Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

HamarNorway

Denne allsidige byen ved Mjøsa kan by på historie fra middelalderen, utstillinger av moderne kunst og bading midt i sentrum.

Hamar er kjent som en jernbaneby, og her møtes flere viktige ruter i tognettverket. Det er også anledningen til at Norsk Jernbanemuseum holder til her. En utstilling viser norsk jernbanehistorie, og stedet har sin egen jernbanelinje på 100 meter som er spesielt populær blant damplokomotiventusiaster.

Legger du reisen til Hamar til september, kan du besøke den tradisjonsrike Hamarmart’n, en festival med skandinaviske konserter og aktiviteter for barna. For sportsinteresserte er det også mange store idrettsarrangementer i Vikingskipet, som ble oppført i forbindelse med OL på Lillehammer.

Domkirkeodden, kåret til et av verdens vakreste museumskompleks, tilbyr forskjellige museer og utstillinger, som Hedmarksmuseet, Hamardomen og Kokebokhuset. Her arrangeres også Middelalderfestivalen på sommeren, med musikk, mat og bekledning inspirert av Hamarkaupangen som lå her i middelalderen. Odden er et populært sted å bade fra, men det finnes flere flotte badestrender langsmed Mjøsa – prøv sentrumsnære Koigen, der du kan bade, grille, spille volleyball og la barna boltre seg på lekeplassen.

Hamar har vært et viktig senter siden middelalderen, og er derfor rik på historie. Vang Kirke, 200 år gammel og åttekantet, står på et sted der det trolig har vært kirkebygg siden 1200-tallet. Den var domkirke fram til Hamar domkirke ble innviet i 1866. Norges største operastjerne, Kirsten Flagstad, holdt sin siste offisielle konsert i domkirken, som ligger rett ved hennes fødested, Strandstuen. Dette er byens eldste bygning og inneholder nå et museum med kostymer, bilder og rekvisitter fra Flagstads liv og virke. Her får alle med billett omvisning.

Kunst- og kulturinteresserte kan stikke innom ombygde Hamar Sagbladfabrikk og det nylig oppførte Hamar kulturhus som begge holder konserter med norske og utenlandske artister og arrangerer utstillinger. Kunstbanken Hedmark Kunstsenter tilbyr også en moderne bygning med skiftende utstillinger av billedkunst og kunsthåndverk.

Kommer du til Hamar for en weekendtur i den fine naturen, kan området tilby Mjøstråkk, en 25 mil lang sykkelrute rundt Mjøsa som går forbi kulturminner og koselige steder som serverer mat, og selvfølgelig Hedmarksvidda med sitt rike dyreliv og mange stille plasser å nyte medbrakt niste på. En ferie i Hamar kan gi deg en mangfoldig opplevelse.

De mest populære hotellene i Hamar

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
First Hotel Victoria
First Hotel Victoria
3.5 out of 5
Strandgaten 21, Hamar

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hamar og 5 minutters gange unna Hedmark kunstsenter, Hamarregionen turistkontor og Torggata. Dessuten ligger Galleri ...

3.9/5Very Good! (895 anmeldelser)

"Kunne hatt"…"

Anmeldelse skrevet 12. mar. 2020

First Hotel Victoria
Clarion Collection Hotel Astoria
Clarion Collection Hotel Astoria
3 out of 5
Torggata 23, Hamar
Prisen er 1 190 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hamar og få skritt unna Hamarregionen turistkontor, Torggata og Hedmark kunstsenter. Dessuten ligger Høgskolen i Innlandet ...

4.2/5Very Good! (256 anmeldelser)

"Sentralt plassert i Hamar. Serverer frokost og kveldsmat. Gratis parkering utenfor mellom 1700 og 0900. Wifi var OK."…"

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2020

Clarion Collection Hotel Astoria
Scandic Hamar
Scandic Hamar
3.5 out of 5
Vangsvegen 121, Hamar
Prisen er 1 021 kr per natt

Dette hotellet ligger i Hamar og 10 minutters gange unna Briskeby gressbane, CC Hamar og Høgskolen i Innlandet. Dessuten ligger Hedmark kunstsenter og Hamarregionen ...

4/5Very Good! (797 anmeldelser)

"Store rom med veldig gode senger, god frokost. Hyggelige ansatte. Hotellet er under oppussing men det merket vi ikke så mye til."…"

Anmeldelse skrevet 22. jul. 2020

Scandic Hamar

Populære steder å besøke i Hamar

Domkirkeruinene
Bilde av Domkirkeruinene

Domkirkeruinene

4/5(3 anmeldelser)

Du kan bruke en ettermiddag på å kikke på utstillingene ved Domkirkeruinene på reisen til Hamar. Området har både en innsjø og interessante museer du bør oppleve.

Norwegian Railway Museum
Bilde av Norwegian Railway Museum

Norwegian Railway Museum

Du kan bruke en ettermiddag på å gå gjennom utstillingene ved Norwegian Railway Museum under reisen til Hamar. Stedet har interessante museer og et operahus som du bør sette av tid til.

Anmeldelser av Hamar

4.2

Populært reisemål

5 - Fantastisk
8
5 - Fantastisk 27.586206896551722%
4 - Bra
18
4 - Bra 62.06896551724138%
3 - OK
3
3 - OK 10.344827586206897%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. sep. 2019

Hamar rules. I love it

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. jul. 2019

Hamar er en fin by