Billige flybilletter til Hamar

Fly til Hamar

Fly til Hamar

Hamar er en by som for de fleste er kjent som en av de to OL-byene i 1994. Sammen med Lillehammer var det Hamar som var vertskap for disse fantastiske vinterlekene. Hamar er kjent som Norges skøyteby, og det har vært skøyteklubber i byen helt siden 1865. Det er ganske enkelt å komme seg til Hamar, siden byen ligger såpass nær Oslo Lufthavn. Med Expedia vil du ikke ha problemer med å finne billige flybilletter, så du kan bruke mer penger på selve oppholdet på Hamar.

Mange reiser til Hamar for å se anleggene som ble brukt under OL, eller de kombinerer et besøk på Hamar med noen dager i familieparken Hunderfossen – som bare ligger litt over en time med bil nord for Hamar. Det kan nevnes at det er en flyplass på Hamar, Hamar flyplass, Stafsberg, men denne brukes ikke av de kommersielle flyselskapene. Kjenner du imidlertid noen som har flysertifikat og tilgang til et småfly, kan du ankomme Hamar med stil i eget privatfly!

Opplevelser på Hamar

Dersom du er sportsinteressert, bør du sjekke om Storhamar Dragons spiller kamp under oppholdet ditt. Laget spiller i Get-ligaen, på Hamar OL-Amfi, og det er god stemning på stadion under hjemmekampene til laget. Reiser du med barn er kanskje ikke ishockey den aller mest interessante aktiviteten for de små, så hva med en tur til Ankerskogen Svømmehall i stedet? Den ligger midt i sentrum, har forskjellige bassenger og sklier både for store og små.

Golf er en populær aktivitet blant innbyggerne på Hamar, og like nord for byen ligger det en flott golfbane med 18 hull. Golfklubben som står bak banen er Atlungstad Golf, og banen er kjent for å være blant landets aller flotteste. Det arrangeres jevnlig golfkurs på banen, så kanskje du skal benytte ferien til å ta kurset ”Veien til golf”?

Flyreiser til Oslo Lufthavn fra flyplasser i Norge

Siden flyplassen som ligger nærmest Hamar er Oslo Lufthavn, er det jevnlige flyvninger til flyplassen fra alle de større flyplassene i Norge. Det er avganger nesten hver time, så det er ikke mangel på flyavganger – noe som øker sjansen for å finne billige flybilletter.

Oslo Lufthavn

Oslo Lufthavn er Norges hovedflyplass. Det er den klart største flyplassen i landet, og den har alt du måtte tenke deg av butikker, restauranter og andre fasiliteter. Dersom du har glemt å kjøpe en gave til personen du skal besøke på Hamar, trenger du med andre ord ikke bekymre deg – så lenge du kommer på det i løpet av flyturen!

Fra Oslo Lufthavn til Hamar er det rundt 90 kilometer – en strekning du tilbakelegger på en times tid i bil. Har du planer om leiebil på Hamar, noe som er å anbefale, kan det vært lurt å hente den på Oslo Lufthavn. Her er utvalget godt, og med Expedia er du sikret en god pris på leiebil under hele oppholdet ditt. Du kan ta også kjøre rett til ditt hotell på Hamar fra flyplassen. Det er imidlertid også mulig å ta tog fra flyplassen rett til Hamar.

Ofte stilte spørsmål

Hva er navnet på flyplassen i Hamar?
Hvis du tenker å fly, er det ikke vanskelig å velge flyplass. Byen har bare én – og det er Oslo (OSL-Gardermoen).
Kan jeg fly til Hamar nå?
For å få den seneste informasjonen om flyreiser til Hamar kan du sjekke ut vår reiserådside for COVID-19. Der kan du se mer om gjeldende reiserestriksjoner og om du må i karantene når du har landet.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Hamar?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Hamar, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Hamar med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Hamar, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er det best å reise til i Hamar?
OSL er hovedflyplassen i Hamar. Det kan være lurt å finne ut litt om den før du reiser. Flyterminalen ligger 65 km fra sentrumsområdet.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Hamar?
35 flyselskaper flyr til Hamar fra 101 flyplasser i verden.
Hvilke flyselskaper har flyvninger til Hamar?
SAS, Norwegian Air Shuttle og Flyr AS har de fleste flyvningene til Hamar. De fleste av flyvningene kommer fra Trondheim, med SAS.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Hamar?
Det er mye mer komfortabelt å fly til et sted når du slipper mellomlandinger. Hvis du skal reise til Hamar, så går det omtrent 2171 flyvninger uten stopp ukentlig.
Hvor har de mest populære flyvningene til Hamar avreise fra?
Mange reisende reiser fra flyplasser i Gamlebyen, Trondheim og Bergen når de flyr til Hamar.
Hvor lang tid tar det å fly til Hamar?
Hvilken by du reiser fra, avgjør hvor lang flyturen blir. Fra Gamlebyen til Hamar pleier det å ta rundt 2 t og 55 min. Fra Trondheim tar det omtrent 55 min, mens det fra Bergen tar 4 t og 6 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Hamar?
Som alle lure reisende vet – ikke bestill i siste liten. Flyprisene er vanligvis høyest like før avreisedatoen. Ikke nok med det. Du bør også undersøke om reisemålet har flere enn én flyplass. Billettprisene kan variere avhengig av hvilken flyplass du flyr til. Husk dessuten å sammenligne billettpriser på tvers av flyselskaper. En annen måte du kan spare penger på, er å bestille tidlig. Hvis du kommer over et uimotståelig tilbud, er det bare å finne frem lommeboka. Grip muligheten når du kan!
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Hamar?
Avhengig av hvor du reiser fra, kan flyturen din til Hamar være enkel og grei eller være langtekkelig. Vi har laget noen nyttige reisetips som hjelper deg med å få en god start på ferien.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • Trikset for å få en flott flytur er å planlegge pakkingen av håndbagasjen. Vi begynner med det viktigste: pass, reiseinformasjon, kredittkort og viktige medisiner. Deretter bør du ta med deg noe som gjør at selve reisen går litt raskere, som elektroniske enheter eller noe godt lesestoff. Mange tar også med seg ladere, en oppblåsbar nakkepute og et par hodetelefoner. Og sist, men ikke minst – toalettartikler som tannbørste, deodorant og rene klær er også lurt å ha med på flyet.

Hva bør jeg ikke pakke i håndbagasjen?

  • Selv om listen over hva som er forbudt, varierer fra flyselskap til flyselskap, er det lurt å ikke ta med seg noe som er skarpt, lett antennelig eller eksplosivt. Dette omfatter blant annet skrutrekkere, driller, aerosolbokser og nødbluss. Sportsutstyr som hockeykøller og andre gjenstander som kan skade passasjerer, f.eks. Pepperspray og pistoler, er heller ikke lov å ha med seg inn i kabinen.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • De lange, smale midtgangene på flyet er ikke stedet for motevisninger. Du bør ha på komfortable klær og ta med en cardigan ettersom det kan bli kjølig i kabinen når flyet letter. Flate, lukkede sko er også anbefalt.
  • Du har kanskje hørt om DVT (dyp venetrombose), en blodlevringstilstand som forårsakes av lengre perioder med inaktivitet. Det er imidlertid forskjellige ting du kan gjøre for å minimere risikoen. Du kan investere i et par gode kompresjonsstrømper, drikke vann samt bevege ben og føtter så mye som mulig. Gå opp og ned midtgangen eller gjør øvelser i setet.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Hamar?
Det enkle svaret er – ha ting klart. Vi har samlet sammen gode tips til hvordan du uten problemer kommer deg gjennom sikkerhetskontrollen. Snart er du i Hamar:

  • I sikkerhetskontrollen må de først se at du har gyldig legitimasjon og tilhørende ombordstigningskort før du kan gå videre. Du bør derfor ha dette lett tilgjengelig.
  • Så er det på tide å strippe. På en måte. Du må legge jakke, belte, nøkler og ting som øretelefoner i kassen som skal sendes gjennom røntenmaskinen. Alt går raskere hvis du tar av dette før det er din tur.
  • Elektroniske enheter som laptoper og telefoner må også legges i en kasse og sendes gjennom røntgenmaskinen. Ikke vær redd – du er på nettet igjen om kort tid.
  • Ta ut all væske og gelé fra håndbagasjen. Dette må vanligvis sendes gjennom røntgenmaskinen separat. Hver beholder kan ikke romme mer enn 100 milliliter, og du må få plass til alt én gjennomsiktig pose (1 liter).
  • Ved å ha på riktig fottøy kan du spare verdifull tid. Snøresko må ofte tas av og skannes for seg selv. Har du på lettere sko, kan du ofte beholde dem på.
  • Fjern alle forbudte gjenstander fra håndbagasjen. Hvis du har skarpe eller spisse gjenstander, bør du putte dem i bagasjen du skal sjekke inn. Slike ting er ikke tillatt å ta med om bord og vil bli konfiskert.

Informasjon om flyreiser til Hamar
AnkomstflyplassHamar
Ankomstflyplassens IATA-kodeOSL

Informasjon om Expedia Group