Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Porto
Reiseguide

Portugals nest største by fengsler de besøkende med sin rike historie, sine prisbelønte viner og sin storslåtte arkitektur.

Porto, et UNESCO-verdensarvsted, er en av Europas eldste og best bevarte byer. Reis til Porto, som ligger på den bratte bredden av Douro-elven. Byen kan by på europeisk sjarm og en lidenskap for fine viner.

På ferie i Porto kan du få et innblikk i byens storslåtte fortid med et besøk til Børspalasset, byens nyklassiske børs fra det 19. århundret. Ved siden av ligger den gotiske São Francisco-kirken. I kontrast til kirkens mørke eksteriør er interiøret nesten i sin helhet dekket med bladgull.

Du kan gå opp til toppen eller ta kabelbanen for å beundre den unike portugisiske mosaikken, kalt for "azulejos", som utsmykker veggene i klostergården i Sé do Porto og São Bento togstasjon i nærheten. Du må ikke gå glipp av bokbutikken Livraria Lello & Irmão, en institusjon i Porto som regnes som en av de vakreste butikkene i verden.

Nærmere Douro kan du dra bakover i tiden når du går langs de smale passasjene i Ribeira-strøket. Bygningene i dette strøket fra middelalderen er gamle og fargerike, og det yrer med folk i gatene. Nyt Portos velkjente kulinariske nytelser "tripas à moda" (en kalunrett) eller "francesinha" (et smørbrød med kjøtt dynket i en saus av øl) på en av de mange restaurantene langs elven.

Ingen tur til Porto er komplett uten å forsøke portvin, vinen som har fått sitt navn etter byen. Du kan lære om vinfagets historie på Portvinsmuseet. Gå over den ruvende Luís den førstes bro for å besøke områdets mange portvinkjellere. Mot et lite gebyr kan du få en omvisning i kjellerne og smake på noen av de beste vinene i regionen. Hvis du har litt ekstra tid, kan du cruise på elven i en "rabelo" (en fraktebåt for vin) og se opp på terrassene med vinranker opp langs åsene.

Det anbefales ikke å kjøre i Porto. Bruk heller det omfattende nettverket med undergrunn, trikk og buss. Vær oppmerksom på at mange av de smale smugene i Portos eldste strøk bare er tilgjengelige til fots. Dette gir deg gode muligheter til å studere arkitektur og lokal kultur når du utforsker området.

Hvor du bør bo i Porto

De mest populære hotellene i Porto

PortoBay Flores
PortoBay Flores
5 out of 5
Rua das Flores, 27, Porto
Prisen er 1 060 kr per natt fra 26. mar. til 27. mar.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Centro / Baixa og 10 minutters gange unna Palácio das Artes, Ribeira-plassen og Porto katedral. Dessuten ligger Dom ...

4.8/5Exceptional! (133 anmeldelser)
Traditional beauty meets modern luxury

"What a fantastic new, chic boutique hotel in Porto. Just opened with a delicate refurbished historic building with all modern facilities and comfort. We actually commented on the aesthetics, service and atmosphere of the hotel several times (due to positive surprise) during our stay. Highly ..."…"

Anmeldelse skrevet 20. aug. 2019

PortoBay Flores
Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site
Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site
5 out of 5
Praca da Ribeira, 1, Porto
Hent priser

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Sao Nicolau og 5 minutters gange unna Ribeira-plassen og Dom Luis I broen. Dessuten ligger Porto katedral og Porto rådhus ...

4.5/5Wonderful! (926 anmeldelser)
Hotellet en opplevelse i seg selv. Utsikt mot elve

"Supersentralt! Midt i Porto."…"

Anmeldelse skrevet 25. okt. 2016

Pestana Vintage Porto - Hotel & World Heritage Site
The Yeatman Hotel
The Yeatman Hotel
5 out of 5
Rua do Choupelo (Santa Marinha), Vila Nova de Gaia
Prisen er 2 637 kr per natt fra 17. mar. til 18. mar.

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Vila Nova de Gaia, få skritt unna Taylors Port Cellars og Taylor Fladgate vinkjeller. Dessuten ligger ...

4.8/5Exceptional! (419 anmeldelser)
Fantastisk hotellopplevelse i Porto

"Fantastisk opphold i et supert hotell med alle fasiliteter. Imponerende beliggenhet midt i Porto.Topp service. Rent og elegant på rommene og utenfor hotellet."…"

Anmeldelse skrevet 7. sep. 2015

The Yeatman Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Porto

Condes de Azevedo Palace
Condes de Azevedo Palace
5 out of 5
Palácio Condes de Azevedo -, Rua Saraiva de Carvalho N93, Porto
Prisen er 1 344 kr per natt fra 21. mar. til 22. mar.

Dette leilighetshotellet i luksuriøs stil ligger i Centro / Baixa og 5 minutters gange unna Igreja de Santa Clara og Porto katedral. Dessuten ligger Dom Luis ...

4.6/5Exceptional! (146 anmeldelser)

"La estadía fue excelente, desde la ubicación hasta el personal. Todo 10 puntos. El hotel es bellísimo, volvería sin dudarlo."…"

Anmeldelse skrevet 7. mar. 2020

Condes de Azevedo Palace
Casa dos Caldeireiros
Casa dos Caldeireiros
3 out of 5
Rua dos Caldeireiros, 191, Porto, Porto

Denne leiligheten ligger i Centro / Baixa og 10 minutters gange unna Igreja dos Clérigos (kirke), Porto katedral og Ribeira-plassen. Dessuten ligger Dom Luis ...

4.9/5Exceptional! (46 anmeldelser)
Fantastico

"The house is a house, Sónia is the difference!"…"

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2020

Casa dos Caldeireiros
Porto Downtown Lovers Suites Bombarda 451
Porto Downtown Lovers Suites Bombarda 451
4 out of 5
Rua de Miguel Bombarda, 451, 1. andar, sala 2, Porto

Denne leiligheten ligger i União de Freguesias do Centro og 15 minutters gange unna Universitetet i Porto og Porto rådhus. Dessuten ligger Porto katedral og ...

4.7/5Exceptional! (134 anmeldelser)

"Fint og greit sted, flott parkeringsplass bak huset. De skriver at de er tilstede for innsjekk i et fast tidsrom noe de ikke er. Tar heller ikke telefon i dette tidsrommet når man forsøker å ringe. Ved avreise åpner resepsjon kl 10 hver dag, noe som nok er for seint for de aller fleste."…"

Anmeldelse skrevet 9. jul. 2019

Porto Downtown Lovers Suites Bombarda 451
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Porto

Populære aktiviteter i Porto

Anmeldelser av Porto

4.7

Populært reisemål

5 - Fantastisk
8
5 - Fantastisk 72.72727272727273%
4 - Bra
3
4 - Bra 27.272727272727273%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

29. des. 2019

Koselig, spennende by. Mye å se. Mange små, spennende butikker. Gode resturanter med veldig god mat. gode priser. Hyggelige mennesker. Ubehagelig med uteliggere/narkomane/tiggere i gatene. Støyende gatemusikanter

5/5 - Fantastisk

Hanne

2. mai 2019

Porto er en fantastisk spennende by, utrolig spesielt. Gå rundt i byen, gå over broen, oppe og nede, drikk Portvin i Gaia - kjøp 5 smaksprøver på en uteservering i gågaten langs kaia. Kaninkunstverk i Gaia. Gå rundt og nyt.

Byer nær Porto