Mandal

Reiseguide
Mandal
Mandals hvite fasader og nærhet til havet gjør det til den ideelle sørlandsbyen. Her er alt innen gangavstand, samtidig som tilbudene er mange og gode.

Byen er større enn man kanskje ser for seg når man tenker på idylliske sørlandsbyer, men som i de fleste andre, er det i sentrum det meste skjer. Dette er lite og koselig, og lett å komme seg rundt i. En weekendferie til Mandal vil være preget av årstidene, og de aller fleste legger turen hit i sommerhalvåret, da Norges sørligste by viser seg fra sin aller beste side. Da åpner sentrum seg med mange deilige uteserveringer, der du kan få sjømat i alle mulige fasonger – rett fra havet.

Når byen er fylt med sommerturister og været er på sitt beste, er det ingen ting som en vandring i byens gater. Med Elvepromenaden og rutebilstasjonen som naturlig startpunkt, tar du turen til Buen Kulturhus, der tilbudene står i kø.

La deg friste i kulturhusets galleri, eller ta med kunstinteressen til byens andre utstillingssteder. Byens store kunstnersønn er Gustav Vigeland, og barndomshjemmet hans er blant bygningene som Mandal Museum forvalter. Her kan du få et innblikk i hans kunstnergjerning, og hvordan hjembyen påvirket uttrykket i hans mest kjente verk og skulpturer.

Å reise til Mandal kan kombineres med en storbyferie, men byen i seg selv er liten og koselig, uten det store urbane tilsnittet som nabobyen Kristiansand kan tilby. Her har man til gjengjeld sørlandets hovedstad i kort avstand med bil. Kristiansand kan by på en rekke musikkfestivaler, internasjonal lufthavn og, ikke minst, alle barnas favoritt – Dyreparken. Her treffer du Norges største utvalg dyr, samt Kaptein Sabeltann og alle de velkjente fjesene fra Torbjørn Egners Kardemomme By.

Reiser du vestover fra Mandal, har du mulighet til å oppleve Lindesnes fyr og flere andre vakre sørlandsbyer. Alle disse stedene er kjent for sitt gode humør, lette lynne og innbydende befolkning. Lei en bil, eller kanskje en båt, og dra på oppdagelsesferd i vår kanskje koseligste landsdel.

Enten det er late dager ved sjøen, fartsfylte aktiviteter til vanns og lands eller fantasifulle påfunn for barna du er ute etter, finner du dette med Mandal som utgangspunkt.

Kjøbmandsgaarden Hotel
Kjøbmandsgaarden Hotel
3 out of 5
Store Elvegate 57, Lindesnes
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 250 kr per natt fra 28. jul. til 29. jul.
1 250 kr
per natt
28. jul.–29. jul.
Hvis du bor på dette hotellet i Lindesnes, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (mot betaling) ...