Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Riga

Intro

Dra på spa i Riga

Høres det ikke forlokkende ut med en spaweekend i Riga? Det var det vi trodde! Riga har over lengre tid vært en attraktiv by å besøke for nordmenn på jakt etter en perfekt spahelg. Spa i Riga er kjent for å være luksuriøse, avslappende og å skape indre harmoni. Riga byr på et bredt utvalg innen spa, velvære og massasje – med andre ord det aller meste. Her kan du nyte lange spabehandlinger som gjør godt for kropp og sjel. Det beste er uten tvil at Riga har et adskillig lavere prisnivå enn det du er vant til hjemme i Norge, så her lider lommeboken ingen nød. Bruker du i tillegg Expedia når du bestiller alt til din perfekte spaferie i Riga, er du sikret å ikke betale mer enn absolutt nødvendig for oppholdet ditt – i stedet kan du bruke pengene på å nyte de mange spabehandlingene byen har å by på.

continued

For å få den optimale spaferien du har drømt om så lenge, er det lurt å gjøre litt research på forhånd. På den måten unngår du skuffelsen av å komme til et spahotell som bare har en badstue, når du så for deg svømmebasseng og spa med full service. Les derfor informasjonen vi har samlet nedenfor, så finner du ut mer om tilbudet i Riga – både innen spahotell og frittstående spa rundt om i sentrum. Sistnevnte er mest aktuelt for deg som kanskje foretrekker å bo på et billig hotell, men som allikevel vil kose deg med noen spabesøk i løpet av oppholdet. Et stykke utenfor Riga ligger spaparadiset Jurmala, en by som virkelig har lange tradisjoner når det kommer til spa. Hva med å tilbringe et par dager der? Nedenfor kan du lese alt om denne byen og tilbudet du finner der. Få også med deg hva innbyggerne i Riga foretrekker, det er jo tross alt de som vet best!

Top things to Do

Spa Riga – mange muligheter

For å sikre deg en skikkelig luksuriøs spaweekend, kan du med god samvittighet starte med å bestille rom på et av de mange luksuriøse og moderne hotellene i Riga. Disse byr på en rekke ulike spabehandlinger for kropp og ansikt. Her kan du boltre deg i kroppslig og mental luksus uten at det koster skjorta!

Den internasjonale hotellkjeden Radisson Blu har et velkjent hotell med spa i Riga sentrum. Radisson Blu Latvija er et stort businesshotell hvor spasenteret ESPA holder til. I hele seks etasjer kan du nyte ulike soner for avslapping, bade i badebassenget eller svette ut stresset i saunaen. I urbane, harmoniske omgivelser kan du boltre deg i en rekke luksuriøse behandlinger som renser, hjelper deg med å stresse ned og fornyer huden. Her kan du virkelig nyte et deilig og moderne spa i behagelige omgivelser!

Opera hotell & SPA ligger ved operaen i Riga. De markedsfører seg som en avslappende oase i hjertet av Riga, så her bør det absolutt være muligheter for å finner indre ro. De har et tilhørende spa med fem behandlingsrom. I tillegg har de damprom, sauna og badebasseng, så her kan du nyte fasilitetene før du går inn til en deilig spabehandling. Hotellet har et stort utvalg av behandlinger til kropp og ansikt. De har flere eksotiske behandlinger som tyrkisk bad (Hammam) og Rasul som er en rensende behandling med arabisk opprinnelse.

Spa i Riga sentrum

Dersom du ikke ønsker et spahotell, finnes det likevel en rekke spa- og velværesentre som ikke er knyttet til spesifikke hoteller. Disse luksuriøse dagsentrene gir deg mulighet for avkobling og til å finne roen.

Den latviske spakjeden Kolonna Spa har fire lokasjoner i Riga. Her tilbyr de en rekke luksuriøse behandlinger innen kropp, ansikt, negler og hår. Spaet tilbyr beroligende, rensende og avslappende behandlinger, så her kan du nyte deilige spabehandlinger som gjør deg vakrere både på innsiden og utsiden. Kolonna Spa bruker en rekke kjente merkevarer i sine behandlinger, og du vil garantert føle deg fantastisk på vei ut fra disse lokalene.

I hjertet av Riga finner du dagspaet Attirance Spa. Her kan du glemme tid og sted for en liten stund, og la livets bekymringer fly av sted. Gjennom en rekke behandlinger for kropp og ansikt kan du lade batteriene, pleie kropp og sjel, og ikke minst finne den indre roen. I behagelige og luksuriøse omgivelser kan du nyte noen tiltrengte timer for deg selv i spaet.

 

Did you know that?

Visste du at …

… hovedstaden Riga er kjent for sin Art Nouveau-arkitektur? Denne stilarten fra slutten av 1800-tallet, også kjent som jugendstil, er preget av lange og slanke linjer, og har fokus på runde buer og florale innspill. Særlig i gamlebyen finner du bygninger i denne stilen. Flere av de Art Nouveau-inspirerte bygningene i gamlebyen i Riga er dessuten oppført på UNESCO sin verdensarvliste. 

… Riga har en hengelåsbro? I byparken er det en liten bro over elven hvor forelskede par har festet hengelåser for å sverge troskap og kjærlighet til hverandre. Her henger nå hundrevis av hengelåser, hvor flere er merket med navn.

… Latvia har et av de eldste nasjonalflaggene i verden? Det røde og hvite flagget ble først offisielt tatt i bruk i 1918, men flagget er nevnt allerede i bøker datert tilbake til 1200-tallet. Historien forteller at en krigsherre tok med seg flagget da han skulle i kamp nord i Latvia rundt år 1279. (Kilde)

… Riga har sitt eget brennevin? Riga Balsam er et krydderbrennevin som har blitt laget i Riga siden 1700-tallet. Det sies at Riga Balsam er et vidundermiddel mot influensa og fungerer mot magesmerter.(Kilde)

 

The local perspective

Favorittene til Rigas innbyggere

De lokale innbyggerne i Riga velger ofte å benytte seg av frittstående spa i Riga når de skal slappe av og unne seg en kroppsbehandling og litt pleie. Prisene på spahoteller er ofte en del høyere enn på de frittstående spasentrene, så dette er en lur måte å spare penger på. Tilbudet på de frittstående spasentrene står på ingen måte tilbake for spahotellene, men du kan ikke forvente et like eksklusivt interiør som på et spahotell.

Severdighetene lokalbefolkningen foretrekker

Riga er en kompakt by med kort gåavstand til det meste. Så her kan du oppleve en rekke severdigheter, attraksjoner og til og med shoppe innenfor korte avstander.

Ta en tur i gamlebyen, som innbyggerne er veldig stolte av. Her kan du beundre vakker arkitektur i jugendstil med snirklete utforminger og buede kanter. I tillegg er det en rekke kafeer og restauranter hvor du kan ta en matbit eller noe og drikke mens du ser på menneskene som går forbi. Å gå på oppdagelsesferd i de små gatene rundt gamlebyen tar deg tilbake til en svunnen tid. Det er også obligatorisk å få med seg frihetsmonumentet i Riga, som ble avduket i 1935. Dette monumentet rager 42 meter over bakken og symboliserer Latvias selvstendighet, uavhengighet og frihet.

Shoppingtips fra lokalkjente

Etter å ha gått gatelangs i timevis, frister kanskje shoppingsenteret Origo som ligger ved sentralbanestasjonen. Her har de over 170 butikker med både lokale og internasjonale merkevarer. Du kan også besøke kjøpesenteret Spice som har hele 200 butikker med alt du kan tenke deg av klær, sko, kosmetikk og ting til hjemmet. Dette er et av de mest populære kjøpesentrene blant de lokale, og årlig har kjøpesenteret åtte millioner besøkende.

Markedene i Riga er populære, spesielt blant innbyggerne. Like bak sentralbanestasjonen finner du et av Europas største markeder. De store markedshallene ble opprinnelig bygd for å huse luftskip, men er de senere år gjort om til marked. Her finner du en rekke boder som selger alt fra mat og blomster til klær. Det er nesten like gøy å se på folk, som å handle produkter du ikke finner hjemme.

Spaparadiset Jurmala

Om du er villig til å dra et stykke utenfor Riga sentrum for å sikre en spaferie utenom det vanlige, så har den lille byen Jurmala tradisjoner innenfor spa som strekker seg mer enn hundre år tilbake i tid. I denne badebyen, cirka 30 minutter utenfor Riga, ligger spahotellene på rekke og rad langs stranden.

Hotell Jurmala Spa er et moderne hotell som ligger i Jurmala. Her har de spesialisert seg på spa og har over 100 ulike behandlinger for kropp og ansikt. I tillegg byr de på tre badebasseng med ulik temperatur – og du kan svømme fra bassenget til baren! De har også en egen sauna-avdeling der du kan svette ut hverdagsstresset.

Amber Spa Boutique Hotel ligger langs stranden i Jurmala. Hotellet har et eget velværesenter hvor du kan bruke badebassenget og saunaen. I tillegg har de en rekke spabehandlinger hvor du som gjest får spesialpriser på behandlingene. Rommene er luksuriøst innredet i behagelige jordtoner, så her er det harmoni og balanse som står i fokus. Spaet fokuserer på å tilby individuelle behandlinger tilpasset dine behov. Så enten du kjenner på stress eller ønsker å rense kroppen, vil de ansatte være behjelpelige.