Split

Reiseguide
Diokletians slott som inkluderer nattbilder og torg eller plass
Studer romerske bygninger, vandre rundt i de kronglete, sjarmerende middelaldergatene og utforsk noen av Kroatias beste museer i denne vakre byen ved Adriaterhavskysten.

byen Split vokste fram rundt palasset til den romerske keiseren Diokletian. Den er en av de største byene i Kroatia, og hjem til noen av landets viktigste kulturminner og kulturinstitusjoner. Byen ligger på bredden av det glitrende Adriaterhavet og er en av de vakreste i regionen. Det er et av Europas stadig mer populære turistmål.

Historie- og arkitekturinteresserte bør ta turen til Diokletians palass. Dette er et av de best bevarte romerske palassene i Europa og ble utpekt som et av verdens kultur- og naturarvsteder i 1979. Studer ruinene etter palassets porter og gårdsrom, eller dra ned og utforsk de underjordiske gangene. Sørg for å besøke katedralen og klokketårnet i Split, som utgjør restene av det som tidligere var Diokletians mausoleum. Gå opp i tårnet for å nyte den flotte utsikten over byen og området rundt.

Gå rundt i gatene i gamlebyen for å se arkitektur fra opp igjennom tidene. Sørg for at du stopper på Narodni Trg (folkets plass) for å beundre det gamle klokketårnet og ta deg en matbit. Utforsk de gamle kirkene og de svingete gatene i Veli Varoš eller stopp ved Prokurative (Republikkens torg) for å ta en hvilepause i et av byens vakreste offentlige rom. Ingen besøk i Split er komplette uten en spasertur langs byens fantastiske strandpromenade Riva.

Lær mer om Splits historie på bymuseet eller ta en titt på gjenstander fra Kroatias fascinerende fortid på det arkeologiske museet. Der utstilles utallige antikke mynter, gamle våpen og statuer. Er du interessert i tradisjonelle folkedrakter og andre kulturminner, kan du tilbringe en time eller to på Etnografisk museum. Kunstelskere kan besøke billedkunstmuseet for å se kunstverk av både eldre og nyere kunstnere. Du kan også dra til Ivan Meštrović-galleriet og beundre skulpturene til en av Kroatias fremste kunstnere fra 1900-tallet.

Discover neighborhoods in Split

Diokletians slott som viser kulturarv, slott og nattbilder

Gamlebyen i Split

4,5/5(18 anmeldelser av området)

Historiske steder og hyggelige kaféer er bare noe av det som gjør Gamlebyen i Split verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Fiskemarkedet og Riva.

Gamlebyen i Split
Bacvice-stranden som inkluderer kyst og by

Bačvice

4,5/5(3 anmeldelser av området)

Vakre strender, historiske steder og god mat er noe av det som trekker folk til Bačvice. Mens du utforsker området, bør du ta turen til Split havn eller Bacvice-stranden.

Bačvice
Default Image

Grad

Når du først er i Grad, bør du ta turen til severdigheter som Game of Thrones-museet og Kroatias nasjonalteater.

Grad
Default Image

Lučac-Manuš

Når du først er i Lučac-Manuš, bør du ta turen til severdigheter som Det kroatiske maritime museum og Museo Nacional de Historia Natural.

Lučac-Manuš
Default Image

Varoš

Når du først er i Varoš, bør du ta turen til severdigheter som Marjan-åsen og Vrh Marjana - Telegrin Hill.

Varoš