Starten på sidens hovedinnhold

Billige flyreiser til Praha

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Fly til Praha

Flyvninger til Praha

Praha er et populært reisemål for nordmenn, og det er jevnlige flyvninger fra en rekke flyplasser i Norge til byen. Med Expedia vil du finne billige billetter til Praha, i tillegg til at du kan spare mye på både hotellrom og leiebil i Praha.

Det er som nevnt enkelt å komme seg til Praha fra de fleste flyplasser i Norge, men det er bare fra Norges hovedflyplass, Oslo lufthavn, at du kan fly direkte til denne spektakulære byen. Flyr du fra en av de andre flyplassene i landet, vil du måtte mellomlande i Oslo eller en annen by i Europa. Dette gjør reisen iallfall én time lenger, avhengig av flyplassen du reiser fra.

Praha er hovedstaden i Tsjekkia, og er uten tvil landets kulturelle og historiske perle. Praha kalles ofte for ”Den gylne by”, ”Byen med de tusen spir” og ”Europas hjerte” – det er med andre ord ikke hvilken som helst by vi her snakker om. Arkitekturen i byen er fantastisk, og underholdningstilbudet stort. De siste årene har Praha vært blant de fem mest besøkte storbyene for nordmenn, noe som sier litt om hvor populære byen er.

Blant byens største attraksjoner kan vi nevne Praha slott, som ble begynt bygget på 800-tallet og i dag er Prahas mest besøkte attraksjon. St Vitus-katedralen ble begynt bygget i 1344, og er kanskje Prahas mest karakteristiske bygg. Det er blant annet her de tsjekkiske kronjuvelene oppbevares. Gamlebytorget er selve byens hjerte, og frem til forrige århundre var dette byens viktigste markedsplass. Her kan du blant annet se den gotiske Tyn-kirken og rådhuset, med den astronomiske klokken.

Flyreiser til Praha fra flyplasser i Norge

Med Expedia finner du enkelt billige flybilletter til Praha fra mange forskjellige flyselskaper, blant annet Norwegian, Lufthansa, SAS og KLM.

Direkteflyvninger fra Oslo til Praha tar rundt 2 timer. Det er imidlertid bare fra Oslo lufthavn du kan fly direkte, så reiser du fra en annen flyplass må du regne med en reisetid på i overkant av 4 timer. Tsjekkia er en del av Schengensamarbeidet, noe som innebærer at du bare trenger gyldig ID for å reise inn i landet. Per dags dato er imidlertid pass eneste gyldige ID i utlandet for norske borgere.

Bestiller du flybilletten din til Praha hos Expedia, er du ikke bare sikret en god pris på billetten – du kan også dra nytte av våre andre tilbud på hotell og leiebil.

Flyreiser til Václav Havel lufthavn

Václav Havel lufthavn, som også ofte bare kalles Praha lufthavn, fikk navnet sitt i 2012. Flyplassen er oppkalt etter den første presidenten i landet etter fløyelsrevolusjonen, Václav Havel, som både var president for Tsjekkoslovakias og deretter Tsjekkias. Han døde i desember 2011. Årlige er rundt 11 millioner (2013) reisende innom flyplassen.

Flyplassen ligger omtrent 17 km nord for Praha sentrum. Veien man må kjøre for å komme seg inn til sentrum tar omtrent 20 minutter med bil eller drosje. Velger man å benytte seg av offentlig transport, som buss, må man regne med rundt 50 minutter. Det går busser fra flyplassen omtrent hvert kvarter, så du trenger ikke vente lenge. Mange leier seg bil når de ankommer Praha, og bruker du Expedia er du sikret å få en veldig god pris på leiebilen du velger.

Informasjon om flyreiser til Praha

Ankomstflyplass Vaclav Havel
Ankomstflyplassens IATA-kode PRG
Ankomstby Praha

Populære flyvninger til Praha

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.