Billige flybilletter til Ulsteinvik

Fly til Ulsteinvik

Ulsteinvik ligger i Møre og Romsdal og fikk bystatus i år 2000. I 2015 var det i overkant av 5 000 innbyggere på stedet. Ulsteinvik har flere store skipsverft og annen mekanisk industri. Mange av dagens hurtigruter er bygget ved verftene her. Stedet har store forekomster av den sjeldne bergarten eklogitt, som har vekket interesse fra forskere fra hele verden. Hvis du skal en tur til Ulsteinvik, kan du også oppleve de storslåtte Sunnmørsalpene som ikke ligger så langt unna.

Flyreiser til Ulsteinvik

Når du skal fly til Ulsteinvik har du i hovedsak to flyplasser å velge mellom. Den nærmeste flyplassen finner du i Volda, den andre ligger på Vigra i Ålesund. Det kan være greit å benytte leiebil i Ulsteinvik siden det ofte tar lang tid å forflytte seg med offentlig transport på grunn av de mange fergeforbindelsene i området. På begge flyplassene kan du ordene deg leiebil, men utvalget er nok litt større på Vigra enn i Volda.

Opplevelser i Ulsteinvik

Det er flere alternativer for overnatting i Ulsteinvik og området rundt. Hvis du er glad i naturen og liker fjellturer, har du et godt utgangspunkt her. Det høyeste fjellet i Ulsteinvik er Blåtind på 697 meter. Ellers finner du kjente fjell som Slogen i umiddelbar nærhet. I august arrangeres det en trebåtfestival her som samler båtentusiaster fra hele landet. Smak av Ulstein er en festival som arrangeres i juni der du kan få med deg mange konserter og andre kulturelle arrangement. Med et par billige flybilletter til Ulsteinvik kan du oppleve denne vesle byen.

Fly til Ulsteinvik

Når du har flybilletter til Ulsteinvik reiser du til en by som ligger på øya Hareidlandet. Øya er delt mellom de to kommunene Hareid og Ulsteinvik. Stedet ligger fint til innenfor en rekke holmer, skjær og øyer.

Hvis du lander på Vigra lufthavn, må du enten benytte hurtigbåt eller ferge for å komme til Ulsteinvik. Leier du bil og kjører selv, tar turen omtrent en og en halv time. Velger du offentlig transport må du ta bussen fra flyplassen til Ålesund for deretter å ta hurtigbåten til Hareid og til slutt bussen fra Hareid til Ulsteinvik. Dette kan fort ta flere timer siden avgangene mellom de forskjellige transportselskapene ikke alltid er samstemt.

Tar flyreisen til Ulsteinvik deg til Volda lufthavn, befinner du deg nærmere Ulsteinvik. Fra Volda kan du kjøre gjennom Eiksundtunellen som stod ferdig i 2008 og erstattet den tidligere fergeforbindelsen. Dette er for øvrig den dypeste veitunnelen i verden. Kjøreturen fra Volda til Ulsteinvik tar deg cirka 20 minutter.

Flyplassen i Volda er svært liten og betjenes bare av mindre fly. Du har tilgang til gratis trådløst Internett i to timer i avgangshallen. Det er ingen kiosk her, men en automat hvor du kan kjøpe brus og sjokolade.

Vigra lufthavn er noe større og betjenes av de store norske flyselskapene. Her finner du et par alternativer hvis du ønsker å spise mens du venter. Det er i tillegg en kiosk her og den vanlige taxfree-butikken. Du har også tilgang til gratis trådløst Internett her.

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Ulsteinvik?
Ålesund (AES-Vigra) er den ene flyplassen i nærheten av denne byen.
Hvor langt er det til AES fra sentrum av Ulsteinvik?
Reisen fra AES til sentrum av Ulsteinvik er forholdsvis lang. Du må reise 30 km før du ankommer overnattingsstedet.
Kan jeg fly til Ulsteinvik nå?
Går du til vår reiserådside for COVID-19, finner du det du trenger å vite om reiserestriksjonene som gjelder for Ulsteinvik, før flyet letter. Der legges det ut informasjon om alt fra helseråd til karantenekrav, så du kan holde deg oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Ulsteinvik?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Ulsteinvik, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Ulsteinvik med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Ulsteinvik, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er den beste å reise til i Ulsteinvik?
AES er den eneste hovedflyplassen i Ulsteinvik. Det kan være lurt å finne ut litt om den før du drar dit. Flyterminalen ligger 30 km fra bykjernen.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Ulsteinvik?
Det finnes totalt 5 flyselskaper som forbinder Ulsteinvik med 7 flyplasser.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Ulsteinvik?
SAS og Norwegian Air Shuttle er noen av de mest anerkjente flyselskapene som har flyvninger til Ulsteinvik. Mange reisende velger Frogner som utreiseby, og SAS betjener de fleste flyvningene på denne ruten.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Ulsteinvik?
Med omtrent 140 flyvninger uten mellomlandinger ukentlig, vil du være i Ulsteinvik før du vet ordet av det.
Hvor har de mest populære flyvningene til Ulsteinvik avreise fra?
Mange reisende har avreise fra flyplasser i Oslo, Bryn og Frogner når de flyr til Ulsteinvik.
Hvor lang er flyturen til Ulsteinvik?
Hvis du skal fly til Ulsteinvik fra Oslo, kan du forvente en flytur på rundt 57 min. De som tar av fra Bryn, får en flytid på rundt 57 min. Fra Frogner tar det rundt 57 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Ulsteinvik?
Ikke vent til siste liten med å bestille flybilletter. Dette er et av triksene lure jetsettere bruker for å få de beste prisene. Ved å bestille tidlig har du flere valgmuligheter, og flybillettene er rimeligere. En annen fantastisk måte å dra i land de rimeligste prisene på er å sammenligne alle de forskjellige alternativene. Hvis destinasjonen byr på flere flyplasser, bør du finne ut hva det koster å fly til en av de mindre. Og helt til slutt: Bestill tidlig hvis du snubler over et godt tilbud. Billettprisene kan nemlig endres raskt! Med gode råd og litt flaks kan de billige billettene bli dine.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Ulsteinvik?
Hvis du ikke planlegger, kan det være slitsomt å fly. Men ikke få panikk helt ennå. Du kan følge disse nyttige tipsene for å få en god start på reisen til Ulsteinvik.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • Det er enkelt. Først bør du ta med pass, reiseinformasjon, lommebok og eventuelle medisiner. Deretter pakker du noe som får flyturen til å gå litt raskere. Noen forslag er interessant lesestoff og en smarttelefon med bra TV-serier. Tenker du å ta en lur, er en komfortabel nakkepute og et par øretelefoner også praktisk å ha med seg. Til slutt kan du ta med deg tannbørste og deodorant, så du føler deg opplagt når flyet lander.

Hva bør jeg ikke pakke i håndbagasjen?

  • Dobbeltsjekk at du ikke har en skarp gjenstand som skjuler seg i håndbagasjen. Andre ting som er forbudt, er lett antennelige eller eksplosive produkter som spraybokser og blekemidler samt væske og gelé i beholdere som er større enn 100 milliliter.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Komfort bør alltid være en prioritet når du skal finne ut hva du skal ha på om bord. Det er også viktig med gode sko ettersom det er normalt at føttene hovner opp litt. Romslige, lukkede sko fungerer bra.
  • DVT (dyp venetrombose) forårsakes av lengre perioder med lite aktivitet og er en tilstand som kan påvirke passasjerer på lengre flyvninger. De gode nyhetene er imidlertid at det kan være mulig å redusere risikoen for å få det. Drikk vann, gå rundt i midtgangen så ofte som mulig, og bruk kompresjonsstrømper eller -sokker.

Hvordan kommer man seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal fly til Ulsteinvik?
Det enkle svaret er – vær forberedt. Vi har laget en liste med nyttige tips til hvordan du enkelt kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. Neste stopp er Ulsteinvik:

  • Aller først må du vise ombordstigningskort og reise-ID i sikkerhetskontrollen. Ha dette i nærheten, så du ikke lager kø.
  • Så er det på tide å kle av seg. På en måte. Du må legge belte, jakke, nøkler og ting som øretelefoner i en plastkasse og sende kassen gjennom røntgenmaskinen. Alt går raskere hvis du kler av deg når det nærmer seg din tur.
  • Alle elektroniske enheter, inkludert telefon og laptop, må dessuten skannes.
  • Har du pakket med deg håndkrem? Det går fint. Så lenge den ikke er større enn 100 milliliter og er lagt i en gjennomsiktig pose, kan du ha den med deg om bord.
  • Det er lurt å ha på joggesko ettersom det reduserer sjansen for at du må ta dem av når du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Tursko og tyngre sko må ofte sjekkes.
  • Du kan ikke ta med kniver og andre skarpe gjenstander på flyet. De blir tatt fra deg i sikkerhetskontrollen, så du bør heller pakke dem i bagasjen du skal sjekke inn.

Informasjon om flyreiser til Ulsteinvik
Ankomstflyplass
Vigra
Ankomstflyplassens IATA-kode
AES
Ankomstby
Ålesund
Pris tur-retur
896 kr