Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Trevifontenen

Roma er en by med en rekke fontener i verdensklassen, men ingen av dem er mer storslåtte eller mer berømte enn Trevifontenen.

Trevifontenen, som Nicola Salvi og Giuseppe Pannini står bak, er den største fontenen i barokkstil i Roma. Navnet sitt fikk den som følge av at den ligger på et sted hvor tre veier krysser hverandre («tre vie»).

Den beste måten å oppleve Trevifontenen på er ved å ta deg en iskrem på veien dit og finne deg et sted i trappene foran fontenen hvor du kan stå eller sitte og nyte synet foran deg. Fontenen er hovedsakelig i travertin og marmor fra Carrara, og i midten kan du se Okeanos, ridende på en skjellformet vogn som trekkes av to hester og tritoner. Til venstre for Okeanos står statuen for fruktbarhet med et horn fylt med frukt, og på høyre side ser du statuen for helsebot med en laurbærkrans på hodet og et beger som en slange drikker fra. Planteinteresserte kan ta utfordringen med å prøve å finne de 30 ulike planteartene som pryder fontenen.

Du bør ikke la deg friste til å ta deg en dukkert i fontenen slik Anita Eckberg gjorde i den berømte scenen i filmen La Dolce Vita, såfremt du ikke har lyst på et ublidt møte med politiet. Vannet i Trevifontenen kommer fra en av akveduktene som ble bygget av keiser Augustus, og som har vært i bruk siden år 17 f.Kr. Tidligere ble det hevdet at dette vannet var noe av det reneste å finne i Roma, men i dag anbefales det ikke å drikke det. Ingen storbyferie i Roma er komplett hvis du ikke har kastet en mynt eller to eller tre over skulderen din og ned i fontenen. Det hevdes at én mynt fører til at du vil komme tilbake til Roma, to mynter fører til at du vil forelske deg i en romer, og tre mynter fører til at kirkeklokkene vil ringe. Det kastes i alle tilfeller rundt 2000 euro i fontenen hver dag, og hver morgen tømmes fontenen for mynter, som doneres til lokale, veldedige formål.

Hvis du har tid til det, bør du besøke fontenen to ganger. Den første gangen bør du se den om dagen for å se travertinen skinne i solen. Den andre gangen bør du se den sent på kvelden, når den er opplyst i mørket og det er mindre folksomt rundt fontenen.

Trevifontenen ligger i sentrum av Roma og øst for Via del Corso. Den befinner seg i nærheten av en rekke andre attraksjoner, som Spansketrappen. Undergrunnsstasjonen Barberini ligger i kort gåavstand fra fontenen.


Guide til Trevi-fontenen


Kart

De beste hotelltilbudene i Trevi-fontenen

Vis alle de 11 687 overnattingsstedene i Trevi-fontenen
Hotel Quirinale 1 034 kr
Hotel Quirinale

Hotel Quirinale

Via Nazionale 7, Roma, RM
   
  4.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet er familievennlig og ligger i Repubblica i Roma og få skritt fra Teatro dell'Opera di Roma, Via Nazionale og Via XX Settembre. Dessuten ligger Via Veneto og Basilica di Santa Maria Maggiore kun 10 minutter unna. Repubblica (Teatro dell'Opera) stasjon ligger to minutters gange unna, og Barberini stasjon ligger 8 minutters gange unna.

  iQ Hotel Roma 974 kr
  iQ Hotel Roma

  iQ Hotel Roma

  Via Firenze, 8, Roma, RM
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Repubblica og få skritt unna Teatro dell'Opera di Roma og Via Nazionale. Dessuten ligger Via XX Settembre og Piazza della Repubblica kun 5 minutter unna. Repubblica (Teatro dell'Opera) stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Barberini stasjon ligger 9 minutters gange unna.

   Hotel Artemide 1 614 kr
   Hotel Artemide

   Hotel Artemide

   Via Nazionale 22, Roma, RM
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet med et spa ligger i Repubblica og 15 minutters gange unna Trevi-fontenen og Spansketrappen. Dessuten ligger Forum Romanum og Villa Borghese kun 2 kilometer unna. Repubblica (Teatro dell'Opera) stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Barberini stasjon ligger 8 minutters gange unna.

    Hotel Condotti 1 125 kr
    Hotel Condotti

    Hotel Condotti

    Via Mario Dè Fiori 37, Roma, RM
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Roma og få skritt fra Via Condotti, Piazza di Spagna og Via del Corso. Dessuten ligger Spansketrappen og Pincio kun 5 minutter unna. Spagna stasjon ligger bare 3 minutters gange unna og Flaminio (Piazza del Popolo) stasjon ligger 11 minutters gange unna.

     Relais Trevi 95 Boutique Hotel - Adults Only 1 206 kr
     Relais Trevi 95 Boutique Hotel - Adults Only

     Relais Trevi 95 Boutique Hotel - Adults Only

     Via del Lavatore 95, Roma, RM
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Roma bysentrum og få skritt unna Via del Tritone og Trevi-fontenen. Dessuten ligger Via del Corso og Via Veneto kun 5 minutter unna. Barberini stasjon ligger 6 minutters gange unna og Spagna stasjon ligger 9 minutters gange unna.

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World 1 950 kr
      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Hotel Majestic – The Leading Hotels of the World

      Via Vittorio Veneto 50, Roma, RM
        
       5.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Roma og 5 minutters gange unna Via Veneto og Piazza Barberini. Dessuten ligger Villa Borghese og Spansketrappen kun 10 minutter unna. Barberini stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Spagna stasjon ligger 9 minutters gange unna.

       Hotel Fellini 597 kr
       Hotel Fellini

       Hotel Fellini

       Via Rasella, 56, Roma, RM
         
        3.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet ligger i Roma bysentrum og 5 minutters gange unna Via del Tritone, Via Veneto og Trevi-fontenen. Dessuten ligger Piazza Barberini og Via XX Settembre kun 5 minutter unna. Barberini stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Spagna stasjon ligger 8 minutters gange unna.

        Trevi Rome Suite 1 092 kr
        Trevi Rome Suite

        Trevi Rome Suite

        Via dei Lucchesi 26, Roma, RM
          
         0.0 av 5.0 Stjerner

         Dette gjestehuset er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Roma og 5 minutters gange unna Trevi-fontenen, Via del Corso og Quirinale palass. Dessuten ligger Piazza Venezia og Via Nazionale kun 10 minutter unna. Barberini stasjon ligger 9 minutters gange unna og Spagna stasjon ligger 12 minutters gange unna.