Lillehammer

Reiseguide
Lillehammer
Lillehammer er en perle som har fått internasjonal anerkjennelse gjennom OL i 1994 og TV-serien Lilyhammer. Stikkord er urbanitet, opplevelser og vakker natur.

Lillehammer ligger vakkert til i Gudbrandsdalen, og stedet har virkelig en nasjonalromantisk atmosfære over seg. I og med at Lillehammer er en innlandsdestinasjon, blir det gjerne ekstra varmt om sommeren og dertil kaldt om vinteren. En reise til Lillehammer innebærer dermed utmerkede tur- og aktivitetsforhold om sommeren og gode vintersportsforhold om vinteren.

En ferie på Lillehammer gir deg også muligheten til å benytte deg av tilbudene ellers i regionen. Om vinteren lokker Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå og Sjusjøen med fantastiske vintersportsforhold. Om sommeren tar du heller med barna til Hunderfossen Familiepark eller Lilleputthammer, som ligger kun 10 minutter med bil fra Lillehammer sentrum.

Lillehammer er et utmerket utgangspunkt hvis du liker sykkelsport. Test formen med terrengsykkelen eller sykle Mjøsa rundt –Lillehammer omegn har strålende forhold å by på. Ønsker du et mer behagelig fremkomstmiddel, kan du prøve ridning. Dalseterstallen og Åsli Ridesenter gir deg alt du trenger i sommersesongen.

Lillehammer er fortsatt veldig stolte av å ha arrangert OL i 1994. Besøk Norges Olympiske Museum for å gjenoppleve folkefesten. Du kan også velge å se deg om på egen hånd – reis til Lysgårdsbakkene, hvor åpningsseremonien ble avholdt, eller se Lillehammer Olympiske Bob- og akebane. Prøv deg på bobrafting, hvor du kommer opp i nesten 100 kilometer i timen. Ellers er det en lang rekke andre tryggere aktiviteter å ta seg til i Håkons Hall.

Foretrekker du å holde deg i bykjernen, har du mange tilbud å velge mellom – spesielt i området rundt Storgata. Her kryr det av restauranter som byr på matretter av kortreiste, nydelige råvarer og eksotiske smaksopplevelser. Lillehammer Kino gir deg filmopplevelsene, mens du kan nyte kvelden på det kjente utestedet Brenneriet. Er du på en weekendtur til Lillehammer kan du være sikker på at det er mye liv i byen!

Lillehammer har det meste – byliv, shopping og kultur på den ene siden, og vakker natur på den andre siden. Byen er like velegnet for familier, som den er for romantiske helgeutflukter eller kompisturer. Ta turen til Lillehammer for å nyte det beste fra to verdener!

First Hotel Breiseth
First Hotel Breiseth
3 out of 5
Jernbanegata 1-5, Lillehammer
Prisen er 1 298 kr per natt fra 28. jul. til 29. jul.
1 298 kr
per natt