Goa

India
Ashvem strand som viser tropisk landskap, landskap og strand

Indias minste stat er kjent for sine sterke fiskekarrier, arkitektur som er oppført på verdensarvlisten, skoger, dyreliv og vakre strender.

Goa er Indias minste stat, og har et godt rykte når det kommer til variasjonen av attraksjoner i området. Utforsk 30 000 år gammel steinkunst, templer som har blitt bevart siden det femte århundret, fosser og skoger, elver, dyrereservater og massevis av strender du kan slappe av på.

Bo i en strandhytte på sanden, slapp av i en hengekøye og nyt solen, for deretter å bli med på en av Goas kjente fester under stjernehimmelen. Det er nok av strandhytter, men det kan være lurt å sjekke ut litt på forhånd, siden noen av hyttene er veldig enkelt utstyrt.

Arambol strand er ansett som en av Goas vakreste strender. Tilbring onsdagen med å utforske de mange loppemarkedene langs Anjuna strand. Besøk Sweet Water Lagoon nær kysten ved Kalacha strand. Vakre Vagator strand har en buet odde og utsikt til Chapora festning. Ta turen til Benaulim strand hvis du vil være mer i fred eller bli med ut i båt for å se delfiner.

Utforsk mer av regionens naturlig skjønnhet i nasjonalparkene, som omfatter deler av vestlige Ghats, en fjellkjede som er godt kjent for dyrelivet sitt. Reis inn i jungelen og se templene i Bhagwan Mahaveer Sanctuary. Kanskje ser du bengaltigere, pantere, hjort, leoparder og makaker. Se nærmere på skadde pantere og bjørner som gjennomgår rehabilitering ved å besøke Bondla Wildlife Sanctuarys dyrehage. Dra på hjortesafari eller ri på ryggen til en elefant.

Goas historie er like godt bevart som villmarka. Besøk et tempel fra det femte århundret som er viet til guden Brahma, og legg merke til påvirkningen Portugal har hatt på arkitekturen til Shanta Durga Temple-komplekset. Besøk gamle Goa, som er å finne på UNESCOs verdensarvliste. Gamle Goa var hovedstaden til portugisiske Goa i to århundrer. Sør i Goa finner du forhistorisk steinkunst som skildrer mennesker og dyr. Denne kunsten gir deg et perspektiv på hvor lenge mennesker har bebodd området.

Fly til Goas Dabolim Airport og lei en bil for å komme deg rundt. De fleste turistene besøker Goa fra oktober til januar, men du kan også vurdere å ta turen i monsunsesongen, fra juni til september, for å se landskapet på sitt mest frodige.

Goa – populære byer

Candolim-stranden - Fort Aguada som viser utendørs kunst
Candolim
Kjent for Strandutsikt, Svømming og Fritidsaktiviteter
Reis til Candolim! Her kan du få med deg strender, vannskikjøring og cocktailbarer.

Grunner til å reise

  • Candolim strand
  • Aguada festning
Panaji som inkluderer gatescener
Panaji
Kjent for Strandutsikt, Familievennlig og Sjø
Tid for ferie! Dra til Panaji for å oppleve strender, museer og templer.

Grunner til å reise

  • Bom Jesus-basilkaen
Calangute strand som inkluderer kyst og sandstrand
Calangute
Kjent for Strandutsikt, Uforstyrret og Cocktailer
Opplev trendy Calangute: strender, opplevelsesturer, cocktailbarer og mye mer!

Grunner til å reise

  • Calangute strand
Anjuna
Anjuna
Kjent for Strandutsikt, Barer ved bassenget og Småby
Opplev bortgjemte Anjuna: barer, strender, monumenter og mye mer!

Grunner til å reise

  • Anjuna loppemarked
Marmagao
Marmagao
Kjent for Strandutsikt, Solnedganger og Delfiner
Reiselysten? Dra til bortgjemte Marmagao for strender, solnedganger og dyreliv.
Margao
Margao
Kjent for Strandutsikt, Landskap og Yoga
Bortgjemte Margao venter på deg, og kan friste med strender, sjøutsikt, monumenter og mye mer.