Nordstrand

Oslo
Bilde tatt av Filip Hammarlund
Bydelen langs østsiden av Oslofjorden kan by på mange fine inntrykk og naturopplevelser i rolige omgivelser.

Legger du en ferie til Nordstrand, får du nyte mange fine stunder langs Oslofjorden. Her er det fine turområder for den som vil strekke på føttene, og flotte strender for den som vil slappe av ved vannet. Det er heller ikke langt til sentrum hvor du har tilgang på et stort utvalg av butikker og aktiviteter.

Nordstrand er en bydel i Oslo kommune, som ligger ved østsiden av Oslofjorden. Dette er en av de mest folkerike bydelen, og en av bydelene med færrest første og andre generasjons innvandrere. Bydelen er oppkalt etter huset Nordstranden som ligger i Mosseveien 196. Nordstrand er også en av de rikeste bydelene i Oslo – innbyggerne her har ofte høy nettoinntekt, en høy forventet levealder og bydelen har svært høye boligpriser.

På en reise til Nordstrand kan du oppleve nærheten til Oslofjorden, og for eksempel dra til Nordstrand Bad som har en fin sandstrand og gode fasiliteter. Du kan også dra over broa til Ulvøya hvor du kan kose deg på Sydstranda. I bydelen er det mange fine turområder, og du kan for eksempel legge turen til Brannfjell som er et høydedrag sør og øst for Ekebergsletta.

Nordstrand har en flott beliggenhet og mye fin natur du kan nyte. Det er flere spisesteder her og muligheter for å overnatte. Det er heller ikke langt til Oslo sentrum hvor du kan oppleve et mer aktivt og urbant byliv. Du kan i tillegg vente mange fine opplevelser om du legger turen over til noen av de andre bydelene i Oslo.

Når du skal besøke Nordstrand, kan du ankomme på Gardermoen lufthavn. Derfra går det flytog direkte inn til Oslo, hvor du kan veksle over på buss eller t-bane videre til Nordstrand. Du kan også leie bil på flyplassen hvis du ønsker tilgang på bil under ferien din. Det går både tog og buss til Oslo fra de fleste steder rundt om i Norge.

Du trenger ikke å reise til utlandet for å få hyggelige ferieopplevelsene! I Nordstrand og området rundt kan du slappe av og nyte rolige dager, samtidig som nærheten til storbyen gir deg mange aktive byopplevelser.


Populære steder å besøke