Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Praha

Se de 29 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Praha

Moderne og klassiske aktiviteter møtes i Praha

Den tsjekkiske hovedstaden er populær som aldri før og hedonismen den opplevde på 90-tallet er fortsatt tilstede. Allikevel er det en moden og sofistikert storby man møter og var man her på Interrail like etter kommunismens fall finner man at mye har forandret seg. Historien er levende i Praha på en måte som er dagligdags og nært

men byen har også moderne deler og en fremtidsrettet og progressiv befolkning. Som turist vil man finne aktiviteter i Praha som appellerer til alle interesser enten de er sentrert rundt fortiden eller fremtiden.

Historiske Praha

Perlene i det historiske Praha er mange men de som tiltrekker seg flest skuelystne er Praha-slottet – Pražský Hrad – som troner over byen fra slottshøyden Hradčany og er byens desiderte favorittskue. Karlsbroen – Karlův most – går over elva Vltava og binder slottet sammen med resten av det historiske sentrum. Den har fraktet dyr mennesker og handelsvarer over elva i over 700 år og er et av byens aller kjæreste landemerker. Turistene flokker også til Wenzelplassen til alle døgnets tider for å se på livet ta en øl og stort sett glede seg over byen. Av turistpregete aktiviteter i Praha er det allikevel Den Astronomiske klokken som har sine mest ivrige fans. Det er et mekanisk unikum og folkemengden stimler seg sammen rundt den hver time for å se showet.

Det er mange flere ting å gjøre i Praha som trekker veksler på byens historie. Sentrum på østsiden av Vltava (Staré město - "gamlebyen") er den bydelen med flest severdigheter men Malá Strana ("den lille siden") på vestsiden har også sine perler. Sankt Nikolas-kirken er nesten like iøynefallende som slottet er der den ruver over Karlsbroen. Vrtba-hagen er en sann oase midt i byen med vakre og velholdte grøntarealer men mens denne hagen er stram i sin utforming er Petriner-hagen litt lenger sør et mye mer frittvoksende anlegg. Her finner man også den ortodokse stavkirken viet til erkeengelen Mikael.

Prahas moderne ansikt.

Det er selvfølgelig mange ting å gjøre i Praha som ikke er orientert mot vandring blant gamle bygninger. Shopping i Praha er en av dem byen byr på alt fra eksklusiv shopping til rimeligere markeder. Tsjekkerne er verdens mest øldrikkende folk og Prague Beer Museum gir deg muligheten til å få et innblikk i de ulike sortene øl som finnes samt et godt overblikk over bryggeprosessen. Andre aktiviteter i Praha som unngår de verste turistfellene er de klassiske Escape Room-spillene der lag på inntil 8 personer blir plassert i et rom og må komme seg ut ved hjelp av puslespill og hjernekraft. Veldig gøy for en vennegjeng! Vil man få opp pulsen og svette ut etter kveldens bytur kan man booke seg inn på sykkelturer rundt i byen eller guidete løpeturer både i sentrum og ut av byen.

Enten man kommer for kulturen mat og drikke eller for å oppleve historiens sus har Praha aktiviteter som burde passe for enhver smak enhver personlighet eller reisetype. Enten man kommer med kjæresten sin familien eller venner vil man ha en flott tid som turist i Praha.

Kart

Discover neighborhoods in Praha

Praha 1

Praha 1 har mye å by på, blant annet spennende butikker og kjente kunstgallerier. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Karlsbroen og Den astronomiske klokken i Praha, og hopper du på metroen på Staromestska stasjon eller Malostranská stasjon, kan du utforske mer av byen.

Historiske bygningerMonumenterSlott

Stare Mesto

Spennende butikker er én av grunnene til at mange liker Stare Mesto. Du bør også ta turen til Den astronomiske klokken i Praha og Det gamle torget, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Staromestska stasjon.

Historiske bygningerRomantiskMuseer

Nove Mesto

Wenzelsplassen og Dansehuset er to attraksjoner du bør få med deg i Nove Mesto i tillegg til byens spennende butikker. For å utforske mer er det bare å hoppe på metroen på Karlovo Namesti stasjon eller I. P. Pavlova stasjon.

MonumenterRomantiskHistoriske bygninger

Praha 2

Praha 2 er kjent for blant annet god mat og interessante museer, og du kan også få med deg kjente attraksjoner som Dansehuset og Vysehrad-slottet. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på I. P. Pavlova stasjon eller Namesti Miru stasjon.

RomantiskFamilievennligMonumenter

Mala Strana

God mat er ofte det som lokker reisende til Mala Strana, men mange tar turen for å få med seg attraksjoner som John Lennon-muren og Det tsjekkiske musikkmuseet. Du kommer deg enkelt rundt i byen ved å hoppe på metroen på Malostranská stasjon.

Historiske bygningerSlottRomantisk

Praha 3

God mat er bare én av grunnene til at Praha 3 er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet TV-tårnet i Zizkov, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Zelivskeho stasjon eller Flora stasjon.

RomantiskDyreparkerMonumenter