Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Lisboa-distriktet
Reiseguide

Lisboa har i de senere årene tatt opp konkurransen mot sine nabobyer i øst. Portugals hovedstad er i dag en av de mest populære storbyene blant nordmenn på reisefot, og tiltrekker seg stadig flere besøkende som allerede har sett de fleste byene i Spania, og ønsker noe nytt. Lisboa er absolutt noe nytt, og kan skilte med en fantastisk arkitektur, deilig klima, og ikke minst et spennende kjøkken. 

Byen har en idyllisk beliggenhet kort vei fra glinsende strender langs Atlanterhavet, noe som gjør at både storbymennesker og strandløver tiltrekkes av byen. Dette er stedet du kan kombinere kultur og sjø, og det er derfor utmerket for familieturer, venner på ferie, samt par som vil på en romantisk utflukt. I disse dager er det flere som flyr fra Norge til Lisboa, og flyturen er akkurat kort nok til at det er helt fint å ta turen for en langhelg. Men dersom du er heldig nok og har noen ekstra dager å avse så anbefales det å sette av noen dager til å oppleve byen, og et par dager ved havets bredder. Det er med andre ord en by man lett kan tilbringe lang tid i, mens man nipper til sin portvin og koser seg med dagsfersk sjømat.

Tilnavnet Europas San Fransisco kommer av de sjarmerende men svært trange smugene som smyger seg rundt i byen, hvor trikkene finner veien. Særlig fremtredende er det i den gamle delen av byen, Alfama. Her kan du nyte fridagene ved å gå deg vill, eller i alle fall nesten, i de labyrintlignende gatene. Arkitekturen er fra middelalderen frem til 1800-tallet, og gir deg følelsen av å ta del i en gammel film. Høydepunktene her inkluderer São Jorge slottet, utsikten fra Santa Luzia, og ikke minst Katedralen i Lisboa som er fra middelalderen. Sett av en hel dag til sightseeing, og nyt følelsen av å være i en helt annen tidsepoke hvor mobiltelefoner og Facebook bare blir fjerne minner.

Man kan ikke nevne Lisboa uten å nevne byens herlige kjøkken. Klassikeren bacalao fås i alle varianter, og det samme gjelder tradisjonelle sjømatgryter som bugner av den ferskeste fangsten. Men vær forsiktig, som i de fleste andre populære storbyer finnes det mang en turistfelle som med stor sannsynlighet vil by på en og annen skuffelse. Så lytt til de lokale rådene! Områdene rundt Chiado er kjent for god og tradisjonell portugisisk kost. Når du først er i byen så bør du finne en restaurant hvor de spiller tradisjonell fado-musikk, en type musikk som for oss utenfra kan virke som en litt trist, men veldig stemningsfull opplevelse.

Mange blir litt overrasket når de hører om Lisboas spennende uteliv. Her bør man absolutt prøve partylivet. Lux/Fragil går for å være et av Europas mest elegante utesteder, og her kan man nyte flere ulike typer musikkarter, konserter, avant-garde dekor, og en terrasse som kan ta pusten fra de fleste.

Bestill en reise til spennende Lisboa nå!

Hvor du bør bo i Lisboa-distriktet

De mest populære hotellene i Lisboa-distriktet

Rossio Garden Hotel
Rossio Garden Hotel
3 out of 5
Rua Jardim do Regedor, 24, Lisboa
Prisen er 260 kr per natt fra 26. feb. til 27. feb.

Dette hotellet ligger i Lisboa gamleby og få skritt unna Lisbon Coliseum og Restauradores-plassen. Dessuten ligger Rossio-plassen og Santa Justa-heisen kun 10 ...

4.3/5Excellent! (967 anmeldelser)
Sentralt og godt hotell i Lisboa.

"Sentral beliggenhet i Lisboa sentrum. Gangavstand til det meste. Veldig hyggelig personale. Vi hadde et stort rom med to enkelt- senger. Veldig gode madrasser. Vannkoker på rommet. I tillegg kunne vi hele døgnet forsyne oss med vanilje-terter( Pastel natal) og drikke fra kaffemaskinen i hotellets ..."…"

Anmeldelse skrevet 8. mai 2019

Rossio Garden Hotel
Myriad by SANA Hotels
Myriad by SANA Hotels
5 out of 5
Cais das Naus, Lote 2.21.01, Parque Das Nacoes, Lisboa
Prisen er 1 760 kr per natt fra 26. feb. til 27. feb.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Parque das Nações og 15 minutters gange unna Vasco da Gama-tårnet og Vasco da Gama kjøpesenter. Dessuten ligger Lisboa ...

4.8/5Exceptional! (676 anmeldelser)
Fantastisk!

"Beste hotell opplevelsen vi har hatt . Alt var fantastisk ! Service ut av en annen verden! Skal absolutt tilbake!"…"

Anmeldelse skrevet 21. aug. 2019

Myriad by SANA Hotels
Internacional Design Hotel
Internacional Design Hotel
4 out of 5
Rua Da Betesga, 3, (Ao Rossio), Lisboa
Hent priser

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Lisboa gamleby og få skritt fra Figueira-torget, Rossio-plassen og Santa Justa-heisen. Dessuten ligger Sé og Katedralen ...

4.5/5Wonderful! (998 anmeldelser)
Great value!

"Loved it. Best area!"…"

Anmeldelse skrevet 6. sep. 2019

Internacional Design Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Lisboa-distriktet

Upon Lisbon Prime Residences
Upon Lisbon Prime Residences
4 out of 5
Rua Luciana Stegagno Picchio, 12, Lisboa, Lisbon
Prisen er 1 458 kr per natt fra 27. feb. til 28. feb.

Dette leilighetshotellet ligger i Sao Domingos de Benfica og 15 minutters gange unna Estádio da Luz og Colombo kjøpesenter. Dessuten ligger Lisboa zoologiske ...

4.5/5Wonderful! (432 anmeldelser)
Nice hotel close to Benefica stadium.

"Good service day and night. Busy breakfast area but they serve until 11 so if you can eat after 9.30, no problems. Close to Metro and Benefica stadium and only 10 euro for a taxi to centre. Nice swimmingpool on the roof. Airco not the best, but everything else, perfect."…"

Anmeldelse skrevet 1. mar. 2020

Upon Lisbon Prime Residences
Ascensor da Bica - Lisbon Serviced Apartments
Ascensor da Bica - Lisbon Serviced Apartments
4 out of 5
Largo de Santo Antoninho, 1, Lisboa
Prisen er 387 kr per natt fra 1. mar. til 2. mar.

Denne leiligheten ligger i Bica og 15 minutters gange unna Mercado da Ribeira, Rossio-plassen og Praça do Comércio. Dessuten ligger Sé og Lisbon rådhus kun 15 ...

4.2/5Very Good! (480 anmeldelser)

"It was okay. They did not give the code for check in, wanted 2 euros first for taxes. You had to give your card info . Extremely unprofessional. I don't care about 2 euros, just higher the prices on hotels.com so there is no hazzle. Super stressful check in. The room is beautiful and all but the ..."…"

Anmeldelse skrevet 26. nov. 2018

Ascensor da Bica - Lisbon Serviced Apartments
Lisbon Serviced Apartments Baixa Castelo
Lisbon Serviced Apartments Baixa Castelo
5 out of 5
Rua dos Fanqueiros, 136, Lisboa
Prisen er 440 kr per natt fra 27. feb. til 28. feb.

Denne leiligheten i luksuriøs stil ligger i Lisboa gamleby og 5 minutters gange unna Sé og Katedralen i Lisboa (Se). Dessuten ligger Rossio-plassen og Praça ...

4.3/5Excellent! (524 anmeldelser)

"Clean and well kept, short distance to downtown. All you want for a stay when you want an apartment instead of a hotel room."…"

Anmeldelse skrevet 2. des. 2019

Lisbon Serviced Apartments Baixa Castelo
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Lisboa-distriktet

Populære aktiviteter i Lisboa-distriktet

Byer nær Lisboa-distriktet