Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Norge grunnet COVID-19.

Hell

Her finner du kanskje det morsomste stedsnavnet i hele Norge! Dette er et område med mye historie og mange severdigheter.

Legg en ferie til Hell og Trøndelag for å oppleve den trønderske humoren og ett av Norges eldste maktsentre. Her strekker historien seg tilbake til de første bosetningene for over 6 000 år siden, og nærområdet har flere severdigheter du kan besøke.

Hell er en liten bygd i Nord-Trøndelag med omlag 1 500 innbyggere. Stedet er nok mest kjent for det uvanlige navnet, og mange engelsktalende turister tar turen hit nettopp på grunn av dette. Navnet kommer opprinnelig fra det gammelnorske ordet hellir som betyr klippehule, og det var her noen av de første menneskene i området slo seg ned.

Selve Hell er ikke stort, og du finner ikke så mye her utover en matbutikk, en bensinstasjon og aldershjemmet. Men hvert år arrangeres festivalen Blues in Hell her, og er du glad i musikk bør du legge turen hit når denne festivalen går av stabelen. Den er nemlig kåret til en av Norges beste bluesfestivaler. Å ta en tur til Hell stasjon for å ta et bilde av deg selv og det morsomme navneskiltet, er også noe du ikke bør gå glipp av.

I området rundt Hell finner du flere severdigheter. Du kan for eksempel besøke Værnes kirke som er fra middelalderen og har flere kalkmalerier på veggene. Hegra festning har mye historie både fra striden med Sverige og den andre verdenskrigen. Hvis du har hellet med deg og det er fint vær, kan du ta en tur til Storvika badeplass for en forfriskende dukkert, eller ta en tur til Forbordsfjellet og se den fine utsikten derfra.

Værnes lufthavn er nærmeste nabo, så det er ikke noe problem å benytte fly når du skal reise til Hell. Det er også gode togforbindelser hit. Det kan imidlertid være greit med en bil for å komme seg rundt omkring i nærområdet. Europavei 6 passerer her, og det er også gode forbindelser østover mot Sverige.

En tur til Hell byr på morsomme ordspill, mye gammel historie og vakker norsk natur! Hvis du er i Trøndelag, er Hell helt klart et sted du bør besøke.

De mest populære hotellene i Hell

Scandic Nidelven
Scandic Nidelven
4 out of 5
Havnegata 1-4, Trondheim
Prisen er 1 251 kr per natt fra 19. feb. til 20. feb.

Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum, 0,1 kilometer unna Brattøra og 2,2 kilometer unna Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Trondheim sjøfartsmuseum ...

4.2/5Excellent! (969 anmeldelser)

"Topp frokost, men sengene var litt myke(vannseng) og putene tykke."…"

Anmeldelse skrevet 1. nov. 2020

Scandic Nidelven
Best Western Plus Hotel Bakeriet
Best Western Plus Hotel Bakeriet
3.5 out of 5
Brattørgata 2, Trondheim
Prisen er 925 kr per natt fra 24. jan. til 25. jan.

Dette hotellet ligger i Trondheim sentrum og 2 kilometer unna Olavshallen konserthall og Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Trondheim sjøfartsmuseum ...

4.1/5Very Good! (974 anmeldelser)

"Det ligger sentralt til og er et koselig hotell.😃"…"

Anmeldelse skrevet 22. jan. 2021

Best Western Plus Hotel Bakeriet
Britannia Hotel
Britannia Hotel
5 out of 5
Dronningens gate 5, Trondheim, Sør-Trøndelag
Prisen er 2 661 kr per natt fra 7. feb. til 8. feb.

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Trondheim sentrum og 10 minutters gange unna Stiftsgården kongelige residens, Olavshallen konserthall og Kunstmuseum. ...

4.8/5Exceptional! (463 anmeldelser)

"Veldig flott hotell midt i sentrum av Trondheim, anbefales."…"

Anmeldelse skrevet 21. nov. 2020

Britannia Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Hell

Pensjonat Jarlen
Pensjonat Jarlen
3 out of 5
Kongens gate 40, Trondheim
Prisen er 725 kr per natt fra 24. jan. til 25. jan.

Denne leiligheten ligger i Trondheim sentrum og 2 kilometer unna NTNU Vitenskapsmuseet og Sankt Olavs universitetssykehus. Dessuten ligger Torget og Stiftsgården ...

3.4/5 (127 anmeldelser)

"Ett greit og veldig sentralt sted å overnatte. Veldig vonde madrasser på familierommet der det er køyesenger, så dem kunne gjerne blitt oppgradert. Såg det var bedre senger på rom som ikke var familierom. Skulle ønsket dusjkabinett eller forheng på badet da hele gulvet fyltes med vann da man dusjet. ..."…"

Anmeldelse skrevet 2. aug. 2020

Pensjonat Jarlen
Ranheim Apartments AS
Ranheim Apartments AS
4 out of 5
Martin Barstads veg 3, Trondheim, Sør-Trøndelag
Prisen er 950 kr per natt fra 28. jan. til 29. jan.

Denne leiligheten ligger i Trondheim, 2 kilometer unna Hansbakkfjæra og 5 kilometer unna Leangen veddeløpsbane og Leangen ishall. Dessuten ligger Ringve botaniske ...

4.4/5Excellent! (16 anmeldelser)
Rimelig overnatting med gode fasiliteter

"Fint opphold. Leiligheten var ren, nyoppusset og hadde det en trenger av utstyr. Området var rolig, nær butikk og hadde parkeringsplass."…"

Anmeldelse skrevet 7. okt. 2020

Ranheim Apartments AS
2 Roms Overnatting i Frosta
2 Roms Overnatting i Frosta
Address Provided by Property Manager, Frosta, Trøndelag

Denne leiligheten ligger i Frosta og 10 kilometer unna Logtun Church, Tautra Kloster og Tautra Mariakloster. Dessuten ligger Storvika og Kimen kulturhus 52 kilometer ...

2 Roms Overnatting i Frosta
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Hell

0

Byer nær Hell