LillehammerNorge

Image for Lillehammer, Oppland, Norge
trover-bilde tatt av Tora Kristensen

Lillehammer er en perle som har fått internasjonal anerkjennelse gjennom OL i 1994 og TV-serien Lilyhammer. Stikkord er urbanitet, opplevelser og vakker natur.

Lillehammer ligger vakkert til i Gudbrandsdalen, og stedet har virkelig en nasjonalromantisk atmosfære over seg. I og med at Lillehammer er en innlandsdestinasjon, blir det gjerne ekstra varmt om sommeren og dertil kaldt om vinteren. En reise til Lillehammer innebærer dermed utmerkede tur- og aktivitetsforhold om sommeren og gode vintersportsforhold om vinteren.

En ferie på Lillehammer gir deg også muligheten til å benytte deg av tilbudene ellers i regionen. Om vinteren lokker Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå og Sjusjøen med fantastiske vintersportsforhold. Om sommeren tar du heller med barna til Hunderfossen Familiepark eller Lilleputthammer, som ligger kun 10 minutter med bil fra Lillehammer sentrum.

Lillehammer er et utmerket utgangspunkt hvis du liker sykkelsport. Test formen med terrengsykkelen eller sykle Mjøsa rundt –Lillehammer omegn har strålende forhold å by på. Ønsker du et mer behagelig fremkomstmiddel, kan du prøve ridning. Dalseterstallen og Åsli Ridesenter gir deg alt du trenger i sommersesongen.

Lillehammer er fortsatt veldig stolte av å ha arrangert OL i 1994. Besøk Norges Olympiske Museum for å gjenoppleve folkefesten. Du kan også velge å se deg om på egen hånd – reis til Lysgårdsbakkene, hvor åpningsseremonien ble avholdt, eller se Lillehammer Olympiske Bob- og akebane. Prøv deg på bobrafting, hvor du kommer opp i nesten 100 kilometer i timen. Ellers er det en lang rekke andre tryggere aktiviteter å ta seg til i Håkons Hall.

Foretrekker du å holde deg i bykjernen, har du mange tilbud å velge mellom – spesielt i området rundt Storgata. Her kryr det av restauranter som byr på matretter av kortreiste, nydelige råvarer og eksotiske smaksopplevelser. Lillehammer Kino gir deg filmopplevelsene, mens du kan nyte kvelden på det kjente utestedet Brenneriet. Er du på en weekendtur til Lillehammer kan du være sikker på at det er mye liv i byen!

Lillehammer har det meste – byliv, shopping og kultur på den ene siden, og vakker natur på den andre siden. Byen er like velegnet for familier, som den er for romantiske helgeutflukter eller kompisturer. Ta turen til Lillehammer for å nyte det beste fra to verdener!

De mest populære hotellene i Lillehammer

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Clarion Collection Hotel Hammer
Clarion Collection Hotel Hammer
3.5 out of 5
Storgata 108 B, Lillehammer
1 340 kr
per night
Feb 23 - Feb 24

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Lillehammer og 10 minutters gange unna Norwegian Vehicle Museum, Lillehammer Art Museum og BJERKEBÆK - SIGRID UNDSETS ...

4.4/5Wonderful! (406 anmeldelser)

"Sentralt og koselig hotell med blide og hjelpsomme ansatte."…"

Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020

Clarion Collection Hotel Hammer
Scandic Lillehammer Hotel
Scandic Lillehammer Hotel
4 out of 5
Turisthotelvegen 6, Lillehammer
1 217 kr
per night
Mar 1 - Mar 2

Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Lillehammer og 15 minutters gange unna Norwegian Olympic Museum, Maihaugen og Lillehammer ...

4.2/5Very Good! (725 anmeldelser)

"Deilig seng og nydelig frokost."…"

Anmeldelse skrevet 27. sep. 2019

Scandic Lillehammer Hotel
First Hotel Breiseth
First Hotel Breiseth
3 out of 5
Jernbanegata 1-5, Lillehammer
935 kr
per night
Mar 19 - Mar 20

Dette hotellet ligger i Lillehammer og få skritt unna Lillehammer kunstmuseum og Lillehammer Art Museum. Dessuten ligger Norwegian Vehicle Museum og BJERKEBÆK ...

3.7/5Good! (838 anmeldelser)

"Gode senger og god frokost. Kort vei til sentrum, spisesteder og jernbane."…"

Anmeldelse skrevet 2. des. 2019

First Hotel Breiseth

Populære severdigheter i Lillehammer

Maihaugen
Image for Maihaugen

Maihaugen

4.5/5(12 reviews)

Sett av tid til å gå gjennom utstillingene ved Maihaugen når du besøker Lillehammer. Bli med på aktiviteter som skigåing mens du er i området.

Anmeldelser av Lillehammer

4.4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
14
5 - Fantastisk 42.42424242424242%
4 - Bra
17
4 - Bra 51.515151515151516%
3 - OK
2
3 - OK 6.0606060606060606%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

Jun 21, 2019

Fin og sjarmerende by.

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

Jun 1, 2019

Flott sted, med mye å se. Jeg hadde med meg en amerikaner, som aldri har vært i Norge tidligere. Hun var overveldet over alt hun så. Naturen, hotellet, familieparken, kirker, gamle bygninger og såklart OL-anleggene.