Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Alicante

Se de 4 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Alicante (provins)

Aktiviteter i Alicante: Ikke bare strandliv

Alicante ligger på Costa Blanca i Spania og de aller fleste nordmenn har et forhold til denne vakre og deilige delen av landet. Men selv om de aller fleste av oss forbinder en tur hit med late feriedager på stranden har Alicante mange ting å gjøre for tilreisende som ønsker å supplere strandlivet. Charterturer med lokale båter tar deg ut til strender du ellers ikke ville kunne kommet til og med båten kan du også komme deg til flotte steder for dykking. Man kan dykke med snorkel eller dykke med oksygentank

og alt fra korallrev til skipsvrak kan utforskes. Ønsker man ekstra spennende aktiviteter i Alicante er det muligheter for fallskjermhopping og hanggliding.

Det finnes også en haug med friluftsaktiviteter i Alicante som passer for de litt mindre eventyrlystne: Hva med en tur på 4-hjuling guidete vandreturer eller kanskje en tur i varmluftsballong? Alicante og Costa Blancas natur er vakker og variert og med disse aktivitetene får du sett massevis på kort tid. Med eksperter på slep går du heller ikke glipp av mange detaljer.

Aktiviteter i Alicante for gråværsdager

Det er ikke til å komme unna at Syden er best med sydenvær. Skulle det allikevel være dårlig vær en dag finnes det mange ting å gjøre i Alicante med tak over hodet. Byen har enormt mye spennende shopping å by på prøv deg for eksempel på Avenida de Maisonnave der det er flust med merkevarebutikker i tillegg til en gigantisk El Corte Ingles som er hele Spanias favorittmagasin litt som Steen & Strøm eller Glasmagasinet. Vil du holde deg under tak er Centro Comercial Plaza Mar 2 å finne rett ved siden av Santa Barbara-slottet.

Andre Alicante-aktiviteter under tak er museumsbesøk kirkebesøk og selvfølgelig teater og konserter. På Teatro Principal settes det stadig opp interessante stykker og selv om det meste er på spansk er det lett å følge handlingen. Alicante kan tilby mange spennende kirkebygg hvor det er vel verdt å stikke hodet innenfor. Sankt Nicolas-katedralen er en vakker og enorm bygning med store søyleganger og en imponerende kuppel som ligger midt i sentrum. Vil man heller gå litt inn i detaljene ved mindre bygg er Korskapellet – El Hermandad de Santa Cruz et fantastisk bygg. Det ligger i Calle San Rafael helt ved foten av Benacantil-høyden som er fjellet midt i Alicante der Santa Barbara-slottet er plassert.

Gastronomiske aktiviteter i Alicante

En av grunnene til at nordmenn elsker Spania og kommer tilbake gang på gang er naturligvis den deilige maten. Vi elsker tapas paella og alle de gode kjøtt- og fiskerettene spanjolene tryller frem. Hva med å lære seg noe av dette selv? Det arrangeres flere matlagingskurs der alt fra profesjonelle kokker til rutinerte husmødre guider deg gjennom råvarer og teknikker til også du blir en cocinero. Med dine nye kunnskaper under beltet stikk en tur innom Mercado Central og plukk opp noen godsaker du kan ta med hjem for å imponere familien.

Da vil du alltid kunne hente frem en liten bit Alicante hver dag.

Kart