Firenze

Toscana
Firenze

Videoreiseguide til Firenze

Firenze er stilig, aristokratisk og utrolig stolt av sine kulturelle, kunstneriske og historiske skatter.

Firenze hylles ofte som en av verdens vakreste byer, så mange velger å reise til Firenze. Toscanas hovedstad var selve fødestedet til renessansen, og Michelangelo, Donatello og flere titalls flere av Europas mest anerkjente kunstnere bedrev sine håndverk her. Ta en gåtur langs nettverket av brosteinsbelagte gater og forbi en rekke klesbutikker, historiske kafeer og strålende gallerier.

Brunelleschis kuppel, på toppen av katedralen Santa Maria del Fiore (Duomo), dominerer byens silhuett. Når du nærmer deg katedralen, vil du fort se at den ikke akkurat er mindre imponerende på nært hold. Den fargerike marmorfasaden til Piazza del Duomo er et høydepunkt i byens kulturelle og fysiske hjerte. Plassens sentrale beliggenhet gjør den til det perfekte utgangspunkt når du skal finne frem blant byens viktigste attraksjoner.

Dra i hvilken som helst retning for å se enda flere av Firenzes herligheter. I sør finner du Uffizi-galleriet (Galleria degli Uffizi), ett av de viktige og mest anerkjente kunstmuseene i verden. Bruk en hel dag på å beundre mesterverkene til renessansens storheter, som Botticelli, da Vinci og Raphael.

Spaser over Ponte Vecchio, den berømte gangbroen som strekker seg over Arno-elven, mot enda mer kunst i Pitti-palasset (Palazzo Pitti). Tidligere var dette boligen til den herskende Medici-familien, og palasset huser en rekke gallerier som inneholder verk av mestere som Raphael og Caravaggio. Utforsk et tidlig eksempel på italiensk hagedesign i de nærliggende Boboli-hagene (Giardino di Boboli), som også gir fantastisk utsikt over hele byen. I nord finner du flotte eksempler på det harmoniske, rasjonelle designet, som er så viktig for renessansekunsten. San Lorenzo-kirken (Basilica di San Lorenzo) inneholder kunstverker av Brunelleschi og Michelangelo.

Mange av kafeene du finner gjemt mellom galleriene og butikkene, serverer typiske delikatesser fra Toscana, som skinke (prosciutto), tomatsupper og florentinske biffer. Sett deg ned på en stol og se de lokale suse forbi på scootere eller spaserende i designerantrekkene sine. Dette er hjemmet til Gucci, og folk her er lidenskapelige når det kommer til stilen sin.

Firenze har et varmt middelhavsklima. Det er bare vintermåneden som bringer vedvarende, uønsket vær. Byen tiltrekker seg i nærheten av 8 millioner besøkende hvert år, så du må ikke regne med å få ha byen for deg selv – selv ikke i de roligere sesongene. Bestill billetter til gallerier, spesielt Uffizi, på forhånd, siden du ikke er sikret billett hvis du bare tropper opp den samme dagen som du vil besøke galleriet.

De store attraksjonene i sentrum av byen ligger innen 15 minutters gange fra hverandre. Firenzes offentlige transport er effektiv, og elektriske busser stopper ved de viktigste museene. Kjøring og parkering kan være utfordrende.

Firenze – populære byer

Uffizigalleriet som inkluderer gatescener i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Firenze
Kjent for Historisk, Museer og Kunst
Liker du museer, katedraler og elveutsikt? Dra til Firenze!

Grunner til å reise

  • Uffizi galleri
  • Santa Maria del Fiore katedral
  • Palazzo Vecchio
Barberino Tavarnelle
Barberino Tavarnelle
Opplev severdigheter Casa Sola - Chianti Winery og Isola og Olena vingård under ditt besøk i Barberino Tavarnelle.

Grunner til å reise

  • Fattoria di Montecchio
Greve in Chianti som inkluderer gatescener, historisk arkitektur og liten by eller landsby
Greve in Chianti
Kjent for Vinprodusenter, Slott og På landet
Den gamle vinbyen Greve in Chianti er full av historiske bygninger og omgitt av marker, vingårder og olivenlunder.

Grunner til å reise