Varsel om COVID-19: Reisekravene endrer seg raskt, inkludert reglene for COVID-19-test før avreise og karantene ved ankomst.

India

Reiseguide
Det gylne tempel fasiliteter samt kulturarv

I dette sørasiatiske landet kan du oppleve et fargerikt spekter med eldgammel kultur, fantastisk natur i Himalaya og i de tropiske strøkene, imponerende arkitektur og festivaler.

India er et gammelt land i Sør-Asia. Som en tradisjonell sari er de dype fargene i kulturarven sammenvevd med glitrende detaljer med moderne kultur. Indias storslagne landskap omfatter de ruvende toppene i Himalaya, den tørre Thar-ørkenen og den varme tropiske kystlinjen ved Goa.

India har mange livlige og travle storbyer. I Mumbai, Vest-Indias kosmopolitiske havneby og landets største by, kan du se fascinerende britisk koloniarkitektur. Kolkata er landets bengalske kulturhovedstad. Opplev Bollywood-særpreget på kino og i gatene, og se når solen går ned over Det arabiske hav fra stranden.

Delhi, Indias hovedstad, er en av verdens eldste byer. Her finner du eldgamle monumenter, som for eksempel Det røde fortet, Humayuns gravsted, den fantastiske moskeen og minaretene ved Qutub Minar og de fascinerende templene i Old Delhi. Besøk markeder, museer og fredfulle parker i New Delhi. Herfra tar det under tre timer å kjøre sørøstover til Taj Mahal.

Utenfor byene kan du oppleve Indias fantastiske landskap og natur. Besøk Varanasi, en hellig by for hinduene, og Jaisalmer, som ligger i hjertet av Thar-ørkenen. Sundarbans nasjonalpark kan skilte med frodige mangroveskoger, et vakkert elvedelta og sjeldne bengaltigere. Uforglemmelige landskap i stor høyde venter på deg i Leh og Srinagar i Himalaya.

Hvis du ønsker en kystferie, kan du besøke de bortgjemte strendene langs sørkysten av India: vakre palmelunder i Kerala og solfylte strandbyer i Cochin. I Pondicherry kan du oppleve den franske påvirkningen og de livlige barene samt danse natten lang under en av Goas berømte strandfester. Hvis du besøker Goa i februar, kan du få med deg et fargerikt karneval.

Slutt deg til lokalbefolkningen og se en cricketkamp, prøv lekker regional indisk mat og delta i feiringen under en av Indias mange festivaler. Om våren arrangeres Holi, fargenes festival, i alle de hinduistiske områdene i India. Diwali er en stemningsfull lysfestival om høsten.

Du kan komme deg til India ved å ta fly til de internasjonale flyplassene i Delhi, Mumbai, Kolkata og Chennai. Bruk innenriksfly til å ta deg rundt i dette enorme landet. Hvis du har god tid, kan du roe ned tempoet og bruke regiontog, båt og buss. Lokale områder kan utforskes ved å leie motorsykkel eller praie en rickshaw.

India – populære byer

Det nye markedet som viser by og gatescener
Calcutta
Kjent for Monument, Museum og Tempel
Den tidligere hovedstaden i Britisk India er en gjestfri by med arkitektonisk allsidighet, festivaler og et variert kjøkken.

Grunner til å reise

  • Det nye markedet
  • Dakshineswar Kali-tempelet
  • New Town Eco Park
Charminar som viser minnesmerke, by og gatescener
Hyderabad
Kjent for Business, Innsjø og Museum
Hovedstaden i delstaten Andhra Pradesh er berømt for sine moskeer, palasser og en nedlagt festning. 

Grunner til å reise

  • Charminar
  • Golconda festning
  • Nehru dyrepark
Mumbai som inkluderer kyst, sandstrand og båter
Mumbai
Kjent for Middag, Shopping og Business
Gjør øyne og ører klare for Indias underholdnings- og forretningssentrum, der Bollywood-filmer produseres og kulturer fra øst og vest møtes i en eksotisk miks.

Grunner til å reise

  • Inngangsporten til India
  • Crawford marked
Rashtrapati Bhavan som inkluderer palass og torg eller plass
Delhi
Kjent for Shopping, Hage og Tempel
New Delhis museer, kunstgallerier, markeder, gamle monumenter og arkitektur gir deg innsikt i byens blanding av mogulsk, hinduisk og britisk historie.

Grunner til å reise

  • Humayuns gravsted
Chennai fasiliteter samt by
Chennai
Kjent for Shopping, Business og Tempel
Med templer, monumenter fra kolonitiden, mat og festivaler får du oppleve det beste av Sør-Indias kulturarv.

Grunner til å reise

  • Kapalishvara-tempelet
Bangalore-palasset som viser kulturarv, historisk arkitektur og palass
Bengaluru
Kjent for Business, Shopping og Slott
Indias hageby er berømt for sine offentlige parker, sin arkitektur fra kolonitiden, travle basarer og spennende museer.

Populære steder å besøke i India

India

Velg to eller flere elementer og spar på reisen din: