Holmenkollen

Oslo
Bilde levert av Oslo Winter Park
Med en av Oslos beste utsikter, et friluftsliv man bare kan drømme om og restauranter og overnattingssteder i verdensklasse, er Holmenkollen i en klasse for seg.

Som en av de vakreste forstedene til Oslo, er det lett å avskrive Holmenkollen som bare et av de mange stedene man kan bo i for en rimelig penge når man er på storbyferie i hovedstaden. Men dette er uten tvil en destinasjon i seg selv, med et veldig stort utvalg av aktiviteter og attraksjoner. Uten å ta en eneste tur til sentrum av Oslo, kan du lett gjennomføre en weekendtur til Holmenkollen uten å gå tom for ting å finne på.

Begynn med å reise til Holmenkollens aller mest kjente turistattraksjon, Holmenkollbakken og det omkringliggende skianlegget som er blant både bydelens og landets kjæreste sportsarenaer. Men det er langt ifra den eneste: Her bugner det over av muligheter for en rekke morsomme aktiviteter med ski på beina. Er du av typen som gjerne spenner på alpinutstyret, kan du hygge deg i Tryvann Vinterpark, som kan skilte med 14 forskjellige nedfarter og 7 forskjellige måter å komme til toppen.

I skogen som omkranser Holmenkollen på tre kanter, finner du et løypenett som er velholdt og usedvanlig omfattende. Få byer i verden kan skilte med en så rik naturtilgang som Oslo, og Holmenkollen er den naturlige innfallsport, sommer som vinter. Kommer du i sommerhalvåret, er Nordmarka likeså innbydende og tilgjengelig til fots som til sykkel, og du finner alt fra krevende, myrlendt og kupert terreng til åpne, lyse skogsbilveier der barnevognen lett kommer fram.

Hvis været ikke svarer til forventningene finner du mange spennende innendørsaktiviteter også. Hva med en tur på Skimuseet, dypt inne i fjellet under hoppbakken? En tur opp i tårnet av bakken er naturligvis inkludert i omvisningen hvis du vil. Ellers er det vakre Holmenkollen kapell, bygget i 1996 med inspirasjon av stavkirkene, vel verdt et besøk. Og dersom du allikevel ikke klarer å finne på mer, er Oslo sentrum bare en 20 minutters T-banetur unna.

Få steder viser Oslo og Norges mangfold og historie på en bedre og mer gjennomført måte enn Holmenkollen. En ferie her passer for liten og stor, og bydelen har aktiviteter for alle lommebøker, ferdighetsnivåer og interesser.