Sintra

Reiseguide
Sintra
Middelalderslott, kongeparker og skogkledde fjell omgir historiske gatebilder bare en kort kjøretur unna den ferske sjømaten og surfingen på kysten av Portugal.

Sintra er en fjellregion en kort togtur fra Lisboa, med mauriske borger, kongepalasser, aristokratiske eiendommer og velstelte hager. Fra Sintra kan du ta den idylliske, 30 minutter lange kjøreturen til Adraga-stranden, kjent for sine utendørsrestauranter og sin ferske sjømat.

Du kan begynne din ferie i Sintra i Nasjonalpalasset, i nærheten av byens sentrum. Det er lett å kjenne igjen med sine to særpregede overbygde piper. Palasset har en 1000 år lang historie, fra den mauriske tidsalderen til husarresten av den gale kong Alfonso VI på 1600-tallet. Den mauriske stilen ble beholdt i senere utvidelser med dekorative geometriske fliser.

Besøk det berømte Palácio Nacional da Pena, et rosa og gult palass fra 1800-tallet som står på en høyde med utsikt over Sintra. Se på de overdådige rommene med originale møbler, malerier og innredning fra rundt år 1900. Palasset ligger i et skogrikt parkområde som ble anlagt av Ferdinand II, med eksotiske trær fra Japan, Australia, Kina og Nord-Amerika.

Dra til den mauriske borgen fra 800-tallet på sørsiden av Sintra for panoramautsikt over Pena-palasset og Sintra-palasset og over byen. Kong Ferdinand II, som var svært interessert i middelalderhistorie, restaurerte borgen på 1900-tallet.

Alle de historiske bygningene i Sintra har sin egen distinkte stil og sjarm. Besøk Queluz nasjonalpalass fra 1700-tallet og det spennende Monserrate slott fra 1800-tallet.

Se nærmere på de små rommene som er konstruert i kork i Convento dos Capuchos (Capuchos-klosteret). Vakre skoger, mosedekte kampesteiner og utskårne steinbord omgir klosteret.

Sintra-Cascais naturpark i nærheten kan utforskes til fots, med terrengsykkel eller på hesteryggen. Du kan gå vestover gjennom parken til kysten, der du kan tilbringe dagen med å surfe og spise sjømat. Området er kjent for langhalser og andre retter med fersk sjømat. Se på solnedgangen over den vakre Adraga-stranden fra utendørsrestaurantene.

Discover neighborhoods in Sintra

Default Image

Azenhas do Mar

Azenhas do Mar kan kanskje ikke skryte på seg mange kjente severdigheter, men Magoito-stranden og Macas-stranden er to attraksjoner i nærheten som er verdt et besøk.

Azenhas do Mar
Maurisk palass som inkluderer slott og rolig landskap

Santa Maria e São Miguel

Skal du til Santa Maria e São Miguel, står garantert Castelo dos Mouros og Sintra Mountains på menyen, og for å utforske mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Sintra Tram Stop eller Monte Santos Tram Stop.

Santa Maria e São Miguel
Default Image

São João das Lampas

Selv om São João das Lampas ikke har så mange velkjente severdigheter, trenger du ikke å reise langt for å få med deg attraksjoner so