Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

AzorenePortugal

Azorene er en gruppe på ni vulkanske øyer med historiske severdigheter og vakker natur både på land og til vanns. Azorene er også Europas vestligste punkt.

Den lille øygruppen ble dannet av vulkansk aktivitet, og det dramatiske landskapet på Azorene gir inspirasjon til å boltre seg utendørs. Azorenes kratersjøer, fjell, skoger og strender er som hentet rett ut av et eventyr, mens landsbyene og byene er fulle av fengslende kulturskatter. Besøk gamle kirker, svøm i en kratersjø og se deg om i en underjordisk lavagrotte mens du utforsker øyene.

Selve porten til Azorene er Ponta Delgada, som er hovedstaden på São Miguel, den største av øyene. Her kan du besøke klosteret og kapellet Nossa Senhora da Esperança fra 1500-tallet, som er kjent for det overdådig utsmykkede interiøret, og sognekirken São Sebastião fra tidlig på 1500-tallet. Se det store banyantreet i parken Jardim António Borges og et show eller en film på det populære kultursenteret Teatro Micaelense.

En kort kjøretur herfra finner du kratersjøer og varme kilder. Beundre naturprakten i Caldeira das Sete Cidades, et vulkansk krater fullt av innsjøer, eller bad i den varme kilden i Parque Terra Nostra.

Klimaet er temperert hele året og landskapet svært variert, så en reise til Azorene kan spesielt anbefales hvis du liker friluftsliv. Vandre langs stier som går forbi de største vulkanene på øya Faial, eller padle i kratersjøer og på havet rundt Terceira.

På øya Pico kan du bestige Ponta do Pico, Portugals høyeste fjell. Vingårdslandskapet på Pico er en fascinerende region der det dyrkes vindruer mellom de svarte lavasteinene. Ta turen under bakken for å se de merkelige formasjonene i lavagrotten Gruta das Torres.

Andre vakre og populære severdigheter på Azorene er den vulkanske grotten Furna do Enxofre på Graciosa, de gamle kirkene og naturreservatene på São Jorge og fossene og kratersjøene på Flores.

Du kan reise til Azorene ved å ta fly til Ponta Delgada på São Miguel. Du kan enkelt reise mellom øyene med de regelmessige båtene, og det går også enkelte fly mellom dem.

Azorene – populære byer

Ribeira Grande
Ribeira Grande
Kjent for Øy, Hage og Sjø

…"

Grunner til å reise

  • Lagoa do Fogo
  • Caldeira Velha
Horta
Horta
Kjent for Øy, Havn og Marina

…"

Grunner til å reise

  • Caldeira
Povoacao
Povoacao
Kjent for Vennlige folk, Hage og Spa

…"

Grunner til å reise

  • Lagoa das Furnas
Azorene fasiliteter samt innsjø
Ponta Delgada
Kjent for Øy, Marina og Tur

…"

Angra do Heroísmo
Angra do Heroísmo
Kjent for Sjø, Øy og Svømming

…"

Praia da Vitória
Praia da Vitória
Kjent for Sjø, Øy og Ost

…"