Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Norge grunnet COVID-19.

HamarNorway

Denne allsidige byen ved Mjøsa kan by på historie fra middelalderen, utstillinger av moderne kunst og bading midt i sentrum.

Hamar er kjent som en jernbaneby, og her møtes flere viktige ruter i tognettverket. Det er også anledningen til at Norsk Jernbanemuseum holder til her. En utstilling viser norsk jernbanehistorie, og stedet har sin egen jernbanelinje på 100 meter som er spesielt populær blant damplokomotiventusiaster.

Legger du reisen til Hamar til september, kan du besøke den tradisjonsrike Hamarmart’n, en festival med skandinaviske konserter og aktiviteter for barna. For sportsinteresserte er det også mange store idrettsarrangementer i Vikingskipet, som ble oppført i forbindelse med OL på Lillehammer.

Domkirkeodden, kåret til et av verdens vakreste museumskompleks, tilbyr forskjellige museer og utstillinger, som Hedmarksmuseet, Hamardomen og Kokebokhuset. Her arrangeres også Middelalderfestivalen på sommeren, med musikk, mat og bekledning inspirert av Hamarkaupangen som lå her i middelalderen. Odden er et populært sted å bade fra, men det finnes flere flotte badestrender langsmed Mjøsa – prøv sentrumsnære Koigen, der du kan bade, grille, spille volleyball og la barna boltre seg på lekeplassen.

Hamar har vært et viktig senter siden middelalderen, og er derfor rik på historie. Vang Kirke, 200 år gammel og åttekantet, står på et sted der det trolig har vært kirkebygg siden 1200-tallet. Den var domkirke fram til Hamar domkirke ble innviet i 1866. Norges største operastjerne, Kirsten Flagstad, holdt sin siste offisielle konsert i domkirken, som ligger rett ved hennes fødested, Strandstuen. Dette er byens eldste bygning og inneholder nå et museum med kostymer, bilder og rekvisitter fra Flagstads liv og virke. Her får alle med billett omvisning.

Kunst- og kulturinteresserte kan stikke innom ombygde Hamar Sagbladfabrikk og det nylig oppførte Hamar kulturhus som begge holder konserter med norske og utenlandske artister og arrangerer utstillinger. Kunstbanken Hedmark Kunstsenter tilbyr også en moderne bygning med skiftende utstillinger av billedkunst og kunsthåndverk.

Kommer du til Hamar for en weekendtur i den fine naturen, kan området tilby Mjøstråkk, en 25 mil lang sykkelrute rundt Mjøsa som går forbi kulturminner og koselige steder som serverer mat, og selvfølgelig Hedmarksvidda med sitt rike dyreliv og mange stille plasser å nyte medbrakt niste på. En ferie i Hamar kan gi deg en mangfoldig opplevelse.

De mest populære hotellene i Hamar

Scandic Ringsaker
Scandic Ringsaker
3.5 out of 5
Kårtorpvegen 1, Furnes, Hamar
Prisen er 801 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Dette hotellet ligger i Hamar og 5 kilometer unna Ankerskogen svømmehall, Høgskolen i Innlandet og Kirsten Flagstad Museum. Dessuten ligger Hamar Sagbladfabrikk ...

3.9/5Good! (549 anmeldelser)

"Gammeldagse og litt skumle ganger. Fint rom."…"

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2020

Scandic Ringsaker
Scandic Hamar
Scandic Hamar
3.5 out of 5
Vangsvegen 121, Hamar
Prisen er 892 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Dette hotellet ligger i Hamar og 10 minutters gange unna Briskeby gressbane, CC Hamar og Høgskolen i Innlandet. Dessuten ligger Hedmark kunstsenter og Hamarregionen ...

4/5Very Good! (927 anmeldelser)
Ok, kunne vært bedre

"Dårlige puter og parkeringsordning. Ellers greit"…"

Anmeldelse skrevet 4. okt. 2020

Scandic Hamar
Clarion Collection Hotel Astoria
Clarion Collection Hotel Astoria
3 out of 5
Torggata 23, Hamar
Prisen er 1 200 kr per natt fra 29. jan. til 30. jan.

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Hamar og få skritt unna Hamarregionen turistkontor, Torggata og Hedmark kunstsenter. Dessuten ligger Høgskolen i Innlandet ...

4.2/5Excellent! (320 anmeldelser)
Faglig påfull og familieopphold.

"Hyggelig og veldig sentralt hotel. I nærheten av høgskolen i Innlandet. Kommer absolutt tilbake hit."…"

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2020

Clarion Collection Hotel Astoria
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Hamar

Hunderfossen Hytter
Hunderfossen Hytter
3 out of 5
Fossekrovegen, Lillehammer
Prisen er 1 388 kr per natt fra 25. jan. til 26. jan.

Denne hytta ligger nær skiløypene i Lillehammer og 2 kilometer unna Norwegian Road Museum, Hunderfossen familiepark og Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane. ...

Hunderfossen Hytter
Hafjell Resort Hafjelltoppen Gaiastova
Hafjell Resort Hafjelltoppen Gaiastova
3.5 out of 5
Prisen er 5 064 kr per natt fra 25. jan. til 26. jan.

Denne leiligheten, som ligger på fjellet, befinner seg rett ved skiløypene i Øyer og 15 kilometer unna Lilleputthammer, Hafjell Alpinsenter og Lillehammer Olympiske ...

4/5Very Good! (2 anmeldelser)
forbedringspotensiale?

"Leiligheten er stor og romslig, ligger fantastisk til i forhold til skiløyper og Bakke. Leiligheten virker litt lite vedlikeholdt/ uferdig. Mangler halve lister her og der, løse planker, spikere i badstuen m.m."…"

Anmeldelse skrevet 4. jan. 2021

Hafjell Resort Hafjelltoppen Gaiastova
Hafjell Resort Alpin Apartments Sørlia
Hafjell Resort Alpin Apartments Sørlia
4 out of 5
Prisen er 2 142 kr per natt fra 25. jan. til 26. jan.

Denne leiligheten ligger på fjellet og 2 kilometer unna Hafjell Alpinsenter og Lilleputthammer. Dessuten ligger Hunderfossen familiepark og Lillehammer Olympiske ...

4.3/5Excellent! (21 anmeldelser)

"Ganske bra plass, fin utsikt. Rent og fint i leiligheten."…"

Anmeldelse skrevet 17. aug. 2020

Hafjell Resort Alpin Apartments Sørlia
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Hamar

0

Anmeldelser av Hamar

4.2

Populært reisemål

5 - Fantastisk
8
5 - Fantastisk 27.586206896551722%
4 - Bra
18
4 - Bra 62.06896551724138%
3 - OK
3
3 - OK 10.344827586206897%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

9. sep. 2019

Hamar rules. I love it

4/5 - Bra

Verifisert reisende

5. jul. 2019

Hamar er en fin by

Byer nær Hamar