Nordkapp

Reiseguide
North Cape som viser utsikt og tåke
I Nordkapp kan du oppleve Nord-Norges naturprakt og dyreliv mens du vandrer mellom spektakulære, snøkledde fjell eller prøver fiskelykken på storhavet.

Nordkapp er en kommune i Finnmark fylke, og her kan du fange kongekrabbe sammen med en erfaren guide eller leie seilbåt og nyte atmosfæren på det praktfulle Nordishavet. Nordkapp har store fuglekolonier med glimrende forhold for fugletittere. Dette er også et godt sted hvis du vil se nordlyset i all sin prakt.

En weekendtur til Nordkapp kan anbefales hvis du liker utendørsaktiviteter, for her kan du blant annet bli med på havrafting og snøskutersafari. Honningsvåg, Norges nordligste by, ligger i Nordkapp. Her kan du spise fersk sjømat på restaurant samt besøke en isbar, lokale kunstgallerier og et museum. Gå til Honningsvåg havn for å bli med på cruise og fisketurer.

Besøk Nordkapplatået og se midnattssolen, et naturfenomen som innebærer at solen ikke går under horisonten, ikke engang ved midnatt. Platået ligger på nordkysten av Magerøya og kalles ofte Europas nordligste punkt. Nordkapplatået ligger på toppen av en 307 meter høy klippe. Fra toppen av klippen får du en praktfull utsikt over Nordishavet.

I Nordkapphallen kan du se kortfilmer i en unik panoramakino og utstillinger om regionen. Dette turistsenteret er åpent året rundt. På platået finner du i tillegg restauranter, kafeer og et av verdens nordligste postkontor. Her ligger også St. Johannes kapell, et ørlite økumenisk kapell som er et yndet sted å gifte seg.

Bli med på safari og se fugler som for eksempel suler, lundefugler og storskarver. Lei en fiskebåt og få noen av de største fiskene i Nordishavet på kroken. Disse båtene er også populære blant turister som vil fange kongekrabbe, og noen av disse krabbene kan måle hele to meter fra klo til klo. Turoperatører tilbyr fuglesafarier og fisketurer i nærheten av Nordkapplatået.

Om sommeren har Nordkapp et omfattende transportnett myntet på turister. Honningsvåg lufthavn ligger mindre enn fem kilometer fra sentrum av byen. Nordkapplatået ligger omtrent 33 kilometer fra Honningsvåg. Bestemmer du deg for en reise til Nordkapp, kan du bo i Honningsvåg, der du kan velge mellom en rekke små pensjonater og hoteller.

Nordkapp kommune kan by på enestående naturprakt, safarier, den praktfulle midnattssolen og det uforglemmelige nordlyset.

Scandic Bryggen
Scandic Bryggen
4 out of 5
Vågen 1, Honningsvag, Nordkapp, 9751
Prisen er 1 186 kr per natt fra 7. apr. til 8. apr.
1 186 kr
per natt
7. apr.–8. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Nordkapp, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
8,4/10 Very Good! (223 anmeldelser)
Pensjonist
"Meget godt fornøyd. Meget god service ved ankomst på ettermiddagen. Fint miljø og god frokost."

Anmeldelse skrevet 8. sep. 2022

Scandic Bryggen
The View Hotel
The View Hotel
3 out of 5
12 Utsikten, Nordkapp, Finnmark, 9750
Prisen er 1 369 kr per natt fra 5. apr. til 6. apr.
1 369 kr
per natt
5. apr.–6. apr.
Hvis du bor på dette hotellet med miljøvennlig profil i Nordkapp, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
8,8/10 Excellent! (125 anmeldelser)
"Bra plass å overnatte, treningsrom, god frokost og rene pene rom. Anbefales"

Anmeldelse skrevet 1. sep. 2022

The View Hotel
Scandic Honningsvåg
Scandic Honningsvåg
3 out of 5
Nordkappgaten 4, Honningsvag, Nordkapp, 9750
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Nordkapp, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
7/10 Good! (120 anmeldelser)
"Var veldig gammelt og slitt rom, men rent og veldig god frokost."

Anmeldelse skrevet 23. mai 2022

Scandic Honningsvåg
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Nordkapp Camping
Nordkapp Camping
2 out of 5
Skipsfjorden, Honningsvag, Nordkapp, 9751
Du kan bo på denne campingplassen under turen til Nordkapp. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkeringsplasser og en tjeneste for matvareinnkjøp (inkludert). ...
8/10 Very Good! (146 anmeldelser)
Tommel opp
"Fikk et flott rom med bad i flotte omgivelser"

Anmeldelse skrevet 26. aug. 2022

Nordkapp Camping
3 soverom innkvartering i Repvåg
3 soverom innkvartering i Repvåg
Repvåg
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Nordkapp. Stedet har blant annet wi-fi, parkeringsplasser og en hage. Les anmeldelser fra gjester som har overnattet ...
3 soverom innkvartering i Repvåg
Beautiful Home in Repvåg With Wifi and 3 Bedrooms
Beautiful Home in Repvåg With Wifi and 3 Bedrooms
Repvåg 45, Nordkapp, Troms og Finnmark, 9768
Du kan bo i denne ferieboligen under turen til Nordkapp. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en hage. Les anmeldelser fra gjester ...
Beautiful Home in Repvåg With Wifi and 3 Bedrooms
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Nordkapp