Ting å gjøre i Firenze

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Firenze

Ting å gjøre i Firenze

Toscanas fantastiske landskap innbyr til en deilig ferie vekk fra storbyenes mas og stress, men skal du finne på ting å gjøre i en by når du ferierer i denne delen av Italia, er det ikke mange steder som kan konkurrere med Firenze. Som en av renessansens aller viktigste byer, er det enormt mange vakre bygninger og kulturbærende institusjoner her, som tiltrekker seg tusenvis av turister hver eneste dag. Selvfølgelig bør du få med deg severdigheter som katedralen Santa Maria del Fiore, og selvfølgelig må du unne deg en tur opp i Giottos klokketårn – med mindre du lar deg avskrekke av de 414 trappetrinnene!

Byen er proppet full av spennende arkitektur, og det er en rekke av de gamle, historiske byggene som har blitt gjort om til museer. Her er det helt uproblematisk å tilbringe flerfoldige dager, selv for en som ikke er spesielt interessert i hverken kunst, historie eller arkitektur. Det lønner seg allikevel å stille med et åpent sinn på flere aktiviteter du kan delta i når du besøker Firenze. Vil du få mest mulig ut av å besøke steder som Basilica di Santa Croce, Palazzo Vecchio eller Piazza della Signoria, gjør du garantert lurt i å sette seg inn i bygningenes betydning og historiske betydning.

Matorienterte aktiviteter i Firenze

Det er ikke mulig å ta en ferie i Italia uten å nyte den frodige matkulturen innbyggerne er så stole av, og som alle vi andre så gjerne kopierer. Toscana er et matfat av de helt sjeldne, og selv om mange av de mest internasjonalt kjente rettene i det italienske kjøkkenet kommer fra andre regioner, er det gjerne toskansk mat den jevne italiener anser som mest autentisk. Ta deg en tur på Mercato Centrale midt i sentrum av Firenze, og nyt smakene, luktene og folkelivet. Her handler fortsatt lokalbefolkningen sin ost, sine pølser og andre råvarer. Etter en tur opp i klokketårnet like bortenfor, er det få ting å gjøre i Firenze som er en mer perfekt avslutning på en lang formiddag enn lunsj i andre etasje på nettopp Mercato Centrale.

Har du lyst til å gjøre et enda dypere dykk i den lokale kokkekunsten, anbefales det at du melder deg på et matlagingskurs, der du får inngående kjennskap til lokale råvarer, teknikker og, ikke minst, oppskrifter. En aktivitet som dette begynner gjerne med en tur til det lokale markedet, eller – om du er riktig heldig – en tur til en lokal bonde. Her kan du få råvarene kortreist, økologisk og med en god historie på kjøpet.

Hold barna i aktivitet i Firenze

Selv om endeløse museer og måltider kan være spennende for de voksne, kan det hende at barna ønsker seg noen ting å gjøre i Firenze som utfordrer fantasien, brenner av litt krutt og samtidig er trygt og godt. Ta de med til en av Firenzes mange hageanlegg, og la dem løpe løpsk! Her er det store, åpne områder som innbyr til kreativ lek, gjemsel og lett sporting. Kanskje de voksne blir med også?Mest populære steder å besøke

1. Det historiske bysentrum

Lær mer om historien til Det historiske bysentrum, et ofte besøkt monument i Firenze. Området har elveutsikt og kunst du bør oppleve.
Les mer
Lær mer om historien til Det historiske bysentrum, et ofte besøkt monument i Firenze. Området har elveutsikt og kunst du bør oppleve.

2. Ponte Vecchio

Når du går over Ponte Vecchio må du huske på å titte inn vinduene til gullsmedene, som har vært her siden det 16. århundre. Nyt den flotte utsikten ned breddene til Arno fra utsiktpunktene, som du finner midt på broen. Gateartister, kunstnere og turister lager en livlig atmosfære på dagtid. Når kvelden kommer og skoddene til butikkene lukkes, får broen en romantisk atmosfære – perfekt for en romantisk spasertur.
Les mer
Ta en tur over Firenzes ikoniske bro, som ble spart av nazistene for sin skjønnhet, og som har vært et hjem for gullsmeder i mer enn fire århundrer.

3. Uffizi galleri

Navnene til mesterne som stilles ut i den U-formede Uffizi-bygning er selve definisjonen på renessansekunst. Her finner du betydningsfulle verker av Botticelli, da Vinci, Raphael og Rembrandt, i en samling som spenner over seks århundrer. Uffizi-galleriet (Galleria degli Uffizi) er unikt på dem måten at det kun inneholder mesterverk. Det anses av mange for å ha den viktigste samlingen med vestlig kunst i verden.
Les mer
Kunstelskere vil være i sitt rette element i dette berømte museet, som er hjem til den mest omfattende og viktige samling med mesterverk i verden.

4. Piazza del Duomo

Slutt deg til de tavle folkemengdene, selgerne og gateartistene i det kulturelle og geografiske hjertet av Firenze: Piazza del Duomo. Katedralen som plassen er oppkalt etter, er et spektakulært midtpunkt. I dens skygge finner du flere andre historiske, kunstneriske og arkitektoniske skatter.
Les mer
Giottos klokketårn, det prektige baptisteriet, i tillegg til katedralen og dens dom, trekke publikum til denne plassen i hjertet av byen.

5. Piazza di Santa Maria Novella

Etter et besøk ved Piazza di Santa Maria Novella bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Firenze. Dette urbane området har elveutsikt det er hyggelig å gå langs, og kunst du også bør oppleve.
Les mer
Etter et besøk ved Piazza di Santa Maria Novella bør du sette av tid til å få med deg de andre severdighetene og aktivitetene i Firenze. Dette urbane området har elveutsikt det er hyggelig å gå langs, og kunst du også bør oppleve.

6. Santa Maria del Fiore katedral

Katedralen er også kjent som Duomo, som er et italiensk uttrykk for katedral. Duomos flotte dom dominerer Firenzes silhuett, og anses av mange for å være den viktigste arkitektonisk prestasjonen fra renessansen. Inne i katedralen finner du vinduer med glassmalerier og fresker av italienske mestre, samt et av de eldste eksemplene på en «hora italica»-klokke i verden. For mange er den mest imponerende delen av besøket det å få se selve bygningen på nært hold.
Les mer
Katedralen Santa Maria del Fiore, med sin ruvende dom, har blitt et symbol for Firenze.

7. Piazza della Signoria

Sett deg på et utendørs bord på en av Piazza della Signorias mange kafeer og restauranter. Se på menneskemengdene som presser seg frem, noe de har gjort i mer enn sju århundrer i byens politiske og kommunale sentrum. Praktfulle gateartister, virrende turister og travle lokale beveger seg på denne L-formede plassen, foran noen av Firenzes mest berømte bygninger.
Les mer
Denne livlige plassen er hjem til Michelangelos David, samt mange kafeer, verdensberømte Uffizi og et utendørs skulpturgalleri.

8. Arno River

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Arno River under besøket i Firenze. Dette urbane området har et elveområde som passer godt for en trivelig spasertur, og interessante museer du også bør oppleve.
Les mer
Få en flott naturopplevelse ved å utforske Arno River under besøket i Firenze. Dette urbane området har et elveområde som passer godt for en trivelig spasertur, og interessante museer du også bør oppleve.

Populære steder å besøke i Firenze

Områder i Firenze

Byer nær Firenze