Fauske

Reiseguide
Bilde levert av Expedia
Hvis du vil oppleve norsk natur, fjord og fjell, er det perfekt å reise til Fauske. Denne lille byen i Nord-Norge vil gi deg minner for resten av livet.

De fleste som velger å dra på weekendtur til Fauske, har som mål å oppleve litt av den naturen Norge er så kjent for. Hvis du er en av dem, kan du være trygg på at Fauske leverer varene. Byen ligger ved Skjerstadfjorden og imponerende fjelltopper, som Suliskongen og Dama. Det er mye annet spennende i Fauske, som Sulitjelma gruve og Fauske bygdetun.

Navnet til kommunen og byen stammer fra gården Fauske, som lå i området på 1500-tallet. Navnet er av norrøn opprinnelse og utledet av substantivet fauskr, som rett og slett betyr morken ved. Gruvedrift har vært viktig for området, men i dag er det utvinning av marmor stedet er mest kjent for.

Bli med en båt ut på Skjerstadfjorden for å oppleve norsk natur på sitt beste. Selv om dette ikke er den mest kjente fjorden i Norge, er det mye spennende du kan se i løpet av en båttur. Fjorden er 32 kilometer lang, så du rekker fint å se det meste på en dag.

Er du aktiv og liker deg best på land, kan du sikte deg inn mot en av fjelltoppene i området. Suliskongen og Dama ligger i fjellmassivet Sulitjelma, rett ved grensen til Sverige. Suliskongen er den nest høyeste toppen i Nord-Norge med sine 1 908 meter over havet.

Noe som er like spennende for store og små, er et besøk til Sulitjelma gruve – en gammel gruve som i dag fungerer som besøksgruve. Bli med gruvetoget 1,5 kilometer rett inn i fjellet, til ”Robbins heis”. Hele den guidede turen tar omtrent en times tid, men er avhengig av nok påmeldte. Fauske bygdetun ligger rett ved sentrum og har mange gamle hus man kan studere.

En ferie til Fauske byr på litt av alt, med naturen som høydepunktet. Se frem til flotte naturopplevelser og en trivelig by hvor du umiddelbart vil føle deg hjemme. Området er best å besøke om våren og sommeren, siden det da viser seg fra sin beste side.

Scandic Fauske Hotel
Scandic Fauske Hotel
3 out of 5
Storgata 82, Fauske
Prisen er 1 895 kr per natt fra 29. jun. til 30. jun.
1 895 kr
per natt
29. jun.–30. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Fauske, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost ...
7,8/10 Good! (487 anmeldelser)
Rommet.
"Godt inneklima. Ikke støy."

Anmeldelse skrevet 14. jun. 2024

Scandic Fauske Hotel