Madeira

Reiseguide
Funchal fasiliteter samt kystby, solnedgang og fjell
Reis på ferie til Madeira, en fantastisk øy med frodig vegetasjon, sjarmerende byer, vulkanske steinformasjoner og tåkelagte fjell.

Madeira tilbyr virkelig spektakulær natur og varme temperaturer året rundt, perfekt for en weekendtur. Ta en reise til Madeira for å utforske de flotte turstiene som går parallelt med de menneskeskapte vanningskanalene. La deg imponere og inspirere av det blå vannet og de grønne klippene. Om våren vil du se vakre og velduftende blomster. Slapp av på sandstrendene, prøv spennende vannsporter eller fordyp deg i øyas fascinerende kulturarv.

En av de beste måtene å nyte Madeiras idyllisk natur på, er ved å gå en tur langs øyas levadaer. Levadaene er en serie minikanaler som ble laget av de første bosetterne, for å fordele vannet rundt på øya. Utforsk det mer enn 565 kilometer lange nettverket med stier på øya. De tar deg med til fosser og laguner, daler, fjellkjeder og laurbærskoger.

Gå ut på glassplattformen på Cabo Girão, hvis du tør – dette er en av de høyeste klippene langs kysten i verden. Når du står der, 580 meter over vannet, kan du se både Funchal og Câmara de Lobos.

Besøk den nydelige landsbyen Santana, som er kjent for sine flerfargede småhus, kalt palheiros. Disse sjarmerende husene med halmtak er unike for øya og vel verdt et besøk.

Se de flotte geometriske mønstrene på taket til Funchals katedral, Sé. Denne katedralen ble bygd på 1500-tallet, og har vakre altre i barokkstil, utsmykkede korstoler og intrikate fliser.

Du må få med deg utsikten over Funchal fra den vakre botaniske hagen Jardim Botanico. Spaser langs godt merkede stier og se nærmere på alle kaktusene og flamingoblomstene her. Se etter de overlappende røttene til det eldgammel lyngtreet, som sies å være mer enn 10 millioner år gammelt.

Selv om Calheta-stranden er menneskeskapt, er den svært vakker med sin gylne sand og sitt klare vann. Prøv deg på kano eller vindsurfing, ta en svømmetur eller stopp for fersk sjømat på en av restaurantene som ligger ved stranden. Sørg for å smake på regionens unike hvit rom, kalt aguardente.

Madeira ligger omtrent 563,3 kilometer fra Marokko. Det er flyvninger daglig fra Lisboa.

Discover neighborhoods in Madeira

Default Image

Gamlebyen i Funchal

Når du først er i Gamlebyen i Funchal, bør du ta turen til severdigheter som Funchal-Monte Teleferico og Funchal bondemarked.

Gamlebyen i Funchal
Naturhistorisk museum som viser gatescener og by

São Pedro

Nydelige hager er noe av det som trekker folk til São Pedro, og mens du er i byen, kan du også ta turen til Holy Trinity Church og Quinta das Cruzes museum.

São Pedro
Default Image

São Roque

God mat er bare noe av det som trekker folk til São Roque, og Funchal økologiske park rekreasjonssenter er en populær severdighet som er vel verdt et besøk.

São Roque
Default Image

Santana

Madeira temapark og PARQUE FORESTAL DE QUEIMADAS er bare noen av attraksjonene du bør få med deg i Santana. Mange som reiser hit, skryter dessuten av trivelige barer, vakker sjøutsikt