Lazise

Reiseguide
Lazise fasiliteter samt marina, elv eller bekk og by

Når du legger ferien din til Lazise, er det ikke bare innsjøen, strandlivet og vannaktivitetene som frister, men også den fine stemningen og den vakre naturen.

Promenaden langs innsjøen, som arkitektonisk sett kan minne om Markusplassen i Venezia, er full av boliger og søyleganger krydret med barer, restauranter og butikker som passer perfekt inn i omgivelsene. Disse fortsetter langs de mange smugene, som i noen tilfeller har beholdt det venetianske navnet calli. Blant de mange billedskjønne områdene finner du Piazza Vittoria Emanuele og den fremdeles travle havnen, full av fiskebåter. Hvis du er ute etter å utforske Verona og omegn, er det ideelt med en reise til Lazise, der det ligger vakkert til ved Gardasjøen og byr på moderne hoteller og varierte arrangementer innenfor både sport og kultur.

På weekendtur i Lazise kan du utforske den lille byen på østsiden av Gardasjøen til fots ved å spasere gjennom de smale gatene. Hovedmonumentet i byen, som nok også er selve kjernen, er Dogana Veneta, en bygning oppført på 1500-tallet av venetianerne for å overvåke handelstrafikken på innsjøen. Lazises tollbod har blitt brukt i ulike sammenhenger opp gjennom årene, fra overvåking av handel til bomullsspinneri, som marked, kruttfabrikk og nå et senter for kunstutstillinger og kulturelle aktiviteter. Overfor Dogana ligger den viktigste kirken i byen: Chiesa di San Nicolò.

Ikke langt unna finner du Castello di Lazise, som ble bygget i år 1000 for å forsvare byen fra ungarske angrep. Etter stadige endringer og påbygg regnes dette som en av de best bevarte festningene i Garda-området. Bygningen er oppført i kvadratisk form med to innganger, fem tårn og ett midttårn. På toppen av midttårnet kan du fortsatt få øye på våpenskjoldene til familien Scaligeri, som keiser Maximilian I fikk hogd ut på grunn av den bitre striden mellom innbyggerne som følge av makten Scaligeri-familien hadde over dem. Muren ble oppført i tidlig middelalder for å beskytte byen og festningen, som kan spores tilbake til romerne. De kalte stedet Lacisium. Festningen ble mest sannsynlig bygget på grunnmuren fra romertiden i det 11. århundre, på den tiden området ble styrt av Republikken Venezia og brukt som bolig av venetianske dommere.

Byen hadde til enhver tid tre porter med fallgitter og vindebro. Disse har blitt restaurert ved flere anledninger. Gamlebyen får du adgang til via Porta Superiore, som på folkemunne blir kalt Porta San Zeno. Det finnes ytterligere to porter i muren som omringer byen: Porta Lion, oppkalt etter Markusløven i våpenskjoldet til Republikken Venezia, og den sørlige Porta Nuova ("Den nye porten"), som fikk navnet sitt fra å være den siste som ble oppført. Denne porten er også kjent som Porta Cansignorio, oppkalt etter overhodet i familien Della Scala, som fikk festningen bygget.

Dersom du har litt tid til overs, kan du legge turen til de populære turistområdene rundt Lazise, slik som Bardolino og Peschiera del Garda, eller ta en spasertur gjennom forstedene til Lazise: Pacengo og Colà fortsetter sin lange tradisjon med å livnære seg på fiske og jordbruk, spesielt vinranker og oliventrær – her kan du få tak i utsøkt extra virgin olivenolje. Herfra kan du dra på spennende og interessante utflukter til Monte Baldo, Il Vittoriale og de små byene på Brescia-siden av Gardasjøen, slik som Salò, Gardone, Toscolano Maderno og Limone del Garda. Området har også flere spa og velkjente fornøyelsesparker, blant annet Gardaland, CanevaWorld, safariparken Parco Natura Viva, samt andre fascinerende attraksjoner. Lazise gir deg et ideelt utgangspunkt for en herlig ferie ved Gardasjøen.

Relais Villa Lezard
Relais Villa Lezard
Via Tende 25, Lazise
Prisen er 1 225 kr per natt fra 26. sep. til 26. sep.
Dette bed & breakfast-hotellet ligger i landlige omgivelser, 1,3 kilometer unna Villa Dei Cedri og 3 kilometer unna Movieland. Dessuten ligger Garda dei Villa ...
4.5/5Wonderful! (17 anmeldelser)
"Sehr nettes Familienunternehmen. Schön war das Frühstück im Freien auf der Terrasse. Die Familie ist sehr nett und bemüht. Das Zimmer war gut mit einem eigenen Bad - etwas gewöhnungsbedürftig, zwar direkt ein eigenes neben dem Zimmer, aber man musste jedes mal extra aufsperren und zusperren. Der ..."

Anmeldelse skrevet 15. sep. 2021

Relais Villa Lezard
Principe di Lazise - Wellness Hotel & Spa
Principe di Lazise - Wellness Hotel & Spa
4 out of 5
Localita Le Greghe, Lazise, VR
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 427 kr per natt fra 4. okt. til 4. okt.
Dette hotellet med et spa ligger på strandpromenaden og 10 minutters gange unna Canevaworld vannland og Movieland. Dessuten ligger Villa Dei Cedri og Garda dei ...
4.4/5Wonderful! (150 anmeldelser)
Value for money
"Hotell med meget høy standard. Bra trimrom og bassenger. Hyggelig betjening som snakket utmerket engelsk. Fantastisk frokostbuffet, og generelt god mat. Vårt andre besøk på dette hotellet."

Anmeldelse skrevet 9. jul. 2018

Principe di Lazise - Wellness Hotel & Spa
Villa dei Cedri Thermal Park & Natural Spa
Villa dei Cedri Thermal Park & Natural Spa
4 out of 5
Piazza di Sopra 4, Lazise, VR
Prisen er 2 443 kr per natt fra 30. sep. til 30. sep.
Dette hotellet med et spa ligger ved en innsjø, 0,1 kilometer unna Villa Dei Cedri og 2,7 kilometer unna Movieland. Dessuten ligger Garda dei Villa dei Cedri ...
4.5/5Wonderful! (240 anmeldelser)
God Service
"Meget bra utgangspunkt for ferie ved Gardasjøen, men du bør ha leiebil når du bor her. OK rom/leilighet, men ikke verdens beste senger, Anlegget med bademuligheter osv er helt topp. Jazzusien på rommet ble brukt hver dag. Bra renhold og topp service. Alt i alt et sted vi kan tenke oss om igjen"

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2014

Villa dei Cedri Thermal Park & Natural Spa
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Residence Borgo Mondragon
Residence Borgo Mondragon
Via Mondragon di Sotto, 14/16, Lazise, VR
Prisen er 1 114 kr per natt fra 10. okt. til 10. okt.
Denne leiligheten ligger i Lazise, 2,1 kilometer unna Lazise-slottet og 3,8 kilometer unna Movieland. Dessuten ligger Garda dei Villa dei Cedri termiske park ...
4.5/5Wonderful! (27 anmeldelser)
Bra hotell utenfor vakre Lazise.
"Flott bassengområde og grønt areale rundt hotellet. Rommet vårt i 2 etg var stusselig uten balkong/terrasse. Hvis vi skal bo på dette hotellet en annen gang så kommer vi derfor til å bestille rom i 1 etg med terrasse for de så mye hyggeligere ut. Lazise anbefales!"

Anmeldelse skrevet 20. jul. 2016

Residence Borgo Mondragon
Piani di Clodia
Piani di Clodia
Via Fossalta, 42, Lazise
Denne campingplassen er familievennlig og ligger på stranden i Lazise og 15 minutters gange unna Canevaworld vannland og Movieland. Dessuten ligger Villa Dei ...
4.5/5Wonderful! (16 anmeldelser)
"Wir waren mit dem Aufenthalt sehr zufrieden und kommen gerne wieder."

Anmeldelse skrevet 17. sep. 2020

Piani di Clodia
Camping le Palme - Campground
Camping le Palme - Campground
3 out of 5
Via del Tronchetto 2, Lazise, VR
Prisen er 657 kr per natt fra 3. okt. til 3. okt.
Denne campingplassen ligger ved stranden i Lazise og 2 kilometer unna Gardaland og Movieland. Dessuten ligger Canevaworld vannland og Clinica Pederzoli kun 3 ...
4.4/5Excellent! (10 anmeldelser)
Confortevole immerso nella natura .
"Un buon punto per raggiungere i parchi di gardaland e natura viva !"

Anmeldelse skrevet 19. okt. 2016

Camping le Palme - Campground
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Lazise

Populære aktiviteter i Lazise

Byer nær Lazise