Santo Domingo

Reiseguide
Den dominikanske republikk som viser strand i tillegg til en liten gruppe med mennesker
Denne gamle byen i Karibia er en yrende storby med kolonibygninger og moderne mesterverker, fengslende museer og en livlig promenade.

Santo Domingo er en by i rask vekst, kjent for sin koloniarkitektur, moderne kunst og en strandpromenade med mange restauranter og kaféer. Denne gamle byen i Karibia har hatt en turbulent historie. Santo Domingo ble grunnlagt av Christofer Columbus' bror i 1498, og har siden blitt plyndret av pirater og slaver og blitt styrt av en diktator. I dag gjenspeiler byen sin fortid med koloniarkitektur, men ser fremover med en voksende kulturscene.

Om morgenen er ElMalecon det beste stedet å være i Santo Domingo. Her finner du restauranter, kaféer og parker langs denne populære strandpromenaden. Nipp til en espresso og se på folk ved et utendørs bord.

Byens kolonistrøk, som står på UNESCOs liste, ligger langs vannet mot Santo Domingo havn. Her kan du besøke byens mest betydningsfulle historiske landemerker, deriblant Alcázar de Colón, det tidligere hjemmet til oppdageren Diego Colón. Du kan slappe av i den skyggefulle Parque Colón før du fortsetter til Panteon Nacional, med sin nyklassiske fasade. Ozama-festningen beskyttet en gang i tiden byen mot pirater. Gå opp til balkongen for å få panoramautsikt over byen.

Vest for kolonisonen finner du sjarmerende boligområder og museer rundt Plaza de la Cultura. I det tilstøtende nasjonalbiblioteket kan du fordype deg i historiske bøker, eller du kan reservere plass på en danse-, opera- eller dramaforestilling i nasjonalteateret.

I nærheten ligger museet for moderne kunst som stiller ut det beste fra nye dominikanske kunstnere i midlertidige utstillinger. Lær om det førkolombianske livet til Hispaniolas innfødte Taino-indianere på Museo del Hombre Dominicano. Kunstmuseet har en søylefasade med en lys, karibisk fargesammensetning.

Om kvelden kan du gå tilbake til El Malecon og velge en terrasserestaurant langs livlige George Washington Avenue. Hør på karaoke og salsa og Merengue-rytmer fra gateartister, spesielt rundt karnevalet når festingen er på topp.

Santo Domingo ligger på sørkysten av Den dominikanske republikk. Du kan ta fly til byens internasjonale flyplass og komme deg rundt med offentlige busser, drosjer og "públicos" (private minibusser).

Discover neighborhoods in Santo Domingo

Ozama festning som inkluderer kulturarv

Zona Colonial

God mat er noe av det som trekker folk til Zona Colonial, og mens du er i byen, kan du også ta turen til Calle El Conde og Katedralen i Santo Domingo.

Zona Colonial
Default Image

Santo Domingo sentrum

5/5(1 anmeldelse av området