Luster

Reiseguide
Luster
Opplev både fjell og fjord i det flotteste Bygde-Norge har å by på. Enten det er brevandring, rå skisentere eller toppturer, har Luster for noe for alle.

Luster er omringet av majestetiske fjellområder, og er en perle for deg som er glad i naturen. Kommunen byr også på spennende matopplevelser og familievennlige aktiviteter.

Luster ligger innerst i Sognefjorden, og er en av Norges største kommuner. Tar du turen hit, bør du få med deg Norges største isbre, Jostedalsbreen. Breen strekker seg over 500 kvadratkilometer og er Europas største isbre på fastlandet. Opplev breen på nært hold gjennom en guided tur i det fantastiske landskapet.

Ta en fottur til Molden, som ligger 1116 moh., og nyt den slående utsikten over fjorden. Norges tredje høyeste fjell, Storen, ligger også her i kommunen. For deg som er glad i litt fart og spenning, er en guidet kajakk-tur på Lustrafjorden midt i blinken.

Velger du en weekendtur til Luster om sommeren, er et besøk til Solvorn vel verdt. Den lille fjordbygda har kun 250 innbyggere, og er kjent for sin vakre badestrand – populært kalt «Costa del Solvorn». Stranden er perfekt for familier, og temperaturen i vannet kan nå 22 grader. Her kan du også nyte lokal mat, som sjøkreps fra fjorden, hjort fra fjellene eller hjemmeystet ost. Er du en av de søtsugne, bør du ta turen til Sognefjord Sjokolade. Her kan du nyte fersk sjokolade tilsatt lokale bringebær.

Til vinterhalvåret, kan du besøke Sogn skisenter, Norges lengste skitrekk. Her finner du et stort utvalg av skimuligheter, både herlig puddersnø og skibakker for barn. Familier på tur vil også ha stor glede av Lustrabadet i Gaupne. Badelandet har basseng for barn, sklier og utekulper – alt med utsikt til fjell og fossefall.

Luster byr også på et rikt kulturliv. Dra tilbake til middelalderen og opplev Dale kirke, en vakker steinkirke bygd på 1200-tallet. Eller ta en tur til Urnes Stavkirke, som er verdenskjent for sin arkitektur.Du kommer deg enkelt til Luster med fly til Sogndal, eller med buss fra de fleste byer i Norge. I både sol og snø er dette et av de beste stedene for å virkelig oppleve fjord- og fjellandskap.

Gaupnetunet Hotell og Hytter
Gaupnetunet Hotell og Hytter
3 out of 5
Rådhusvegen 2, Gaupne, Luster, Sogn og Fjordane
Fullt refunderbart
Prisen er 2 010 kr per natt fra 12. jul. til 13. jul.
2 010 kr
per natt
12. jul.–13. jul.
Hvis du bor på dette hotellet i Luster, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og ...
8,2/10 Very Good! (125 anmeldelser)
Godt hotel.
"Et godt Hotel å bo på. God mat og hyggelig bertjening."

Anmeldelse skrevet 28. feb. 2024

Gaupnetunet Hotell og Hytter