Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

Lazise
Reiseguide

Lazise fasiliteter samt marina, elv eller bekk og by

Når du legger ferien din til Lazise, er det ikke bare innsjøen, strandlivet og vannaktivitetene som frister, men også den fine stemningen og den vakre naturen.

Promenaden langs innsjøen, som arkitektonisk sett kan minne om Markusplassen i Venezia, er full av boliger og søyleganger krydret med barer, restauranter og butikker som passer perfekt inn i omgivelsene. Disse fortsetter langs de mange smugene, som i noen tilfeller har beholdt det venetianske navnet calli. Blant de mange billedskjønne områdene finner du Piazza Vittoria Emanuele og den fremdeles travle havnen, full av fiskebåter. Hvis du er ute etter å utforske Verona og omegn, er det ideelt med en reise til Lazise, der det ligger vakkert til ved Gardasjøen og byr på moderne hoteller og varierte arrangementer innenfor både sport og kultur.

På weekendtur i Lazise kan du utforske den lille byen på østsiden av Gardasjøen til fots ved å spasere gjennom de smale gatene. Hovedmonumentet i byen, som nok også er selve kjernen, er Dogana Veneta, en bygning oppført på 1500-tallet av venetianerne for å overvåke handelstrafikken på innsjøen. Lazises tollbod har blitt brukt i ulike sammenhenger opp gjennom årene, fra overvåking av handel til bomullsspinneri, som marked, kruttfabrikk og nå et senter for kunstutstillinger og kulturelle aktiviteter. Overfor Dogana ligger den viktigste kirken i byen: Chiesa di San Nicolò.

Ikke langt unna finner du Castello di Lazise, som ble bygget i år 1000 for å forsvare byen fra ungarske angrep. Etter stadige endringer og påbygg regnes dette som en av de best bevarte festningene i Garda-området. Bygningen er oppført i kvadratisk form med to innganger, fem tårn og ett midttårn. På toppen av midttårnet kan du fortsatt få øye på våpenskjoldene til familien Scaligeri, som keiser Maximilian I fikk hogd ut på grunn av den bitre striden mellom innbyggerne som følge av makten Scaligeri-familien hadde over dem. Muren ble oppført i tidlig middelalder for å beskytte byen og festningen, som kan spores tilbake til romerne. De kalte stedet Lacisium. Festningen ble mest sannsynlig bygget på grunnmuren fra romertiden i det 11. århundre, på den tiden området ble styrt av Republikken Venezia og brukt som bolig av venetianske dommere.

Byen hadde til enhver tid tre porter med fallgitter og vindebro. Disse har blitt restaurert ved flere anledninger. Gamlebyen får du adgang til via Porta Superiore, som på folkemunne blir kalt Porta San Zeno. Det finnes ytterligere to porter i muren som omringer byen: Porta Lion, oppkalt etter Markusløven i våpenskjoldet til Republikken Venezia, og den sørlige Porta Nuova ("Den nye porten"), som fikk navnet sitt fra å være den siste som ble oppført. Denne porten er også kjent som Porta Cansignorio, oppkalt etter overhodet i familien Della Scala, som fikk festningen bygget.

Dersom du har litt tid til overs, kan du legge turen til de populære turistområdene rundt Lazise, slik som Bardolino og Peschiera del Garda, eller ta en spasertur gjennom forstedene til Lazise: Pacengo og Colà fortsetter sin lange tradisjon med å livnære seg på fiske og jordbruk, spesielt vinranker og oliventrær – her kan du få tak i utsøkt extra virgin olivenolje. Herfra kan du dra på spennende og interessante utflukter til Monte Baldo, Il Vittoriale og de små byene på Brescia-siden av Gardasjøen, slik som Salò, Gardone, Toscolano Maderno og Limone del Garda. Området har også flere spa og velkjente fornøyelsesparker, blant annet Gardaland, CanevaWorld, safariparken Parco Natura Viva, samt andre fascinerende attraksjoner. Lazise gir deg et ideelt utgangspunkt for en herlig ferie ved Gardasjøen.

Principe di Lazise - Wellness Hotel & Spa
Principe di Lazise - Wellness Hotel & Spa
4 out of 5
Localita Le Greghe, Lazise, VR
Prisen er 1 993 kr per natt fra 24. jun. til 24. jun.
Dette hotellet med et spa ligger på strandpromenaden og 10 minutters gange unna Canevaworld vannland og Movieland. Gardaland ligger 3,4 kilometer unna.
4.4/5Wonderful! (148 anmeldelser)
Value for money
"Hotell med meget høy standard. Bra trimrom og bassenger. Hyggelig betjening som snakket utmerket engelsk. Fantastisk frokostbuffet, og generelt god mat. Vårt andre besøk på dette hotellet."

Anmeldelse skrevet 9. jul. 2018

Principe di Lazise - Wellness Hotel & Spa
Villa dei Cedri Thermal Park & Natural Spa
Villa dei Cedri Thermal Park & Natural Spa
4 out of 5
Piazza di Sopra 4, Lazise, VR
Prisen er 2 447 kr per natt fra 24. jun. til 24. jun.
Dette hotellet med et spa ligger ved en innsjø og 3 kilometer unna Villa Dei Cedri, Canevaworld vannland og Movieland. Gardaland ligger 4,2 kilometer unna.
4.5/5Wonderful! (240 anmeldelser)
God Service
"Meget bra utgangspunkt for ferie ved Gardasjøen, men du bør ha leiebil når du bor her. OK rom/leilighet, men ikke verdens beste senger, Anlegget med bademuligheter osv er helt topp. Jazzusien på rommet ble brukt hver dag. Bra renhold og topp service. Alt i alt et sted vi kan tenke oss om igjen"

Anmeldelse skrevet 4. aug. 2014

Villa dei Cedri Thermal Park & Natural Spa
Palazzo della Scala
Palazzo della Scala
4 out of 5
Via Gardesana 54, Lazise, VR
Prisen er 2 381 kr per natt fra 27. jun. til 27. jun.
Dette hotellet er familievennlig og ligger ved en innsjø i Lazise og 3 kilometer unna Lazise-slottet og Olivenoljemuseet. Dessuten ligger Canevaworld vannland ...
4.2/5Very Good! (58 anmeldelser)
Super Lage, schöner Pool
"Super Lage, schöner Pool, große Zimmer, renovierte Bäder"

Anmeldelse skrevet 6. okt. 2020

Palazzo della Scala
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Residence Ca' del Lago
Residence Ca' del Lago
Via Gabriele D'Annunzio 193, Torri del Benaco, VR
Prisen er 1 423 kr per natt fra 27. jun. til 27. jun.
Dette leilighetshotellet ligger ved en innsjø og 2 kilometer unna Museo del Castello Scaligero og Paolo Bonomelli Boutique olivenfarm. Baia delle Sirene-parken ...
4.7/5Exceptional! (360 anmeldelser)
Superb overnattingssted
"God mottakelse. Store leiligheter og en stor balkong. God service av personell og godt renhold."

Anmeldelse skrevet 19. apr. 2018

Residence Ca' del Lago
nydelig leilighet nylig renovert
nydelig leilighet nylig renovert
Via Interrato dell'acqua morta 16, Verona, Veneto
Prisen er 943 kr per natt fra 30. jun. til 30. jun.
Denne leiligheten med en historisk profil ligger i Verona sentrum og 10 minutters gange unna San Fermo Maggiore og Julies hus. Dessuten ligger Verona arena og ...
4.8/5Exceptional! (23 anmeldelser)
Fine settimana a Verona
"Appartamento ben ristrutturato confortevole a pochi passi dal centro proprietari disponibilissimi mi ritengo soddisfatto di questa scelta grazie"

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2020

nydelig leilighet nylig renovert
Residenza Olivo
Residenza Olivo
111 Via Don C. Gnocchi, Garda, Verona
Denne leiligheten ligger i nærheten av stranden, 1,9 kilometer unna Al Corno-stranden og 5 kilometer unna Casa Biasi-hagen og San Severo kirke. Dessuten ligger ...
4.5/5Wonderful! (8 anmeldelser)
"Ich bin sehr zufrieden mit dem Preis, sauber, neue Küche, große Terrasse mit dem Pool Blick!"

Anmeldelse skrevet 5. jun. 2021

Residenza Olivo
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Lazise

Populære aktiviteter i Lazise

Byer nær Lazise