GjøvikNorge

Image for Gjøvik som inkluderer kulturarv

Sørøst i Oppland og i flotte omgivelser ved Mjøsa ligger Gjøvik og ønsker velkommen til en by med kulturopplevelser i historiske bygninger og friluftsaktiviteter for hele familien.

Gjøvik vokste fram rundt glassverket som var blitt opprettet her i 1807 av Caspar Kauffeldt. Den gang holdt det til på Hunn gård, som i århundrer var knutepunkt mellom Bergen og Sverige, Trondheim og Oslo. I våre dager ligger glassverket i sentrum og har utstillinger og glasshytte der man kan se glassblåserne i arbeid. I nærheten, i en stor landskapspark, ser du Gjøvik gård i empirestil, som Kauffeldt lot bygge i 1810 og som nå fungerer som museum og konsertlokale. Rett ved finner du en av Norges veldig få kirker bygget i nygotisk stil, Gjøvik kirke, som med nytt orgel arrangerer mange populære konserter. Underholdning er det også på Gjøvik Kino og Scene, eller hva med en tur til Fjellhallen, bygget til vinter-OL i 1994?

For et artig innblikk i Gjøviks historie, kan du legge turen innom friluftsmuseet Eiktunet. Herfra går det mange turstier helt opp til Bergstoppen, med nydelig utsikt over Mjøsa. Stedet har lekeplass og griller, perfekt for en dagstur med familien. Barna vil også sette pris på en tur til Vitensenteret Innlandet, som med sine interaktive utstillinger lærer både store og små om naturvitenskap, teknikk og matematikk på en morsom måte. Glem heller ikke en av de store attraksjonene i Gjøvik sentrum: sjokoladefabrikken! Deretter kan en tur til Lekeland være midt i blinken for å brenne av litt ekstra energi.

Fiske har alltid vært en stor del av livet her og på weekendtur i Gjøvik finner hobbyfiskerne mye ørret, abbor og harr. Det er fullt mulig at fiskekrokene du bruker kommer fra området, ettersom fabrikken Mustad etter nesten 200 år med mye ulik produksjon nå konsentrerer seg om fiskekroker. Etter avtale kan man få guidet tur på Mustad bedriftsmuseum.

En tur til Gjøvik er ikke fullendt uten et besøk ombord Skibladner, hjuldamperen fra 1856 som fortsatt går i rutetrafikk og kan skilte med flotte salonger, herlig utsikt og til og med sitt eget poststempel. Du kommer deg for øvrig lett til Gjøvik med tog, buss eller bil, og kjøreturen kan i seg selv være en flott naturopplevelse.

De mest populære hotellene i Gjøvik

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Hotel Strand Gjovik
Quality Hotel Strand Gjovik
4 out of 5
Strandgaten 15, Gjøvik
1 320 kr
per night
Mar 20 - Mar 21

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Gjøvik, 0,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ...

3.9/5Good! (305 anmeldelser)
Fint, men kaldt

"Det var hyggelig betjening, men opplevde at rommet var veldig kaldt. Måtte i resepsjonen for å bytte rom, men var kun ledig dagen etter, endte med ekstra vifteovn. Ellers god frokost og veldig bra service på betjeningen, spesielt lærlingene var hyggelige!"…"

Anmeldelse skrevet 9. nov. 2019

Quality Hotel Strand Gjovik
Honne Hotell & Konferansesenter
Honne Hotell & Konferansesenter
3.5 out of 5
Honnevegen 60, Biri, Gjøvik
1 255 kr
per night
Feb 24 - Feb 25

Dette hotellet ligger i Gjøvik, 1,7 kilometer unna Biri travbane og 10 kilometer unna Ringsaker kirke og Ringsaker Kirke. Prøysenhuset ligger 13,4 kilometer ...

4.2/5Excellent! (26 anmeldelser)

"Veldig trivelig beliggenhet. Hyggelig og effektiv resepsjon. Koselig interiør. Litt utenfor alfarvei, for de som ønsker det. Pris helt ok"…"

Anmeldelse skrevet 29. nov. 2019

Honne Hotell & Konferansesenter
Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
2 out of 5
Parkvegen 8, Gjøvik
780 kr
per night
Mar 1 - Mar 2

Dette vandrerhjemmet ligger rett ved stranden i Gjøvik, 1,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ligger ...

3.8/5Good! (174 anmeldelser)
Kan fint anbefale overnatting på Hovdetun

"Rask innskjekk, behjelpelig og hyggelig personell i resepsjonen. Rommet var større enn jeg trodde. Hadde singel rom med enkelt seng. Liten sittegruppe med sofa, bord og tv på rommet. Badet var lite og trangt, men rent! Frokosten var god, alt du trenger for en god start på dagen. Hyggelig lobby med ..."…"

Anmeldelse skrevet 24. nov. 2019

Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel

Anmeldelser av Gjøvik

4.1

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 28.571428571428573%
4 - Bra
4
4 - Bra 57.142857142857146%
3 - OK
1
3 - OK 14.285714285714286%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%