Ting å gjøre i Madeira

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Funchal fasiliteter samt kystby, solnedgang og fjell

Behagelige og avslappende aktiviteter på Madeira

Mens Spania har Kanariøyene, har Portugal en rekke øyer i det østlige Atlanterhavet som har tiltrukket seg feriegjester i lang tid. Madeira er den som ligger nærmest det europeiske fastlandet, og siden den har en lang historie som turistmål, finnes det noe for enhver smak her. Du finner mange ting å gjøre på Madeira uten å måtte forlate hovedstaden Funchal, men øya er et paradis for fotturister, så du gjør lurt i å pakke et par ordentlige tursko.

Interiøret på øya ligger svært høyt, og over 30% av flateinnholdet ligger over 1 000 meter over havet. Gjennom øya går det en fjellrygg som deler øya i lengderetningen, og vandreturer i fjellet er en veldig populær Madeira-aktivitet. Øya har et godt utbygd system for kollektivtransport, så du kan komme deg mange steder med buss. Men skal du opp i høyden kan det lønne seg med en leiebil, da kan du også besøke koselige landsbyer i fjellene. Du kan finne populære turer opp til toppen av Madeiras høyeste fjelltopper, Pico de Ruivo (1 862 m.o.h), Pico das Torres (1 851 m.o.h) og Pico do Arieiro (1 818 m.o.h), og av disse tre er det uten tvil Arieiro som tilbyr de mest luftige turene.

Kulturelle aktiviteter på Madeira

Til tross for den relative nærheten til Kanariøyene, er ikke Madeira noe badeparadis. Dette skyldes først og fremst det at øya er preget av høye stup og steinete grunn. Her er det nesten ingen strender, og turister som kommer hit gjør det av andre grunner enn for å oppsøke strandliv. Allikevel er finnes det mange ting å gjøre Madeira kan skilte med til kulturelt interesserte: Museumsbesøk, konserter og festivaler, vinsmaking og guidete turer er bare noen får av de mange aktivitetene som tilbys.

Selv med fint vær, kan det hende at du tiltrekkes mot en innendørsdag. Da passer det bra med en tur til ett eller flere av de mange museene i Funchal. Plassert inne i det spennende Saõ Tiago-fortet finner du Samtidskunstmuseet, som har spesialisert seg på å stille ut kunst fra 60-tallet og frem til i dag. I en gammel barokkbygning, nede i en kjeller, finner du Madeiras Vinmuseum, som informerer om den spesielle vinen som har tatt navnet sitt fra øya. Her vil du lære om de unike metodene som brukes for å gi vinen dens særegne smak og farge. Vil du på et mer moderne museum, kan du prøve deg på CR7, også kjent som Cristiano Ronaldo-museet – her blir den kjente fotballspilleren hyllet.

Musikk og sceneshow i kulturkalenderen

Det finnes aktiviteter på Madeira som ikke krever annet enn at du er tilstede også, og hva er vel bedre enn musikk etter en lang dag med fjellvandring? Madeira inviterer på konserter og festivaler året rundt. Karnevalet blir sparket i gang med Festa dos Compadres i midten av februar, før sommeren byr på Madeira Film Festival, Madeira blomsterfestival og Festa dos Santos Populares (”Festivalen for de populære helgenene”). Det arrangeres Løkfestival, Sitronfestival og Kirsebærfestival. Ingen skal si at Madeiras befolkning ikke kan lage fest!


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter

Omvisninger og dagsturer