Azorene

Portugal
Bilde levert av Tourismo de Portugal
Azorene er en gruppe på ni vulkanske øyer med historiske severdigheter og vakker natur både på land og til vanns. Azorene er også Europas vestligste punkt.

Den lille øygruppen ble dannet av vulkansk aktivitet, og det dramatiske landskapet på Azorene gir inspirasjon til å boltre seg utendørs. Azorenes kratersjøer, fjell, skoger og strender er som hentet rett ut av et eventyr, mens landsbyene og byene er fulle av fengslende kulturskatter. Besøk gamle kirker, svøm i en kratersjø og se deg om i en underjordisk lavagrotte mens du utforsker øyene.

Selve porten til Azorene er Ponta Delgada, som er hovedstaden på São Miguel, den største av øyene. Her kan du besøke klosteret og kapellet Nossa Senhora da Esperança fra 1500-tallet, som er kjent for det overdådig utsmykkede interiøret, og sognekirken São Sebastião fra tidlig på 1500-tallet. Se det store banyantreet i parken Jardim António Borges og et show eller en film på det populære kultursenteret Teatro Micaelense.

En kort kjøretur herfra finner du kratersjøer og varme kilder. Beundre naturprakten i Caldeira das Sete Cidades, et vulkansk krater fullt av innsjøer, eller bad i den varme kilden i Parque Terra Nostra.

Klimaet er temperert hele året og landskapet svært variert, så en reise til Azorene kan spesielt anbefales hvis du liker friluftsliv. Vandre langs stier som går forbi de største vulkanene på øya Faial, eller padle i kratersjøer og på havet rundt Terceira.

På øya Pico kan du bestige Ponta do Pico, Portugals høyeste fjell. Vingårdslandskapet på Pico er en fascinerende region der det dyrkes vindruer mellom de svarte lavasteinene. Ta turen under bakken for å se de merkelige formasjonene i lavagrotten Gruta das Torres.

Andre vakre og populære severdigheter på Azorene er den vulkanske grotten Furna do Enxofre på Graciosa, de gamle kirkene og naturreservatene på São Jorge og fossene og kratersjøene på Flores.

Du kan reise til Azorene ved å ta fly til Ponta Delgada på São Miguel. Du kan enkelt reise mellom øyene med de regelmessige båtene, og det går også enkelte fly mellom dem.

Azorene – populære byer

Azorene fasiliteter samt innsjø
Ponta Delgada
Kjent for Øyer, Marinaer og Turer
Ponta Delgada venter: øyutsikt, kaféer, natur og mye mer!

Grunner til å reise

  • Ponta Delgada marina
  • Ferraria-badene
  • Antonio Borges hagen
Ribeira Grande
Ribeira Grande
Kjent for Øyer, Hager og Sjø
Liker du øyutsikt, hager og fotturer? Dra til Ribeira Grande!

Grunner til å reise

  • Santa Bárbara-stranden
  • Batalha golfbane