Fauske

Reiseguide
Fauske som viser innsjø

Hvis du vil oppleve norsk natur, fjord og fjell, er det perfekt å reise til Fauske. Denne lille byen i Nord-Norge vil gi deg minner for resten av livet.

De fleste som velger å dra på weekendtur til Fauske, har som mål å oppleve litt av den naturen Norge er så kjent for. Hvis du er en av dem, kan du være trygg på at Fauske leverer varene. Byen ligger ved Skjerstadfjorden og imponerende fjelltopper, som Suliskongen og Dama. Det er mye annet spennende i Fauske, som Sulitjelma gruve og Fauske bygdetun.

Navnet til kommunen og byen stammer fra gården Fauske, som lå i området på 1500-tallet. Navnet er av norrøn opprinnelse og utledet av substantivet fauskr, som rett og slett betyr morken ved. Gruvedrift har vært viktig for området, men i dag er det utvinning av marmor stedet er mest kjent for.

Bli med en båt ut på Skjerstadfjorden for å oppleve norsk natur på sitt beste. Selv om dette ikke er den mest kjente fjorden i Norge, er det mye spennende du kan se i løpet av en båttur. Fjorden er 32 kilometer lang, så du rekker fint å se det meste på en dag.

Er du aktiv og liker deg best på land, kan du sikte deg inn mot en av fjelltoppene i området. Suliskongen og Dama ligger i fjellmassivet Sulitjelma, rett ved grensen til Sverige. Suliskongen er den nest høyeste toppen i Nord-Norge med sine 1 908 meter over havet.

Noe som er like spennende for store og små, er et besøk til Sulitjelma gruve – en gammel gruve som i dag fungerer som besøksgruve. Bli med gruvetoget 1,5 kilometer rett inn i fjellet, til ”Robbins heis”. Hele den guidede turen tar omtrent en times tid, men er avhengig av nok påmeldte. Fauske bygdetun ligger rett ved sentrum og har mange gamle hus man kan studere.

En ferie til Fauske byr på litt av alt, med naturen som høydepunktet. Se frem til flotte naturopplevelser og en trivelig by hvor du umiddelbart vil føle deg hjemme. Området er best å besøke om våren og sommeren, siden det da viser seg fra sin beste side.

Scandic Fauske Hotel
Scandic Fauske Hotel
3 out of 5
Storgata 82, Fauske, 8200
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 305 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Fauske, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi ...
3,8/5 Good! (360 anmeldelser)
"Fikk sjekke inn tidlig (0930) da alt av busser var innstillt i stormen gyda. God service😊"

Anmeldelse skrevet 15. jan. 2022

Scandic Fauske Hotel
Lundhøgda Camping og Motell
Lundhøgda Camping og Motell
2 out of 5
Lundveien 62, Fauske, Nordland, 8206
Du kan bo på dette vandrerhjemmet under turen til Fauske. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og romservice. Les anmeldelser fra ...
3,3/5 (23 anmeldelser)
Hyggelig sted.
"Hyggelig betjening, rent og pent, romslig rom, delt bad for begrenset antall rom, rent og pent kjøkken. I det hele tatt veldig bra. Et stykke fra hovedvegen, men med gps vat det lett å finne fram."

Anmeldelse skrevet 5. aug. 2021

Lundhøgda Camping og Motell
Jakobsbakken Mountain Resort
Jakobsbakken Mountain Resort
3.5 out of 5
Jakobsbakken 14, Fauske, Nordland, 8230
Hvis du bor på dette hotellet i Fauske, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. Les anmeldelser ...
Jakobsbakken Mountain Resort
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Saltstraumen Brygge
Saltstraumen Brygge
3 out of 5
Saltstraumen Brygge, Bodo, 8056
Prisen er 2 916 kr per natt fra 22. mai til 23. mai
Hvis du bor i denne leiligheten i Bodø, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en båthavn. Gjestene ...
4,3/5 Excellent! (130 anmeldelser)
Leie av dobbeltrom for to netter.
"Rent og pent. To 90 cm senger, men overmadrassen på den ene var bare 75 cm. Super plass for de som vil leie båt og fiske i Saltstraumen. Hyggelig betjening."

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2021

Saltstraumen Brygge
Arctic Seasport
Arctic Seasport
3.5 out of 5
Vei 1487, Bodo, 8050
Hvis du bor i denne hytta i Bodø, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), flyplasstransport og en terrasse. Les anmeldelser ...
1/5 (1 anmeldelse)
Notti da incubo
"Abbiano prenotato due notti per un totale di € 300,00,pagamento anticipato al nostro arrivo iniziano le disavventure, ci chiedono €35,00 per le lenzuola e gli asciugamani (questo particolare che nel prezzo non era previsto lenzuola e asciugamani non era specifica da nessun parte). Arriviamo in camera ..."

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2019

Arctic Seasport
Pluscamp Saltstraumen
Pluscamp Saltstraumen
3.5 out of 5
6 Kapstøveien, Bodo, Nordland, 8056
Hvis du bor i denne hytta i Bodø, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en døgnåpen resepsjon. Populære ...
5/5 Exceptional! (2 anmeldelser)
"Koslig og rene hytter. Kjempe hyggelig personal som la mye til rette med sein i sjekk og tidlig utsjekking"

Anmeldelse skrevet 17. feb. 2020

Pluscamp Saltstraumen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Fauske

Byer nær Fauske