Gardasjøen

Reiseguide
Sirmione som inkluderer kyst og kystby

Utforsk historiske småbyer, gå på tur i vakre parker og slapp på strender og ved varme kilder i denne vakre regionen rundt Italias største innsjø.

Gardasjøen er et av Italias mest populære feriesteder, kjent for de fantastiske naturlige omgivelsene og den rike kulturen. Den nordlige delen av sjøen trekker til seg friluftsentusiaster som er ute etter vindsurfing eller utforskning av det forrevne terrenget. Den sørlige delen trekker til seg besøkende med tilbakelente feriesteder, hyggelige strender, vakre vingårder og pittoreske landsbyer.

På grunn av sjøens størrelse og lokale vindmønstre er det mildere og mer solrikt her, sammenlignet med resten av regionen. Du vil legge merke til at landskapet er fullt av sitrushager, vingårder og olivenlunder, noe som gir sjøen et distinkt middelhavsfølelse.

Sjøens nordligste by, Riva del Garda, kan skilte med noen av de beste forholdene for vindsurfing i Europa. Ta deg en spasertur langs sjøen for å se på folkelivet, og se om du får øye på erfarne vindsurfere i aksjon.

I Sirmione kan du bade i de naturlige, varme kildene, som har gjort denne byen til et populært feriested siden romernes tid. Spis italiensk is mens du går langs de sjarmerende brosteinsgatene.

Gå ikke glipp av Grotte di Catullo, en av de best bevarte romerske residensene i Nord-Italia. Steinbuene og murene er spredt over terrasser i åsen og omgitt av sypresser og oliventrær . Nyt den vakre utsikten over sjøen eller besøk museet med romerske gjenstander ved siden av.

På Il Vittoriale degli Italiani kan du få et innblikk i den eksentriske verdenen til forfatteren Gabriele d'Annunzio, som levde på 1800-tallet. Til tross for å være anerkjent som en av Italias største forfattere har d'Annunzio et kontroversielt ettermæle, på grunn av sine fascistiske synspunkter og sin ville livsstil. Sjekk ut hans prangende residens, som er innredet med leopardskinn og svarte fløyelsgardiner.

Du kan sykle eller gå gjennom de pittoreske eviggrønne skogene og orkidéengene i Parco Archeologico Rocca di Manerba. Dette reservatet står på UNESCOs liste, og her finner du noen av sjøens beste strender, der du kan slikke sol og svømme.

Gardasjøen ligger midt mellom Milano og Venezia, og du kan komme deg hit med tog. Da kan du velge deg ut et sted og dra på weekendtur. For å unngå de store folkemengdene anbefales du å besøke sjøen utenfor sommersesongen, da det er mange festivaler og begivenheter her. Disse omfatter Il Festival del Garda, med musikkonkurranser og skjønnhetskåringer, og båtløpene med konkurrerende lag fra hele sjøen.

Discover neighborhoods in Gardasjøen

Hotel Vinci Sirmione
Hotel Vinci Sirmione
4 out of 5
Via XXV Aprile 2, Sirmione, Provincia di Brescia
Prisen er 1 336 kr per natt fra 1. des. til 1. des.
Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Sirmione, 0,6 kilometer unna Scaliger slott og 1,5 kilometer unna Vannspa og velværesenter. Dessuten ligger ...
4.9/5 Exceptional! (18 anmeldelser)
"Location was superb. Staff was very friendly and accommodating. Breakfast was fresh and plentiful."

Anmeldelse skrevet 15. nov. 2021

Hotel Vinci Sirmione
Aqualux Hotel Spa & Suite
Aqualux Hotel Spa & Suite
4 out of 5
Via Europa Unita 24/B, Bardolino, VR
Prisen er 1 829 kr per natt fra 29. nov. til 29. nov.
Dette hotellet er familievennlig og ligger ved en innsjø og 15 kilometer unna Canevaworld vannland, Movieland og Gardaland. Dessuten ligger Clinica Pederzoli ...
4.5/5 Wonderful! (519 anmeldelser)
Anbefales
"Fantastisk sted. Spaanlegget var noe av det bedre. Rent og pent overalt. God service. Flotte rom med store senger. Kort vei til sentrum i Bardolini. Anbefales."

Anmeldelse skrevet 27. des. 2019

Aqualux Hotel Spa & Suite
Grand Hotel Terme
Grand Hotel Terme
5 out of 5
Viale Marconi, 7, Sirmione, BS
Prisen er 2 199 kr per natt fra 1. des. til 1. des.
Dette hotellet, i sentrum, befinner seg ved stranden i Sirmione, 0,1 kilometer unna Scaliger slott og 0,9 kilometer unna Vannspa og velværesenter. Dessuten ligger ...
4.4/5 Wonderful! (347 anmeldelser)
Topp hotell
"Jeg bodde her for 3. gang, og det er like hyggelig hver gang. Betjeningen er hyggelige, rommene store, naturen rundt er fantastisk. Samtidig er det nær Levanto - med utgangspunkt for turer. Hotellet passer best for deg som liker ro og fred, de serverer kun frokost - så middag osv må inntas andre ..."

Anmeldelse skrevet 23. mai 2016

Grand Hotel Terme
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Residence Il Sogno
Residence Il Sogno
4 out of 5
Via Bonvicino 2 A, Desenzano del Garda, BS
Prisen er 848 kr per natt fra 29. nov. til 29. nov.
Denne leiligheten ligger midt i hjertet av Desenzano del Garda og 10 minutters gange unna Porto Maratona og Desenzano slott. Dessuten ligger Maria Magdalenas ...
4.6/5 Wonderful! (151 anmeldelser)
Familie med en 16-åring
"Super beliggenhet passe langt utenfor byens kjerne. Lite behov for bil fordi båt og tog var raskere og lett tilgjengelig. Fløy til Milano, leiebil og brukte litt over 2t. Hotellet hadde ikke daglig renhold i vår pris men det kunne vi betalt ekstra for. Det gikk fint uten. Vi fikk rene håndklær og ..."

Anmeldelse skrevet 23. jul. 2019

Residence Il Sogno
Residence Relais Rosa dei Venti
Residence Relais Rosa dei Venti
Via Porto 10, Moniga del Garda, BS
Denne leiligheten er familievennlig og ligger ved en innsjø i Moniga del Garda og 3 kilometer unna Costaripa vineri og Spiaggia San Sivino. Dessuten ligger Avanzi ...
4.4/5 Wonderful! (18 anmeldelser)
Fantastic stay next to the lake!
"Fantastic holiday apartments a stones throw away from lake Garda! Stayed there as a family of four in their standard, one bedroom apartment. The apartment is quite sizable, with a large bedroom and a modern bathroom with shower only. A minus is the bed, which was toi hard. With kids sleeping in the ..."

Anmeldelse skrevet 29. jul. 2018

Residence Relais Rosa dei Venti
Campeggio del Garda
Campeggio del Garda
4 out of 5
Lungo Lago Garibaldi, 15, Peschiera del Garda, Verona
Denne campingplassen ligger ved stranden i Peschiera del Garda og 5 kilometer unna Lido ai Pioppi, Gardaland og Movieland. Dessuten ligger Lido ai Pioppi og ...
4.4/5 Excellent! (328 anmeldelser)
"Det var mye fukt og muggel på soveromet.Våknet om morgenen med vond hals og tett nese."

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2016

Campeggio del Garda
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Gardasjøen

Populære aktiviteter i Gardasjøen

Byer nær Gardasjøen