Portugal

Reiseguide
Aveiro som viser bukt eller havn
Hjemlandet til Vasco da Gama, portvinen og en europeisk teplantasje ligger på den iberiske halvøya, og det er kjent for sine historiske byer og atlanterhavsøyer.

Portugal spilte en sentral rolle under kolonitiden. Fra Portugals kyst ankom den første europeeren til India via sjøveien. Portugiserne erobret også store deler av Sør-Amerika. I dag oppretter ikke Portugal lenger kolonier, men byene avslører landets tidligere storhetstid. Se de kjente havnebyene, og utforsk de vakre atlanterhavsøyene.

Lisboa, Portugals hovedstad, viser frem landets rikdom fra kolonitidens dager. Reis rundt i havnedistriktet Belém. Det var herfra verdenskjente oppdagere som Vasco da Gama, satte seil for flere hundre år siden. Da Gamas legeme ble begravet i det lange klosteret Mosteiro dos Jerónimos som stammer fra 1700-tallet, og en statue av Vasco da Gama er oppført på triumfbuen på Rua Augusta. På reise til Lisboa kan du også se Portugals egen historie som et land som ble kolonisert av andre imperier. Oppe i åsen ligger fortet Castelo de São Jorge fra det sjette århundre. Det har spor både etter romere, vestgotere og maurere.

Mens Lisboa er en by som har basert seg på import, har den store byen Porto lyktes med en av landets mest kjente eksportvarer, portvinen, en søt dessertvin. Utforsk vinmarkene som omgir byen i terrasser, i dalene ved Douro-elven som slynger seg gjennom terrenget. Landskapet i Portos daler inneholder både barokke og moderne arkitektoniske bygninger blant de fargerike husene.

En av attraksjonene som skiller Portugal fra sine europeiske naboer, er øygruppen Azorene, som ligger et godt stykke fra kysten, men som er innenfor atlanterhavsgrensen. Ta fly til disse ni vulkanske øyene for å få noen av de beste friluftsopplevelsene når du er på ferie i Portugal. Øverst i øygruppen ligger landets høyeste topp, Ponta do Pico. Ta turen til toppen for å få en formidabel utsikt over de største øyene i Azorene. Den største øya, São Miguel, har vulkanske varmekilder, en vakker kratersjø og en av Europas få teplantasjer.

Reis til i Portugal ved å fly til den internasjonale flyplassen utenfor Lisboa eller til Ponta Delgada på São Miguel. Utemmet vulkansk villmark og tidligere imperisk rikdom venter.

Portugal – populære byer

Lisboa som inkluderer by og historisk arkitektur i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Lisboa-distriktet
Kjent for Historisk, Kunst og Museer
Lisboa har i de senere årene tatt opp konkurransen mot sine nabobyer i øst. Portugals hovedstad er i dag en av de mest populære storbyene blant nordmenn på reisefot, og tiltrekker seg stadig flere besøkende som allerede har sett de fleste byene i Spania, og ønsker noe nytt. Lisboa er absolutt noe nytt, og kan skilte med en fantastisk arkitektur, deilig klima, og ikke minst et spennende kjøkken.

Grunner til å reise

 • São Jorge-borgen
 • Katedralen i Lisboa
 • Gulbenkian-museet
Dom Luis I broen som inkluderer elv eller bekk, gatescener og nattbilder
Porto
Kjent for Elver, Havner og Kafeer
Portugals nest største by fengsler de besøkende med sin rike historie, sine prisbelønte viner og sin storslåtte arkitektur.

Grunner til å reise

 • Clerigos Tower
 • Livraria Lello
 • Porto rådhus
Madeira
Funchal
Kjent for Restauranter, Sjø og Hager
Hovedstaden på den portugisiske øya Madeira er en vakker by på sørkysten som kan skilte med strender, historiske bygninger og et yrende dyreliv i havet.

Grunner til å reise

 • Madeira botaniske hage
 • CR7 Museum
 • Funchal bondemarked
Albufeira som viser strand og landskap i tillegg til en mann
Albufeira
Kjent for Strender, Restauranter og Barer ved bassenget
Slapp av på strendene, utforsk gamlebyen og prøv smakfull sjømat på et av Portugals mest populære feriesteder.

Grunner til å reise

 • Torget i Albufeiras gamleby
 • Albufeira Marina
 • Rocha Baixinha strand
Azorene fasiliteter samt innsjø
Ponta Delgada
Kjent for Øyer, Marinaer og Turer
Ponta Delgada venter: øyutsikt, kaféer, sightseeing og mye mer!

Grunner til å reise

 • Ferraria-badene
 • Boca do Inferno utsiktspunkt
 • Ponta Delgada marina
Faro strand som inkluderer sandstrand og kyst
Faro
Kjent for Vennlige mennesker, Restauranter og Marinaer
I tillegg til at denne byen er en inngangsport til naturparken Ria Formosa, kan den også friste med historiske bygninger omgitt av vakre sandbanker, strender og sumpmark.

Grunner til å reise

 • Faro katedral
 • Carmo kirke

Portugal

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: