Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

GjøvikNorge

Sørøst i Oppland og i flotte omgivelser ved Mjøsa ligger Gjøvik og ønsker velkommen til en by med kulturopplevelser i historiske bygninger og friluftsaktiviteter for hele familien.

Gjøvik vokste fram rundt glassverket som var blitt opprettet her i 1807 av Caspar Kauffeldt. Den gang holdt det til på Hunn gård, som i århundrer var knutepunkt mellom Bergen og Sverige, Trondheim og Oslo. I våre dager ligger glassverket i sentrum og har utstillinger og glasshytte der man kan se glassblåserne i arbeid. I nærheten, i en stor landskapspark, ser du Gjøvik gård i empirestil, som Kauffeldt lot bygge i 1810 og som nå fungerer som museum og konsertlokale. Rett ved finner du en av Norges veldig få kirker bygget i nygotisk stil, Gjøvik kirke, som med nytt orgel arrangerer mange populære konserter. Underholdning er det også på Gjøvik Kino og Scene, eller hva med en tur til Fjellhallen, bygget til vinter-OL i 1994?

For et artig innblikk i Gjøviks historie, kan du legge turen innom friluftsmuseet Eiktunet. Herfra går det mange turstier helt opp til Bergstoppen, med nydelig utsikt over Mjøsa. Stedet har lekeplass og griller, perfekt for en dagstur med familien. Barna vil også sette pris på en tur til Vitensenteret Innlandet, som med sine interaktive utstillinger lærer både store og små om naturvitenskap, teknikk og matematikk på en morsom måte. Glem heller ikke en av de store attraksjonene i Gjøvik sentrum: sjokoladefabrikken! Deretter kan en tur til Lekeland være midt i blinken for å brenne av litt ekstra energi.

Fiske har alltid vært en stor del av livet her og på weekendtur i Gjøvik finner hobbyfiskerne mye ørret, abbor og harr. Det er fullt mulig at fiskekrokene du bruker kommer fra området, ettersom fabrikken Mustad etter nesten 200 år med mye ulik produksjon nå konsentrerer seg om fiskekroker. Etter avtale kan man få guidet tur på Mustad bedriftsmuseum.

En tur til Gjøvik er ikke fullendt uten et besøk ombord Skibladner, hjuldamperen fra 1856 som fortsatt går i rutetrafikk og kan skilte med flotte salonger, herlig utsikt og til og med sitt eget poststempel. Du kommer deg for øvrig lett til Gjøvik med tog, buss eller bil, og kjøreturen kan i seg selv være en flott naturopplevelse.

De mest populære hotellene i Gjøvik

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Hotel Strand Gjovik
Quality Hotel Strand Gjovik
4 out of 5
Strandgaten 15, Gjøvik
Prisen er 1 240 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Gjøvik, 0,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ...

3.9/5Good! (331 anmeldelser)

"Veldig hyggelig velkomst i resepsjonen, fin utsikt utover Mjøsa ( forhånds referanse) Nydelig frokost :-)"…"

Anmeldelse skrevet 7. feb. 2020

Quality Hotel Strand Gjovik
Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
2 out of 5
Parkvegen 8, Gjøvik
Prisen er 780 kr per natt

Dette vandrerhjemmet ligger rett ved stranden i Gjøvik, 1,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ligger ...

3.8/5Good! (179 anmeldelser)
Kan fint anbefale overnatting på Hovdetun

"Rask innskjekk, behjelpelig og hyggelig personell i resepsjonen. Rommet var større enn jeg trodde. Hadde singel rom med enkelt seng. Liten sittegruppe med sofa, bord og tv på rommet. Badet var lite og trangt, men rent! Frokosten var god, alt du trenger for en god start på dagen. Hyggelig lobby med ..."…"

Anmeldelse skrevet 24. nov. 2019

Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
Sveastranda Camping
Sveastranda Camping
2 out of 5
Stokkevägen 147, Gjøvik
Prisen er 895 kr per natt

Dette hotellet ligger i Gjøvik og 15 kilometer unna Biri travbane, Ringsaker kirke og Ringsaker Kirke. Dessuten ligger Gjøvik glassverk og Prøysenhuset 20 kilometer ...

4.6/5Wonderful! (5 anmeldelser)

"Veldig flott plass! Fine hytter med gode senger:)"…"

Anmeldelse skrevet 6. okt. 2019

Sveastranda Camping

Anmeldelser av Gjøvik

4.1

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 28.571428571428573%
4 - Bra
4
4 - Bra 57.142857142857146%
3 - OK
1
3 - OK 14.285714285714286%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%