Reiserestriksjoner, inkludert karantenekrav, kan være iverksatt i Norge grunnet COVID-19.

GjøvikNorway

Sørøst i Oppland og i flotte omgivelser ved Mjøsa ligger Gjøvik og ønsker velkommen til en by med kulturopplevelser i historiske bygninger og friluftsaktiviteter for hele familien.

Gjøvik vokste fram rundt glassverket som var blitt opprettet her i 1807 av Caspar Kauffeldt. Den gang holdt det til på Hunn gård, som i århundrer var knutepunkt mellom Bergen og Sverige, Trondheim og Oslo. I våre dager ligger glassverket i sentrum og har utstillinger og glasshytte der man kan se glassblåserne i arbeid. I nærheten, i en stor landskapspark, ser du Gjøvik gård i empirestil, som Kauffeldt lot bygge i 1810 og som nå fungerer som museum og konsertlokale. Rett ved finner du en av Norges veldig få kirker bygget i nygotisk stil, Gjøvik kirke, som med nytt orgel arrangerer mange populære konserter. Underholdning er det også på Gjøvik Kino og Scene, eller hva med en tur til Fjellhallen, bygget til vinter-OL i 1994?

For et artig innblikk i Gjøviks historie, kan du legge turen innom friluftsmuseet Eiktunet. Herfra går det mange turstier helt opp til Bergstoppen, med nydelig utsikt over Mjøsa. Stedet har lekeplass og griller, perfekt for en dagstur med familien. Barna vil også sette pris på en tur til Vitensenteret Innlandet, som med sine interaktive utstillinger lærer både store og små om naturvitenskap, teknikk og matematikk på en morsom måte. Glem heller ikke en av de store attraksjonene i Gjøvik sentrum: sjokoladefabrikken! Deretter kan en tur til Lekeland være midt i blinken for å brenne av litt ekstra energi.

Fiske har alltid vært en stor del av livet her og på weekendtur i Gjøvik finner hobbyfiskerne mye ørret, abbor og harr. Det er fullt mulig at fiskekrokene du bruker kommer fra området, ettersom fabrikken Mustad etter nesten 200 år med mye ulik produksjon nå konsentrerer seg om fiskekroker. Etter avtale kan man få guidet tur på Mustad bedriftsmuseum.

En tur til Gjøvik er ikke fullendt uten et besøk ombord Skibladner, hjuldamperen fra 1856 som fortsatt går i rutetrafikk og kan skilte med flotte salonger, herlig utsikt og til og med sitt eget poststempel. Du kommer deg for øvrig lett til Gjøvik med tog, buss eller bil, og kjøreturen kan i seg selv være en flott naturopplevelse.

De mest populære hotellene i Gjøvik

Quality Hotel Strand Gjovik
Quality Hotel Strand Gjovik
4 out of 5
Strandgaten 15, Gjøvik
Prisen er 1 246 kr per natt fra 12. feb. til 13. feb.

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Gjøvik, 0,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ...

3.9/5Very Good! (450 anmeldelser)
Jobb tur

"Dårlig start med skittent gulv på rommet. Sa i fra i resepsjonen og de løste dette på en fantastisk måte. Ellers var dette et fint opphold."…"

Anmeldelse skrevet 2. okt. 2020

Quality Hotel Strand Gjovik
Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
2 out of 5
Parkvegen 8, Gjøvik
Prisen er 1 420 kr per natt fra 1. feb. til 2. feb.

Dette vandrerhjemmet ligger rett ved stranden i Gjøvik, 1,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ligger ...

3.8/5Good! (190 anmeldelser)
Enkelt, rent og hyggelig. God service!

"Ble ikke lange oppholdet da vi ikke ankom før 21 og skulle reise igjen kl 10. Men den korte tiden vi var der var fin! Jeg haddetydeligvis booket et rom uten bad, men damen i resepsjonen ga meg et rom med bad uten tillegg i pris. Rommet var hyggelig og rent, og akkurat passe for oss to. Så det var ..."…"

Anmeldelse skrevet 14. sep. 2020

Hovdetun - Gjøvik Vandrerhjem - Hostel
Honne Hotell & Konferansesenter
Honne Hotell & Konferansesenter
3.5 out of 5
Honnevegen 60, Biri, Gjøvik
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 130 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Dette hotellet ligger i Gjøvik, 1,8 kilometer unna Biri travbane og 15 kilometer unna Ringsaker kirke og Ringsaker Kirke. Prøysenhuset ligger 15,7 kilometer ...

4.1/5Very Good! (66 anmeldelser)
Anmeldelse - Honne Hotell & Konferansesenter

"Opplevelsen av oppholdet er bra, de hadde rene rom, hyggelig personell, wifi og god mat. Jeg er fornøyd. Anbefales!"…"

Anmeldelse skrevet 19. aug. 2020

Honne Hotell & Konferansesenter
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Ferieboliger i Gjøvik

Apart Hotel
Apart Hotel
4 out of 5
Hammerstadgate 22, Gjøvik
Prisen er 1 904 kr per natt fra 28. jan. til 29. jan.

Denne leiligheten ligger midt i hjertet av Gjøvik, 1,5 kilometer unna Gjøvik glassverk og 25 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ligger ...

Apart Hotel
3 Roms Overnatting i Hunndal
3 Roms Overnatting i Hunndal
Skumlivegen, Gjøvik, Innlandet

Dette feriehjemmet ligger i Gjøvik, 15,1 kilometer unna Gjøvik glassverk og 40 kilometer unna Biri travbane og Ringsaker kirke. Dessuten ligger Ringsaker Kirke ...

3 Roms Overnatting i Hunndal
Hafjell Resort Alpin Apartments Sørlia
Hafjell Resort Alpin Apartments Sørlia
4 out of 5
Prisen er 2 257 kr per natt fra 31. jan. til 1. feb.

Denne leiligheten ligger på fjellet og 2 kilometer unna Hafjell Alpinsenter og Lilleputthammer. Dessuten ligger Hunderfossen familiepark og Lillehammer Olympiske ...

4.3/5Excellent! (21 anmeldelser)

"Ganske bra plass, fin utsikt. Rent og fint i leiligheten."…"

Anmeldelse skrevet 17. aug. 2020

Hafjell Resort Alpin Apartments Sørlia
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Anmeldelser av Gjøvik

4.1

Populært reisemål

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 28.571428571428573%
4 - Bra
4
4 - Bra 57.142857142857146%
3 - OK
1
3 - OK 14.285714285714286%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Gjøvik