Wiesbaden

Reiseguide
Marktbrunnen som viser historisk arkitektur, kulturarv og kirke eller katedral
Denne "spabyen" er kjent for sine varme kilder, men det finnes også museer, parker, arkitektur og butikker å utforske.

Wiesbaden er hovedstaden i delstaten Hessen sørvest i Tyskland. Den er en del av regionen Frankfurt Rhein-Main, som er et blomstrende kulturelt og finansielt senter i Europa. Wiesbaden kan oversettes med "badene i engen" og er en av de eldste kurbadbyene i Europa. 14 av byens opprinnelige 26 varme kilder er fortsatt åpne i dag. Du kan oppleve de foryngende varme kildene på kurbadene i sentrum eller på noen av byens hoteller, som har egne avdelinger med varme kilder og terapi.

Når du er avslappet og revitalisert etter et besøk på et spa, er det elegante Kurhaus et perfekt sted å fortsette din ferie i Wiesbaden. Denne arenaen er omgitt av historiske bygninger og kan skilte med tolv auditorier og salonger. Når du er ferdig med å beundre Kurhaus, kan du ta en tur i Kurpark Wiesbaden, som ligger rett bak arenaen. Parken er anlagt som en engelsk hage fra 1800-tallet. Du kan leie deg en båt og padle rundt i dammen i parken for en avslappende ettermiddag i solen.

Hvis du er interessert i historie og shopping, kan du utforske Schiffchen (det lille skipet), som er byens historiske distrikt. Området har fått sitt navn fordi det er formet som en skipsbaug. Du kan kjøpe vin, olivenolje og krydder i butikkene i distriktet. Når du er klar for litt mat, kan du dra til Goldgasse i Schiffchen. Her kan du velge mellom tapasbarer, kaféer, bistroer, restauranter, vinbarer og pizzasjapper. Det finnes mange museer i Wiesbaden, som gir de besøkende et innblikk i lokal historie og kunst. Du må for all del ikke gå glipp av det mest uvanlige museet, Harlekinaeum, som er det eneste museet for humor i verden.

Ta en tur med den vakre Neroberg fjelljernbane til godset Neroberg, som ligger på toppen av en høyde, 245 meter over havet. Der kan du besøke den russiske kirken og følge Neroberg natursti, der du kan nyte den vakre utsikten over byen.

Wiesbaden betjenes av offentlige busser, som knytter alle byens distrikter sammen med sentrum. Det går også rutebusser og tog fra byen til resten av regionen Frankfurt Rhein-Main. Med Wiesbadens nære beliggenhet til Frankfurt kan en weekendtur virkelig anbefales.

Discover neighborhoods in Wiesbaden

Dorint Pallas Wiesbaden
Dorint Pallas Wiesbaden
4 out of 5
Auguste-Viktoria-Strasse 15, Wiesbaden, HE, 65185
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 067 kr per natt fra 10. feb. til 11. feb.
1 067 kr
per natt
10. feb.–11. feb.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Wiesbaden, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 restauranter og et spa med full service. ...
4,2/5 Excellent! (660 anmeldelser)
NOT 5 STAR!!
"I stayed here for one night, and I do not recommend this hotel. I am used to traveling and always stay in 5 star hotels. This hotel is an old 4 star hotel. It has no 5 star facilities. The furniture is soo old and they use floor soap in the soap dispensers in the bathroom. They forced me to pay twice ..."

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2020

Dorint Pallas Wiesbaden
Holiday Inn Express Wiesbaden, an IHG Hotel
Holiday Inn Express Wiesbaden, an IHG Hotel
3.5 out of 5
Abraham - Lincoln - Strasse 1, Wiesbaden, Hessen, 65189
Prisen er 793 kr per natt fra 25. feb. til 26. feb.
793 kr
per natt
25. feb.–26. feb.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Wiesbaden, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), ...
4,5/5 Wonderful! (199 anmeldelser)
"Tophotel, ideal für Geschäftsreisende, alles in hervorragendem Zustand. Sehr gutes Frühstück mit riesiger Auswahl."

Anmeldelse skrevet 23. jan. 2023

Holiday Inn Express Wiesbaden, an IHG Hotel
Select Hotel Wiesbaden
Select Hotel Wiesbaden
3.5 out of 5
Georg-August-Zinn-Strasse 2, Wiesbaden, HE, 65183
Prisen er 630 kr per natt fra 29. jan. til 30. jan.
630 kr
per natt
29. jan.–30. jan.
Hvis du bor på dette hotellet i Wiesbaden, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), frokost og parkeringsplasser. Gjestene sier ...
4,3/5 Excellent! (107 anmeldelser)
"Calm, good location"

Anmeldelse skrevet 21. jan. 2023

Select Hotel Wiesbaden
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Adina Apartment Hotel Wiesbaden
Adina Apartment Hotel Wiesbaden
4 out of 5
Taunusstrasse 1A, Wiesbaden, 65183
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Wiesbaden, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,3/5 Excellent! (19 anmeldelser)
The Great Yasmin
"From day one, Yasmin goes beyond the stars with customer service. For your 7 day family stay, Yasmin made your so enjoyable. We are making Adina a home away for home because of Yasmin. Thank you, Chris"

Anmeldelse skrevet 12. okt. 2022

Adina Apartment Hotel Wiesbaden
Merkel Villa Apartamente
Merkel Villa Apartamente
3.5 out of 5
Biebricher Allee 185, Wiesbaden, 65203
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i Wiesbaden, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en terrasse. ...
5/5 Exceptional! (1 anmeldelse)
Clean and quiet
"Great location near the highway but walk to anywhere else."

Anmeldelse skrevet 18. nov. 2018

Merkel Villa Apartamente
Apartment an den Quellen
Apartment an den Quellen
24 Webergasse, Wiesbaden, HE, 65183
Du kan bo i denne leiligheten med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Wiesbaden. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en smart-TV og digital-TV. ...
5/5 Exceptional! (4 anmeldelser)
"Sehr schöne Wohnung direkt an der Altstadt"

Anmeldelse skrevet 23. nov. 2022

Apartment an den Quellen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Aktiviteter

Byer nær Wiesbaden