Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Medlemmer sparer 10 % mer på utvalgte hoteller, leiebiler og ferieboliger. Registrer deg i dag.

Gratis avbestilling på de fleste hoteller. Fordi fleksibilitet er viktig.

Karlsbroen (Karluv Most)

Denne ikoniske broen strekker seg over Vltava-elven, og knytter den historiske Lesser Town på den vestlige bredden til gamlebyen på den østlige bredden.

Den historiske Karlsbroen (Karlův mest) var i mange århundrer den eneste måten å krysse elven på i Praha. Broen har vært en travel gjennomfartsåre siden den ble bygget. Kjøretøyer fikk tillatelse til å krysse broen tidlig i det 20. århundret, men har ikke lenger lov til å benytte broen . I dag er Karlsbroen en populær gangbro, med utsikt over Vltava-elven og gamlebyens sentrum.

Sørg for å bruke broen når du går fra Lesser Town til gamlebyen. Før i tiden var dette den kongelige ruten, som ble brukt av de bøhemiske konger. Siden broen er et nyttig knutepunkt mellom mange av attraksjonene i Praha, er det sannsynlig at du vil krysse den en rekke ganger, men det slutter aldri å være en fascinerende «reise».

Broen er nesten 600 meter lang, rundt 10 meter bred og holdes oppe av 16 steinbuer, som er forankret i Vltava-elven. Sørg for at du har film i kameraet ditt, for totalt 30 statuer flanker hver side av broen, og utsikten er flott. De fleste av disse statuene kan spores tilbake til det 15. og 16. århundret, men for å kunne bevares de originale statuene, har de nå blitt erstattet av kopier. Du vil kanskje se folk berøre statuene for hell og lykke. Hvis du går fra øst til vest, vil du ha en flott utsikt over Praha slott mens du krysser elven.

På dagtid er broen ofte travel. Artister, gateselgere og kunstnere sørger for en pulserende atmosfære, og fletter moderne kultur sammen med områdets rike historie. Hvis du er ute etter en litt roligere opplevelse, kan vi anbefale en spasertur over broen ved soloppgang. Broen er en av Prahas flotteste severdigheter, og par som besøker Praha sørger nesten alltid for å ta minst én tur sammen over broen.

Fra den nye bydelen er det enklest å komme seg til Karlsbroen med trikk, men kommer du fra gamlebyen eller Lesser Town er det best å ta føttene fatt. Det er gratis å gå over broen, og den er tilgjengelig året rundt.


Guide til Karlsbroen


De beste tilbudene på fly + hotell Karlsbroen

De beste hotelltilbudene i Karlsbroen

Vis alle de 2 359 overnattingsstedene i Karlsbroen
Grandior Hotel Prague 574 kr
Grandior Hotel Prague

Grandior Hotel Prague

Na Porici 42, Praha
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Palladium kjøpesenter, Obecni dum kommunale hus og Kruttårnet. Dessuten ligger Mucha-museet og Det gamle torget kun 2 kilometer unna. Bílá labuť Stop ligger to minutters gange unna, og Florenc stasjon ligger 5 minutters gange unna.

  Hotel Kings Court 909 kr
  Hotel Kings Court

  Hotel Kings Court

  U Obecniho Domu 3, Praha
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei, Obecni dum kommunale hus og Palladium kjøpesenter. Dessuten ligger Den astronomiske klokken i Praha og Det gamle torget kun 10 minutter unna. Dlouhá třída Stop ligger bare 5 minutters gange unna og Náměstí Republiky Stop ligger 6 minutters gange unna.

   Grandium Hotel Prague 670 kr
   Grandium Hotel Prague

   Grandium Hotel Prague

   Politickych veznu 913/12, Praha
     
    5.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Mucha-museet, Wenzelsplassen og Jindrisska-tårnet. Dessuten ligger Kommunistmuseet og Det gamle torget kun 15 minutter unna. Muzeum stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Jindřišská trikkeholdeplass ligger 5 minutters gange unna.

    Cosmopolitan Hotel Prague 828 kr
    Cosmopolitan Hotel Prague

    Cosmopolitan Hotel Prague

    Zlatnicka 3, Praha
      
     5.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Den kongelige vei og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Palladium kjøpesenter kun 10 minutter unna. Náměstí Republiky Stop og Masarykovo nádraží trikkeholdeplass ligger fem minutters gange unna.

     Iron Gate Hotel and Suites 712 kr
     Iron Gate Hotel and Suites

     Iron Gate Hotel and Suites

     Michalska 19, Praha
       
      5.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og få skritt fra Den kongelige vei og Den astronomiske klokken i Praha. Dessuten ligger Det gamle torget og Vår frues kirke før Týn kun 5 minutter unna. Můstek stasjon ligger 5 minutters gange unna og Staroměstská stasjon ligger 6 minutters gange unna.

      Majestic Plaza Hotel Prague 478 kr
      Majestic Plaza Hotel Prague

      Majestic Plaza Hotel Prague

      Stepanska 33, Praha
        
       4.5 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 10 minutters gange unna Det nye rådhuset, Lucerna-palasset og Wenzelsplassen. Dessuten ligger Mucha-museet og Kommunistmuseet kun 15 minutter unna. Vodičkova Stop ligger 5 minutters gange unna og Štěpánská Stop ligger 5 minutters gange unna.

       Art Nouveau Palace Hotel 737 kr
       Art Nouveau Palace Hotel

       Art Nouveau Palace Hotel

       Panska 12, Praha
         
        5.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Praha og 5 minutters gange unna Mucha-museet og Stavovske-teatret. Dessuten ligger Wenzelsplassen og Den astronomiske klokken i Praha kun 10 minutter unna. Jindřišská trikkeholdeplass og Václavské náměstí Stop ligger fem minutters gange unna.

        Grand Majestic Hotel Prague 526 kr
        Grand Majestic Hotel Prague

        Grand Majestic Hotel Prague

        Truhlarska 16, Praha
          
         4.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Praha 1 og 5 minutters gange unna Palladium kjøpesenter og Obecni dum kommunale hus. Dessuten ligger Kruttårnet og Mucha-museet kun 15 minutter unna. Dlouhá třída Stop og Náměstí Republiky Stop ligger fem minutters gange unna.