Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


De beste tingene å gjøre i Alicante

Se de 8 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Alicante

Aktiviteter i Alicante: Ikke bare strandliv

Alicante ligger på Costa Blanca i Spania, og de aller fleste nordmenn har et forhold til denne vakre og deilige delen av landet. Men selv om de aller fleste av oss forbinder en tur hit med late feriedager på stranden, har Alicante mange ting å gjøre for tilreisende som ønsker å supplere strandlivet. Charterturer med lokale båter tar deg ut til strender du ellers ikke ville kunne kommet til, og med båten kan du også komme deg til flotte steder for dykking. Man kan dykke med snorkel eller dykke med oksygentank, og alt fra korallrev til skipsvrak kan utforskes. Ønsker man ekstra spennende aktiviteter i Alicante, er det muligheter for fallskjermhopping og hanggliding.

Det finnes også en haug med friluftsaktiviteter i Alicante som passer for de litt mindre eventyrlystne: Hva med en tur på 4-hjuling, guidete vandreturer eller kanskje en tur i varmluftsballong? Alicante og Costa Blancas natur er vakker og variert, og med disse aktivitetene får du sett massevis på kort tid. Med eksperter på slep går du heller ikke glipp av mange detaljer.

Aktiviteter i Alicante for gråværsdager

Det er ikke til å komme unna at Syden er best med sydenvær. Skulle det allikevel være dårlig vær en dag, finnes det mange ting å gjøre i Alicante med tak over hodet. Byen har enormt mye spennende shopping å by på, prøv deg for eksempel på Avenida de Maisonnave, der det er flust med merkevarebutikker, i tillegg til en gigantisk El Corte Ingles, som er hele Spanias favorittmagasin, litt som Steen & Strøm eller Glasmagasinet. Vil du holde deg under tak, er Centro Comercial Plaza Mar 2 å finne rett ved siden av Santa Barbara-slottet.

Andre Alicante-aktiviteter under tak, er museumsbesøk, kirkebesøk og selvfølgelig teater og konserter. På Teatro Principal settes det stadig opp interessante stykker, og selv om det meste er på spansk, er det lett å følge handlingen. Alicante kan tilby mange spennende kirkebygg, hvor det er vel verdt å stikke hodet innenfor. Sankt Nicolas-katedralen er en vakker og enorm bygning, med store søyleganger og en imponerende kuppel, som ligger midt i sentrum. Vil man heller gå litt inn i detaljene ved mindre bygg, er Korskapellet – El Hermandad de Santa Cruz et fantastisk bygg. Det ligger i Calle San Rafael, helt ved foten av Benacantil-høyden som er fjellet midt i Alicante, der Santa Barbara-slottet er plassert.

Gastronomiske aktiviteter i Alicante

En av grunnene til at nordmenn elsker Spania og kommer tilbake gang på gang, er naturligvis den deilige maten. Vi elsker tapas, paella og alle de gode kjøtt- og fiskerettene spanjolene tryller frem. Hva med å lære seg noe av dette selv? Det arrangeres flere matlagingskurs der alt fra profesjonelle kokker til rutinerte husmødre guider deg gjennom råvarer og teknikker til også du blir en cocinero. Med dine nye kunnskaper under beltet, stikk en tur innom Mercado Central og plukk opp noen godsaker du kan ta med hjem for å imponere familien.

Da vil du alltid kunne hente frem en liten bit Alicante hver dag.