Ting å gjøre i Firenze

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Firenze

Ting å gjøre i Firenze

Toscanas fantastiske landskap innbyr til en deilig ferie vekk fra storbyenes mas og stress, men skal du finne på ting å gjøre i en by når du ferierer i denne delen av Italia, er det ikke mange steder som kan konkurrere med Firenze. Som en av renessansens aller viktigste byer, er det enormt mange vakre bygninger og kulturbærende institusjoner her, som tiltrekker seg tusenvis av turister hver eneste dag. Selvfølgelig bør du få med deg severdigheter som katedralen Santa Maria del Fiore, og selvfølgelig må du unne deg en tur opp i Giottos klokketårn – med mindre du lar deg avskrekke av de 414 trappetrinnene!

Byen er proppet full av spennende arkitektur, og det er en rekke av de gamle, historiske byggene som har blitt gjort om til museer. Her er det helt uproblematisk å tilbringe flerfoldige dager, selv for en som ikke er spesielt interessert i hverken kunst, historie eller arkitektur. Det lønner seg allikevel å stille med et åpent sinn på flere aktiviteter du kan delta i når du besøker Firenze. Vil du få mest mulig ut av å besøke steder som Basilica di Santa Croce, Palazzo Vecchio eller Piazza della Signoria, gjør du garantert lurt i å sette seg inn i bygningenes betydning og historiske betydning.

Matorienterte aktiviteter i Firenze

Det er ikke mulig å ta en ferie i Italia uten å nyte den frodige matkulturen innbyggerne er så stole av, og som alle vi andre så gjerne kopierer. Toscana er et matfat av de helt sjeldne, og selv om mange av de mest internasjonalt kjente rettene i det italienske kjøkkenet kommer fra andre regioner, er det gjerne toskansk mat den jevne italiener anser som mest autentisk. Ta deg en tur på Mercato Centrale midt i sentrum av Firenze, og nyt smakene, luktene og folkelivet. Her handler fortsatt lokalbefolkningen sin ost, sine pølser og andre råvarer. Etter en tur opp i klokketårnet like bortenfor, er det få ting å gjøre i Firenze som er en mer perfekt avslutning på en lang formiddag enn lunsj i andre etasje på nettopp Mercato Centrale.

Har du lyst til å gjøre et enda dypere dykk i den lokale kokkekunsten, anbefales det at du melder deg på et matlagingskurs, der du får inngående kjennskap til lokale råvarer, teknikker og, ikke minst, oppskrifter. En aktivitet som dette begynner gjerne med en tur til det lokale markedet, eller – om du er riktig heldig – en tur til en lokal bonde. Her kan du få råvarene kortreist, økologisk og med en god historie på kjøpet.

Hold barna i aktivitet i Firenze

Selv om endeløse museer og måltider kan være spennende for de voksne, kan det hende at barna ønsker seg noen ting å gjøre i Firenze som utfordrer fantasien, brenner av litt krutt og samtidig er trygt og godt. Ta de med til en av Firenzes mange hageanlegg, og la dem løpe løpsk! Her er det store, åpne områder som innbyr til kreativ lek, gjemsel og lett sporting. Kanskje de voksne blir med også?Populære aktiviteter