyeste fjell, Storen, ligger også her i kommunen. For deg som er glad i litt fart og spenning, er en guidet kajakk-tur på Lustrafjorden midt i blinken.

Velger du en weekendtur til Luster om sommeren, er et besøk til Solvorn vel verdt. Den lille fjordbygda har kun 250 innbyggere, og er kjent for sin vakre badestrand – populært kalt «Costa del Solvorn». Stranden er perfekt for familier, og temperaturen i vannet kan nå 22 grader. Her kan du også nyte lokal mat, som sjøkreps fra fjorden, hjort fra fjellene eller hjemmeystet ost. Er du en av de søtsugne, bør du ta turen til Sognefjord Sjokolade. Her kan du nyte fersk sjokolade tilsatt lokale bringebær.

Til vinterhalvåret, kan du besøke Sogn skisenter, Norges lengste skitrekk. Her finner du et stort utvalg av skimuligheter, både herlig puddersnø og skibakker for barn. Familier på tur vil også ha stor glede av Lustrabadet i Gaupne. Badelandet har basseng for barn, sklier og utekulper – alt med utsikt til fjell og fossefall.

Luster byr også på et rikt kulturliv. Dra tilbake til middelalderen og opplev Dale kirke, en vakker steinkirke bygd på 1200-tallet. Eller ta en tur til Urnes Stavkirke, som er verdenskjent for sin arkitektur.Du kommer deg enkelt til Luster med fly til Sogndal, eller med buss fra de fleste byer i Norge. I både sol og snø er dette et av de beste stedene for å virkelig oppleve fjord- og fjellandskap.

Gaupnetunet Hotell og Hytter
Gaupnetunet Hotell og Hytter
3 out of 5
Rådhusvegen 2, Gaupne, Luster, Sogn og Fjordane, 6868
Prisen er 1 640 kr per natt fra 1. jun. til 2. jun.
1 640 kr
per natt
1. jun.–2. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i Luster, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. Gjestene sier ...
8,2/10 Very Good! (102 anmeldelser)
Ypperlig
"Veldig bra beliggenhet, sentralt i Gaupne. Kort gangavstand til kjøpesenter og badeanlegg. Veldig hyggelig betjening. Gaupne er et veldig godt utgangspunkt til de ulike attraksjonene i kommunen. God parkering med el-bil lading utenfor hotellet er et stort pluss."

Anmeldelse skrevet 26. sep. 2022

Gaupnetunet Hotell og Hytter
Turtagrø Hotel
Turtagrø Hotel
4 out of 5
Fv55 340, Luster, 6877
Prisen er 1 770 kr per natt fra 21. jun. til 22. jun.
1 770 kr
per natt
21. jun.–22. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i Luster, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
9/10 Wonderful! (26 anmeldelser)
Kort med godt opphold på Turtagrø
"Flott opphold, god mat, god service, nyttige tips til topptur på ski. Sov i 6-mannsrom i sveitservillaen, helt grei pris."

Anmeldelse skrevet 7. jun. 2022

Turtagrø Hotel
Walaker Hotel
Walaker Hotel
3 out of 5
Solvorn vegen 324, Solvorn, Luster, Sogn og Fjordane, 6879
Prisen er 3 730 kr per natt fra 7. jun. til 8. jun.
3 730 kr
per natt
7. jun.–8. jun.
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Luster, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
9,2/10 Wonderful! (36 anmeldelser)
Absolutt en reise verdt!
"Vakkert historisk hotell, med hyggelig vertskap. Nydelig mat! Anbefales på det varmeste :)"

Anmeldelse skrevet 16. sep. 2021

Walaker Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Lyngmo Hytter
Lyngmo Hytter
3 out of 5
Lyngmo 21 B, Hafslo, Luster, 6869
Hvis du bor i denne hytta i Luster, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en privat strand. Populære ...
8,2/10 Very Good! (26 anmeldelser)
Camping
"Forventer vel ikke mer av en campinghytte. Veldig enkel standard. Ta med eget sengetøy eller sovepose"

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2021

Lyngmo Hytter
Dalsøren Camping
Dalsøren Camping
2 out of 5
Lustravegen 3291, Luster, Sogn og Fjordane, 6872
Du kan bo på denne campingplassen ved stranden under oppholdet i Luster. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en privat strand. ...
Dalsøren Camping
Leilighet i Jostedal like ved Nigardsbreen
Leilighet i Jostedal like ved Nigardsbreen
Jostedal
Du kan bo i denne leiligheten under turen til Luster. Stedet har blant annet et badeland, wi-fi og parkeringsplasser. Nigardsbreen er en populær severdighet ...
10/10 Exceptional! (12 anmeldelser)
Nyoppusset og flott leilighet med en fantastisk utsikt
"En flott nyoppusset leilighet. Manglet ingenting. Vi hadde et flott opphold og kan absolutt anbefale det."

Anmeldelse skrevet 17. jul. 2021

Leilighet i Jostedal like ved Nigardsbreen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Luster