Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Budapest

Se de 34 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Budapest

Budapest, en sentraleuropeisk perle med mange spennende aktiviteter.

Med Donau som sin naturlige gjennomfartsåre er denne innlandsbyen overraskende maritim. Det finnes en rekke aktiviteter i Budapest som ikke ville vært tilgjengelige uten elva men så finnes det også ting å gjøre som ikke ville vært tilgjengelige i noen annen by. Budapest har virkelig noe for enhver smak. Enten du vil gå på gallerier spise god mat

se storslagen og fantastisk arkitektur eller snuse inn en eim av historien har Budapest noe å by deg.

Historien er til å ta og føle på i Budapest og blant de viktigste severdighetene er Parlamentsbygningen Sankt Stefan-basilikaen og Buda-slottet. Får man med seg disse i tillegg til Nasjonalgalleriet Nasjonalmuseet og Fiskerbastionen har man dekket over en stor del av byens største turistmagneter. Men det finnes en rekke andre ting å gjøre i Budapest som er minst like morsomme særlig for den eventyrlystne.

Spennende opplevelser hjernetrim inkludert

Budapest er kjent for sine kronglete bakgater og muligheten for å skape trolsk stemning og skumle atmosfærer; et perfekt bakteppe for den nye populære aktiviteten i Budapest såkalte Escape Rooms. Det finnes flere typer å velge mellom fra sjørøverbaserte utfordringer til skremmende atomvinter-scenarioer. Alle sammen er morsomme spennende og utfordrende. Perfekt for en vennegjeng og kulissene kunne ikke vært bedre.

Hvis man foretrekker å ta med deg hjernetrimmen finnes det en hel butikk dedikert til små tingester som setter de små grå i aktivitet – oppfinneren av Rubiks kube er jo tross alt fra byen! Vil man handle andre ting enn småleker finner man Budapests beste shopping i Váci utca mens Ungarns fremadstormende unge designere selger de heteste varene på WAMP-markedet som tar plass på høyprofilerte plasser i byen hver annen uke om sommeren og månedlig resten av året. Her finner du fremtidens største navn. En shoppingtur til Budapest er kanskje noe for deg ettersom byen tilbyr både kjøpesentre og spennende markeder.

Få opp pulsen i Budapest

Budapest er en stor by med brede gater og store avstander mellom noen av severdighetene og en av de beste måtene å komme seg rundt er på en organisert sykkeltur. Året rundt arrangeres det også en rekke aktiviteter i Budapest som retter seg mot de som vil utfordres litt mer på det fysiske. Segwayturer både på asfalt og offroad er populært og på vinterstid kan man også prøve seg i de store bakkene med både Segway luftakebrett snøsykkel eller bobsleigh.

Etter at man har holdt på hele dagen med sportslige aktiviteter har man all grunn til å kose seg med god mat og drikke. Det ungarske kjøkken er preget av husdyrholdet som har vært så viktig for befolkningen her i landet. Kjøtt og meieriprodukter står høyt i kurs og disse er blant de viktigste råvarene man lærer om hvis man melder seg på et ungarsk matlagingskurs som er en flott ting å gjøre i Budapest. Kanskje man tar med seg kunnskapen hjem og disker opp for familien. Det er bare en av mange flotte minner man kan ta med seg hjem fra ferien i denne fantastiske byen ved bredden av Donau og skillet mellom øst og vest.

Kart

Discover neighborhoods in Budapest

Pest sentrum

Stefansdomen (Szent-Istvan Bazilika) og Szechenyi hengebro (Szechenyi Lanchid) er to attraksjoner du bør få med deg i Pest sentrum i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Vorosmarty-torget stasjon eller Bajcsy-Zsilinszky-gaten stasjon.

ShoppingKafeerMonumenter

Erzsebetvaros

Erzsebetvaros kan friste med blant annet avslappende spasentre, og du bør også få med deg Synagogen i Dohany-gaten, som er en populær attraksjon. For å se mer av Budapest sentrum er det bare å hoppe på metroen på Keleti stasjon eller Deak Ferenc ter stasjon.

MiddagOperahusFamilievennlig

Terezvaros

God mat gjør Terezvaros verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Magyar Allami Operahaz (Den ungarske statsopera), og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Vorosmarty-gaten stasjon eller Kodaly Circus stasjon.

OperahusMuseerMiddag

Castle Hill

Castle Hill kan friste med blant annet vakker elveutsikt, og du bør også få med deg Fisherman's Bastion (Halaszbastya), som er en populær attraksjon. For å se mer av Budapest sentrum er det bare å hoppe på metroen på Batthyany-plassen stasjon eller Széll Kálmán stasjon.

Historiske bygningerMuseerSlott

Belváros – Lipótváros

Belváros – Lipótváros har mye å by på, blant annet trivelige barer og vakker elveutsikt. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Stefansdomen (Szent-Istvan Bazilika) og Szechenyi hengebro (Szechenyi Lanchid), og hopper du på metroen på Vorosmarty-torget stasjon eller Kossuth Lajos ter stasjon, kan du utforske mer av byen.

MonumenterVennlige folkGåturer

Jozsefvaros

Spennende butikker er bare én av grunnene til at mange liker Jozsefvaros, og for å se mer av District VIII er det bare å hoppe på metroen på Nepszinhaz utca stasjon eller Klinikak stasjon. Du bør også prøve å få med deg populære attraksjoner som Arena Plaza kjøpesenter og Corvin Plaza.

FamilievennligRomantiskBusiness