Ting å gjøre i Venezia

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Venezia som inkluderer gatescener, båter og bro

Utforsk minneverdige aktiviteter i Venezia

Man går ikke lett tom for ting å gjøre i Venezia. Den populære italienske byen, kjent for sin fremragende arkitektur, byr på uforglemmelige opplevelser.

Romantisk tur på kanelen

Er dette ditt første besøk til Venezia, bør du sørge for å få med deg en gondoltur langs kanalen. De flotte, håndlagede båtene strekker seg tilbake til 1000-tallet, hvor de den gangen ble brukt som offentlig transportmiddel. Opplev de trange, skjulte kanalene og de nydelige bygningene. Dette er uten tvil den mest romantiske måten å se byen på. Er du på ferie sammen med partneren din, er dette derfor en perfekt aktivitet i Venezia.

Utforsk arkitekturen

Venezia blir ofte omtalt som et levende museum. En tur til den travle Markusplassen, fylt med både mennesker og duer, er et obligatorisk stopp på reisen. Like ved finner du det praktfulle Dogepalasset, eller Palazzo Ducale, et av de mest kjente turistmålene i byen. Her ligger også Markuskirken, berømt for sin utrolige utsmykking. De gylne spirene som skinner i sollyset er grunnen til at lokalbefolkningen har gitt kirken kallenavnet Chiesa d’Or (Kirken av gull). Leter du etter kunstrelaterte aktiviteter i Venezia, har du mye å velge mellom. Planlegg et besøk til Peggy Guggenheim-museet, et av de mest besøkte museene i verden. Se Peggy Guggenheims private samling, og opplev legendariske verk av kunstnere som Picasso og Max Ernst. Ta også en tur til det slorslåtte Ca’ Rezzonico, hvor du kan oppleve både maleri og nydelig arkitektur i det italienerne kaller et «palazzo».

Øyhopping

Venezia er omringet av mange små øyer, hvor flere har sine egne kjennemerker. En dagstur til den sjarmerende fiskelandsbyen Burano er absolutt å anbefale. Spaser langs de fargerike husene, og kjøp med deg et stykke tradisjonelt silke. Ta deg en lunsjpause og smak risotto eller fersk fisk på en av de lokale restaurantene. Du kan også ta et besøk til Murano, berømt for sin tradisjonelle glassproduksjon. Se håndverkere praktisere den gamle kunsten, og lær om hvordan sand blir til glass.

Førsteklasses musikkopplevelse

Er du glad i opera, eller har du kanskje aldri vært? Uansett vil et besøk til Teatro La Fenice komme høyt på listen over ting å gjøre i Venezia. Operahuset er oppkalt etter fuglen Føniks, ettersom teatret har brent ned tre ganger og blitt gjenoppbygget. Opplev noen av verdens beste operasangere i et byggverk som garantert vil bergta deg.

Lokale matopplevelser

God mat og vin er en viktig del av de fleste reiser, og sånn er det også for Venezia. Ta en tur til det livlige Rialto-markedet, og kom gjerne tidlig om morgenen for den mest autentiske opplevelsen. Det er nemlig da lokalbefolkningen kommer for å kjøpe fersk fisk og grønnsaker. Om kvelden bør du oppsøke en av Venezias utallige restauranter. Bestill fersk pasta eller småretter, og avslutt kvelden med et glass prosecco eller en avkjølende gelato.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter


Populære steder å besøke