Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

HolmenkollenOslo

Med en av Oslos beste utsikter, et friluftsliv man bare kan drømme om og restauranter og overnattingssteder i verdensklasse, er Holmenkollen i en klasse for seg.

Som en av de vakreste forstedene til Oslo, er det lett å avskrive Holmenkollen som bare et av de mange stedene man kan bo i for en rimelig penge når man er på storbyferie i hovedstaden. Men dette er uten tvil en destinasjon i seg selv, med et veldig stort utvalg av aktiviteter og attraksjoner. Uten å ta en eneste tur til sentrum av Oslo, kan du lett gjennomføre en weekendtur til Holmenkollen uten å gå tom for ting å finne på.

Begynn med å reise til Holmenkollens aller mest kjente turistattraksjon, Holmenkollbakken og det omkringliggende skianlegget som er blant både bydelens og landets kjæreste sportsarenaer. Men det er langt ifra den eneste: Her bugner det over av muligheter for en rekke morsomme aktiviteter med ski på beina. Er du av typen som gjerne spenner på alpinutstyret, kan du hygge deg i Tryvann Vinterpark, som kan skilte med 14 forskjellige nedfarter og 7 forskjellige måter å komme til toppen.

I skogen som omkranser Holmenkollen på tre kanter, finner du et løypenett som er velholdt og usedvanlig omfattende. Få byer i verden kan skilte med en så rik naturtilgang som Oslo, og Holmenkollen er den naturlige innfallsport, sommer som vinter. Kommer du i sommerhalvåret, er Nordmarka likeså innbydende og tilgjengelig til fots som til sykkel, og du finner alt fra krevende, myrlendt og kupert terreng til åpne, lyse skogsbilveier der barnevognen lett kommer fram.

Hvis været ikke svarer til forventningene finner du mange spennende innendørsaktiviteter også. Hva med en tur på Skimuseet, dypt inne i fjellet under hoppbakken? En tur opp i tårnet av bakken er naturligvis inkludert i omvisningen hvis du vil. Ellers er det vakre Holmenkollen kapell, bygget i 1996 med inspirasjon av stavkirkene, vel verdt et besøk. Og dersom du allikevel ikke klarer å finne på mer, er Oslo sentrum bare en 20 minutters T-banetur unna.

Få steder viser Oslo og Norges mangfold og historie på en bedre og mer gjennomført måte enn Holmenkollen. En ferie her passer for liten og stor, og bydelen har aktiviteter for alle lommebøker, ferdighetsnivåer og interesser.

De mest populære hotellene i Holmenkollen

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Scandic Holmenkollen Park
Scandic Holmenkollen Park
4 out of 5
Kongeveien 26, Oslo
Prisen er 1 013 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger i Holmenkollen, 0,4 kilometer unna Holmenkollbakken og 3,5 kilometer unna Oslo vinterpark. Dessuten ligger Holmenkollen skimuseum ...

4.1/5Very Good! (1,156 anmeldelser)

"Kjempeflott hotellmed flotte rom, behagelige senger, fint bar og veldig bra frokostbuffé. Meget fin beliggenhet meg fine tur muligheter og fantastisk utsikt."…"

Anmeldelse skrevet 12. jan. 2020

Scandic Holmenkollen Park
Lysebu Hotel
Lysebu Hotel
4 out of 5
Lysebuveien 12, Oslo
Prisen er 1 594 kr per natt

Dette hotellet med en historisk profil ligger i Holmenkollen og 2 kilometer unna Tryvannstårnet og Oslo vinterpark. Dessuten ligger Korketrekkeren og Holmenkollen ...

4.6/5Wonderful! (325 anmeldelser)
Fantastisk opplevelse

"Fantastisk rom og nydelig frokost med utsikt. 10/10!"…"

Anmeldelse skrevet 13. jan. 2020

Lysebu Hotel
Bogstad Camping
Bogstad Camping
3 out of 5
Ankerveien 117, Oslo

Denne ferieparken med golfmuligheter ligger i Holmenkollen, 2,6 kilometer unna Holmenkollbakken og 5 kilometer unna Oslo vinterpark. Dessuten ligger Holmenkollen ...

Bogstad Camping
Soria Moria Hotell
Soria Moria Hotell
4 out of 5
Voksenkollveien 60, Oslo

Dette hotellet ligger i Holmenkollen, 1,7 kilometer unna Korketrekkeren og 2,1 kilometer unna Oslo vinterpark. Dessuten ligger Holmenkollen kapell og Holmenkollen ...

4.3/5Excellent! (594 anmeldelser)
Soria moria

"Bra rom hyggelig betjening, men litt slitsomt at det nesten kun er utenlandsk betjening. Men ikke fornøyd med restauranten. Noe mat var bra, veldig mye spesielt istedenfor at det enkle er det beste! Feks, Rispasta til bolognaise var IKKE bra!!"…"

Anmeldelse skrevet 2. feb. 2020

Soria Moria Hotell
Voksenaasen
Voksenaasen
4 out of 5
Ullveien 4, Oslo

Dette hotellet, som har forbindelser til konferansesenteret, befinner seg rett ved skiløypene i Holmenkollen og 2 kilometer unna Korketrekkeren, Oslo vinterpark ...

4.1/5Very Good! (544 anmeldelser)
Voksenaasen

"Nydelig presentert frokost med godt utvalg og fantastisk utsikt. Veldig hyggelig og hjelpsom service i resepsjon. Rommet var litt i det enkleste laget og litt lite - men jeg sov likevel godt. Hotellet lå litt utenom allfarvei så litt lite praktisk for meg, men sikkert flott hvis du har tid til å ..."…"

Anmeldelse skrevet 9. sep. 2019

Voksenaasen
Hus i Oslo nær Holmenkollen Skijump og Tryvann Vinterpark
Hus i Oslo nær Holmenkollen Skijump og Tryvann Vinterpark
Voksenkollveien, 126a, Oslo, Oslo

Dette feriehjemmet for romantiske reiser ligger i Holmenkollen og 2 kilometer unna Tryvannstårnet og Oslo vinterpark. Dessuten ligger Korketrekkeren og Holmenkollen ...

Hus i Oslo nær Holmenkollen Skijump og Tryvann Vinterpark

Populære steder å besøke i Holmenkollen

Oslo vinterpark
Bilde av Oslo vinterpark

Oslo vinterpark

4/5(10 anmeldelser)

Kjør på ski i perfekt preparerte løyper og se våghalser i superpipen i denne vinterparken, som ligger på Tryvannshøgda utenfor sentrum av byen.. Den relativt korte avstanden til sentrum gjør parken perfekt for selv et dagsbesøk under en weekendtur til Oslo.

Holmenkollbakken
Bilde av Holmenkollbakken

Holmenkollbakken

4/5(27 anmeldelser)

Få med deg et arrangement ved Holmenkollbakken under turen til Oslo. Dette fotgjengervennlige området er kjent for sine mange restauranter og har interessante museer du også bør oppleve.

Holmenkollen skimuseum
Bilde av Holmenkollen skimuseum

Holmenkollen skimuseum

4.5/5(3 anmeldelser)

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Holmenkollen skimuseum på turen til Oslo. Dette fotgjengervennlige området er kjent for sine mange restauranter og har interessante museer du også bør oppleve.

Operahuset i Oslo
Bilde av Operahuset i Oslo

Operahuset i Oslo

4.5/5(63 anmeldelser)

Det norske operahuset, som er bygget i marmor og glass, ligner et isfjell som stiger opp av vannet.

Vikingskipshuset
Bilde av Vikingskipshuset

Vikingskipshuset

4/5(26 anmeldelser)

Denne store hallen er det permanente hvilestedet for tre store vikingskip som en gang i tiden brakte frykt over den nordlige delen av Europa.

Aker brygge
Bilde av Aker brygge

Aker brygge

4/5(109 anmeldelser)

Dette tidligere verftområdet er nå et populært underholdnings-, shopping- og restaurantområde ved Oslofjorden.

Populære aktiviteter i Holmenkollen

Oslo Pass
Bilde av Oslo Pass

Oslo Pass

Anbefales av 92 % av reisende
445 kr
per voksen
Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser
Bilde av Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

Oslo Discovery Tour med sertifiserte guider og moderne busser

Anbefales av 90 % av reisende
550 kr
per voksen
Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken
Bilde av Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Oslo Panoramatur – Holmenkollen og Vigelandsparken

Anbefales av 98 % av reisende
350 kr
per voksen
Sightseeingcruise på Oslofjorden
Bilde av Sightseeingcruise på Oslofjorden

Sightseeingcruise på Oslofjorden

Anbefales av 90 % av reisende
355 kr
per voksen
Norsk kveld på fjorden
Bilde av Norsk kveld på fjorden

Norsk kveld på fjorden

485 kr
per voksen
Tur med sightseeingbuss i Oslo
Bilde av Tur med sightseeingbuss i Oslo

Tur med sightseeingbuss i Oslo

Anbefales av 78 % av reisende
467 kr
per voksen

Andre områder i Oslo

Skøyen, Oslo, Norge

Skøyen

Interessante museer er bare én av grunnene til å dra til Skøyen. Vil du se kjente severdigheter som Vigelandsparken og Oslo bymuseum, er det bare å hoppe på metroen på Skøyen trikkeholdeplass eller Thune trikkeholdeplass. .

Skøyen
Majorstua, Oslo, Norge

Majorstua

3/5(7 anmeldelser av området)

Det er mye å utforske i Majorstua, blant annet spennende butikker og god mat. Du bør også få med deg populære attraksjoner som Frognerparken og Oslo bymuseum, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Vigelandsparken holdeplass eller Frogner stadion stasjon.

Majorstua
Bislett, Oslo, Norge
Lydia Chiorino på trover

Bislett

Hyggelige kaféer og nydelige kirker er bare noe av det som trekker folk til Bislett. Du bør også få med deg severdigheter som Norsk veterinærmedisinsk museum og Lovisenberg kirke, og for å komme deg rundt i området er det bare å hoppe på metroen fra Stensgata trikkeholdeplass eller Adamstuen trikkeholdeplass.

Bislett
St. Hanshaugen, Oslo, Norge
Hannah Høirem på trover

St. Hanshaugen

4/5Very Good!(24 anmeldelser av området)

St. Hanshaugen kan friste med blant annet god mat. Du bør også ta turen til Bislett stadion, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Stensgata trikkeholdeplass eller Bislett holdeplass.

St. Hanshaugen
Skillebekk, Oslo, Norge
Travel with all senses på trover

Skillebekk

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

Skillebekk kan friste med blant annet god mat. Du bør også ta turen til Nasjonalbiblioteket, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Skarpsno trikkeholdeplass eller Skillebekk trikkeholdeplass.

Skillebekk
Oslo som inkluderer utendørs kunst

Frogner

4.5/5Wonderful!(17 anmeldelser av området)

Spennende museer, hyggelige kaféer og spennende butikker er bare noe av det som trekker folk til Frogner. Mens du er her, bør du også få med deg Aker brygge og Nasjonalbiblioteket, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Skillebekk trikkeholdeplass eller Skarpsno trikkeholdeplass.

Frogner