Nordkapp

Reiseguide
Nordkapp
I Nordkapp kan du oppleve Nord-Norges naturprakt og dyreliv mens du vandrer mellom spektakulære, snøkledde fjell eller prøver fiskelykken på storhavet.

Nordkapp er en kommune i Finnmark fylke, og her kan du fange kongekrabbe sammen med en erfaren guide eller leie seilbåt og nyte atmosfæren på det praktfulle Nordishavet. Nordkapp har store fuglekolonier med glimrende forhold for fugletittere. Dette er også et godt sted hvis du vil se nordlyset i all sin prakt.

En weekendtur til Nordkapp kan anbefales hvis du liker utendørsaktiviteter, for her kan du blant annet bli med på havrafting og snøskutersafari. Honningsvåg, Norges nordligste by, ligger i Nordkapp. Her kan du spise fersk sjømat på restaurant samt besøke en isbar, lokale kunstgallerier og et museum. Gå til Honningsvåg havn for å bli med på cruise og fisketurer.

Besøk Nordkapplatået og se midnattssolen, et naturfenomen som innebærer at solen ikke går under horisonten, ikke engang ved midnatt. Platået ligger på nordkysten av Magerøya og kalles ofte Europas nordligste punkt. Nordkapplatået ligger på toppen av en 307 meter høy klippe. Fra toppen av klippen får du en praktfull utsikt over Nordishavet.

I Nordkapphallen kan du se kortfilmer i en unik panoramakino og utstillinger om regionen. Dette turistsenteret er åpent året rundt. På platået finner du i tillegg restauranter, kafeer og et av verdens nordligste postkontor. Her ligger også St. Johannes kapell, et ørlite økumenisk kapell som er et yndet sted å gifte seg.

Bli med på safari og se fugler som for eksempel suler, lundefugler og storskarver. Lei en fiskebåt og få noen av de største fiskene i Nordishavet på kroken. Disse båtene er også populære blant turister som vil fange kongekrabbe, og noen av disse krabbene kan måle hele to meter fra klo til klo. Turoperatører tilbyr fuglesafarier og fisketurer i nærheten av Nordkapplatået.

Om sommeren har Nordkapp et omfattende transportnett myntet på turister. Honningsvåg lufthavn ligger mindre enn fem kilometer fra sentrum av byen. Nordkapplatået ligger omtrent 33 kilometer fra Honningsvåg. Bestemmer du deg for en reise til Nordkapp, kan du bo i Honningsvåg, der du kan velge mellom en rekke små pensjonater og hoteller.

Nordkapp kommune kan by på enestående naturprakt, safarier, den praktfulle midnattssolen og det uforglemmelige nordlyset.

Scandic Nordkapp
Scandic Nordkapp
2 out of 5
Skipsfjorden, Honningsvag, Nordkapp
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 352 kr per natt fra 31. jul. til 1. aug.
1 352 kr
per natt
31. jul.–1. aug.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Nordkapp. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), parker