Karibia

Reiseguide
Emerald Bay som inkluderer strand og seiling
Disse frodige, tropiske øyene ønsker deg velkommen når som helst på året for en varm strandferie i Karibien. Snorkle, dykk, seil eller slapp av og nyt det avslappede øylivet.

I Karibien kan du oppleve et utrolig utvalg av strandaktiviteter, eksklusiv shopping og fascinerende kultur. Dra på luksuscruise og legg til kai i de store havnene, eller lei en seilbåt for å reise fritt mellom tusenvis av øyer. Sol deg på uendelige sandstrender. Prøv deg på fridykking og snorkling i klart vann med fargerik fisk.

Du finner vakre strender i hele regionen. Kunst, arkitektur, mat og skikker varierer fra øy til øy. Opplev en forfriskende blanding av kulturer mellom det innfødte øyfolket og etterkommere av europeiske immigranter.

Aruba, Bonaire og Curaçao utenfor kysten av Venezuela bærer preg av nederlandsk innflytelse. Prøv rijstaffel, en nederlandsk kolonirett av ris med 20 til 30 forskjellige tilbehør. Aruba har et uvanlig tørt terreng, og på nordvestsiden av øya finner du milevis med sandstrender. Se etter divi divi-trær som er blåst over ende av den sterke vinden i området. Bonaires sjøpark og eselhjem kan by på et stort utvalg av dyreliv. På Curaçao kan du bade med delfiner og delta i ekstremsport.

Se de fargerike bygningene i gamle San Juan og borgene i det amerikanske territoriet Puerto Rico. St. Thomas, en av Jomfruøyene, er et populært stoppested for båter på omreise, hvor turistene kan kjøpe diamanter og slappe av på stranden. St. John ligger i nærheten og er dominert av Virgin Islands National Park, som både omfatter områder på land og revene under vann. Lær om menneskelige bosettelser i løpet av 2000 år, inkludert de innfødte karibierne, i Salt River Bay National Historical Park på St. Croix.

For mange har Cuba lenge vært et mystisk land styrt av kommunister. Alle nordiske borgere som reiser til Cuba må ha visum og må søke om det før avreise. Mens du er her kan du se katedralene, plassene og museene i gamle Havana, og besøke de fantastiske strendene.

I Hunte's Gardens på Barbados kan du se tropiske planter. Prøv dykking og smak på rom på et brenneri på Cayman-øyene. I den Dominikanske republikk kan du se vakre fosser og oppleve dyrelivet. På vestsiden av øya kan du utforske Citadelle of Haiti. Spill golf, kjør bobslede og lytt til ståltrommer på Jamaica. Lær om Christopher Colombus og det innfødte Arawak-folket når du besøker øyriket Bahamas, som består av 2000 øyer.

Viktigst av alt: kos deg på strand etter strand etter strand mens du er på ferie i Karibien.

Karibia – populære byer

Catedral de San Juan
San Juan
Kjent for Strender, Utflukter og Sjø
Reiselysten? Dra til tropiske San Juan for øyutsikt, historiske plasser og strender.

Grunner til å reise

  • Puerta de San Juan
  • La Fortaleza - Palacio de Santa Catalina
  • San Juan havn
Malecon fasiliteter samt kyst, by og kystby
Havana
Kjent for Dans, På UNESCOs verdensarvliste og Jazz
I historiske Havanna kan du nippe til en rombasert cocktail eller dampe på en god sigar mens du sitter på en terrasse med utsikt over den fascinerende gamlebyen.

Grunner til å reise

  • Nacional de Cuba-hotellet
  • University of Havana
  • Fábrica de Arte Cubano
Den dominikanske republikk fasiliteter samt solnedgang og kyst
Santo Domingo
Kjent for Historisk, Underholdning og Dans
Denne gamle byen i Karibia er en yrende storby med kolonibygninger og moderne mesterverker, fengslende museer og en livlig promenade.

Grunner til å reise

  • Calle El Conde
  • Boca Chica-stranden