Leeds

Reiseguide
Leeds som viser historisk arkitektur
Dette er en av de livligste byene nord i England, fra ubegrenset handling, bespisning, og uteliv til sport og musikkfestivaler.

Leeds er en blomstrende by med shopping, uteliv og sportsattraksjoner. Leeds var tidligere en ordinær industriby. I dag kan du imidlertid kose deg i parker med gratisfestivaler og gå langs en livlig promenade og i bilfrie gater med butikker, barer og restauranter.

Mange av gatene er rene handlegater, så sentrum av Leeds er et paradis for de handleglade. Her finner du alt fra funklende kjøpesentre til moteforhandlere og uavhengige butikker, der mange ligger i restaurerte edvardianske og viktorianske bygninger. Corn Exchange, Victoria Quarter og Trinity Leeds har over 200 butikker samlet sett.

Utvalget av spisesteder er like imponerende, med påvirkning fra de opptil 130 forskjellige nasjonalitetene i byen. Du kan prøve mat fra Kina, India, Mexico og Pakistan samt tradisjonelle britiske retter. Leeds Waterfront er en spennende samling med kaféer, restauranter og hurtigmatboder. Prøv byens berømte natteliv, der Exchange Quarter er det mest populære strøket. Du kan gå på alt fra tradisjonelle engelske puber til moderne salongbarer, danseklubber og arenaer med levende musikk.

Leeds kan også by på et godt utvalg av kulturelle attraksjoner. Beundre den storslåtte arkitekturen rundt City Square og Millennium Square. Se på verker av billedhoggere fra det 20. århundret på Henry Moore Institute. Se om du får øye på mesterverker av store britiske malere, som for eksempel John Constable, på Leeds Art Gallery. Du kan lære om Leeds' historie og se på gjenstander fra gamle tider på Leeds City Museum. Besøk The Royal Armouries Museum, som har over 8500 gjenstander i form av rustninger og våpen.

Sportsinteresserte på ferie i Leeds har mye å velge mellom. Du kan se på en cricketkamp på Headingley eller en fotballkamp på Elland Road. De mange musikkfestivalene om sommeren lokker også til seg mange besøkende. Under Leeds Festival spiller mange velkjente internasjonale band, mens både Opera in the Park og Classical Fantasia er gratisarrangementer.

Det går direkteruter med intercitytog og busser til Leeds fra mange større byer i England, deriblant Bristol, Liverpool og London. På en storbyferie i Leeds kan du gå rundt i byen til fots og bruke offentlige busser til å besøke områder utenfor sentrum. Blant disse kan nevnes den storslåtte Roundhay Park, Harewood House og Kirkstall Abbey.

Discover neighborhoods in Leeds

Default Image

Leeds sentrum

4,5/5(9 anmeldelser av området)

Leeds sentrum kan friste med både trivelige barer og spennende butikker. Du bør også få med deg Trinity Leeds kjøpesenter og Briggate mens du utforsker byen.

Leeds sentrum
Default Image

Arena Quarter

Når du først er i Arena Quarter, bør du ta turen til severdigheter som The Light (kjøpesenter) og Leeds Grand Theatre.

Arena Quarter
Default Image

Holbeck

god mat er noe av det som trekker folk til Holbeck, men Canal Wharf er også verdt et besøk.

Holbeck