Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Praha

Se de 32 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Praha

Moderne og klassiske aktiviteter møtes i Praha

Den tsjekkiske hovedstaden er populær som aldri før, og hedonismen den opplevde på 90-tallet er fortsatt tilstede. Allikevel er det en moden og sofistikert storby man møter, og var man her på Interrail like etter kommunismens fall, finner man at mye har forandret seg. Historien er levende i Praha på en måte som er dagligdags og nært, men byen har også moderne deler og en fremtidsrettet og progressiv befolkning. Som turist vil man finne aktiviteter i Praha som appellerer til alle interesser, enten de er sentrert rundt fortiden eller fremtiden.

Historiske Praha

Perlene i det historiske Praha er mange, men de som tiltrekker seg flest skuelystne, er Praha-slottet – Pražský Hrad – som troner over byen fra slottshøyden Hradčany, og er byens desiderte favorittskue. Karlsbroen – Karlův most – går over elva Vltava og binder slottet sammen med resten av det historiske sentrum. Den har fraktet dyr, mennesker og handelsvarer over elva i over 700 år, og er et av byens aller kjæreste landemerker. Turistene flokker også til Wenzelplassen til alle døgnets tider for å se på livet, ta en øl og stort sett glede seg over byen. Av turistpregete aktiviteter i Praha, er det allikevel Den Astronomiske klokken som har sine mest ivrige fans. Det er et mekanisk unikum, og folkemengden stimler seg sammen rundt den hver time for å se showet.

Det er mange flere ting å gjøre i Praha som trekker veksler på byens historie. Sentrum på østsiden av Vltava (Staré město - "gamlebyen") er den bydelen med flest severdigheter, men Malá Strana ("den lille siden") på vestsiden har også sine perler. Sankt Nikolas-kirken er nesten like iøynefallende som slottet er, der den ruver over Karlsbroen. Vrtba-hagen er en sann oase midt i byen, med vakre og velholdte grøntarealer, men mens denne hagen er stram i sin utforming, er Petriner-hagen, litt lenger sør et mye mer frittvoksende anlegg. Her finner man også den ortodokse stavkirken, viet til erkeengelen Mikael.

Prahas moderne ansikt.

Det er selvfølgelig mange ting å gjøre i Praha som ikke er orientert mot vandring blant gamle bygninger. Shopping i Praha er en av dem, byen byr på alt fra eksklusiv shopping til rimeligere markeder. Tsjekkerne er verdens mest øldrikkende folk, og Prague Beer Museum gir deg muligheten til å få et innblikk i de ulike sortene øl som finnes, samt et godt overblikk over bryggeprosessen. Andre aktiviteter i Praha som unngår de verste turistfellene er de klassiske Escape Room-spillene, der lag på inntil 8 personer blir plassert i et rom og må komme seg ut ved hjelp av puslespill og hjernekraft. Veldig gøy for en vennegjeng! Vil man få opp pulsen og svette ut etter kveldens bytur, kan man booke seg inn på sykkelturer rundt i byen eller guidete løpeturer, både i sentrum og ut av byen.

Enten man kommer for kulturen, mat og drikke eller for å oppleve historiens sus, har Praha aktiviteter som burde passe for enhver smak, enhver personlighet eller reisetype. Enten man kommer med kjæresten sin, familien eller venner, vil man ha en flott tid som turist i Praha.