Ting å gjøre i Tromsø

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Tromsø fasiliteter samt solnedgang, liten by eller landsby og utsikt

Arktiske aktiviteter i Tromsø for hele familien

Med storslått natur på alle kanter, er det ikke overraskende at du finner mange aktiviteter i Tromsø som gjøres utendørs. Byen kalles ofte «Nordens Paris», men selv Frankrikes hovedstad har tøff konkurranse når det kommer til denne arktiske perlen, i alle fall hva naturopplevelser angår. Du finner ting å gjøre i Tromsø for alle, enten de er store eller små, landkrabber eller sjømenn, erfarne turfolk eller foretrekker en rolig søndagstur i byen.

Vilt og vakkert i Tromsø

Hvis du enda ikke har opplevd ekte nordlys, er du nødt til å få det med deg under ditt besøk i Tromsø. Bli med en av turoperatørene vekk fra byen og dens kunstige belysning for å oppleve dette magiske naturfenomenet fullt ut. Utendørsaktiviteter i Tromsø er riktignok ikke noe for pyser, spesielt ikke på vinteren. Vinteren i nord er likevel noe helt for seg selv som du er nødt til å oppleve med egne øyne. Valgmulighetene er mange, og du kan velge mellom aktiviteter der du bruker dine egne krefter, for eksempel trugevandring, eller enda mer eksotiske aktiviteter der det enten er hunder eller reinsdyr som står for transporten.

Tromsø er også et ideelt reisemål for å lære mer om den arktiske faunaen og floraen, og du kan finne mange ting å gjøre i forbindelse med dette. Bli med på hvalsafari og se dette majestetiske og imponerende dyret på nært hold. Dersom du trives bedre på land, bør du ta turen innom Tromsø botaniske hage, som faktisk er verdens nordligste av sitt slag. Ingen kjenner naturen i nord bedre enn samene, og det finnes flere aktiviteter i Tromsø som handler om å bli bedre kjent med kulturen og historien til Norges urbefolkning.

Lærerike opplevelser i Tromsø for hele familien

Tromsø er en universitetsby, og derfor vil du se at det finnes mange ting å gjøre her som både store og små kan lære av. Hvorfor ikke ta en tur til Polarmuseet for å lære mer om norske polarekspedisjoner og viktigheten av den arktiske regionen for norsk fangst- og vitenskapshistorie? Ta med barna til Nordnorsk vitensenter for en enda mer interaktiv opplevelse av vitenskapens verden. For å runde av en lærerik dag i Tromsø kan dere ta en tur innom Polaria, et arktisk opplevelsessenter som blant annet huser seler og andre spennende sjødyr. Et besøk hit er også en fin ting å gjøre for å oppleve den imponerende arkitekturen i Tromsø som dette opplevelsessenteret er et eksempel på.

Andre eksempler er Ishavskatedralen og Tromsø bibliotek og byarkiv, som begge er blitt to svært viktige landemerker. Hvis du er ute etter kulturelle opplevelser bør du også ta turen innom Perspektivet museum der du kan oppleve et litt annerledes perspektiv på kultur og samfunn samt tilværelsen generelt. For å runde av en dag fylt med aktiviteter i Tromsø, finnes det ikke noen bedre måte å slappe av enn med en øl fra Mack bryggeri, verdens nordligste bryggeri. Enten du ønsker en omvisning i bryggeriet, en prøvesmak av menyen eller bare en halvliter og en pust i bakken, har du uansett kommet til riktig sted.

Populære aktiviteter etter kategori