Roma historiesenter

Roma
Roma historiesenter
Besøk sentrum av Italias hovedstad, og spis tradisjonell italiensk mat. Slapp av på gamle barer, og se noen av byens berømte historiske steder.

Roma sentrum er fullt av historiske steder og travle handlestrøk og restauranter. Her kan du blant annet utforske Pantheon, et romersk tempel fra 100-tallet. Det står på en av Romas sju høyder.

Smak på klassiske italienske retter, og slapp av på sjarmerende barer. Gå opp og ned Spansketrappen, en gammel trapp som fungerer som møtested. Spansketrappen ligger i nærheten av en stor offentlig park og en rekke designerbutikker. Se Castel Sant’Angelo, et høyt, sylinderformet mausoleum fra 100-tallet.

Gå til Piazza Navona, som er et populært møtested for både lokalbefolkningen og turister. Dette viktige torget er ofte tilholdssted for gatekunstnere og malere. Midt på torget står Fontana dei Quattro Fiumi. Denne fontenen er fra 1600-tallet og ble tegnet av den kjente italienske kunstneren og arkitekten Gian Lorenzo Bernini.

Rett overfor Piazza Navona ligger kirken Sant’Agnese in Agone. Denne arkitektoniske perlen ble bygd på 1600-tallet. Innvendig kan du se relieffet Den hellige familie av den italienske barokkbilledhuggeren Domenico Guidi samt St. Agneses alter, som inneholder Agneses hodeskalle.

Besøk det historiske Quirinalet, som fremdeles er residensen til Italias president. Her har det bodd en rekke paver og italienske konger siden bygget stod ferdig på 1500-tallet. Rusle rundt inne i palasset for å se de utsøkte kunstverkene som pryder veggene.

Besøk Pantheon, og legg merke til de store granittsøylene i korintisk stil. Dette arkitektoniske mesterverket ble reist av keiser Hadrian som et tempel til gudene. Pantheon regnes som et av de best bevarte av Romas mange eldgamle bygninger.

Du kan reise til Roma sentrum med ekspresstog og buss fra Leonardo da Vinci lufthavn, også kjent som Fiumicino. De mange luksushotellene og leilighetene i sentrum gir deg nok av overnattingsmuligheter å velge mellom.

Roma sentrum er et av Italias mest populære reisemål takket være de spektakulære bygningene fra romertiden, handlestrøkene og utestedene.


Populære steder å besøke