Gardasjøen

Reiseguide
Garda-sjøen fasiliteter samt elv eller bekk, landskap og innsjø
Utforsk historiske småbyer, gå på tur i vakre parker og slapp på strender og ved varme kilder i denne vakre regionen rundt Italias største innsjø.

Gardasjøen er et av Italias mest populære feriesteder, kjent for de fantastiske naturlige omgivelsene og den rike kulturen. Den nordlige delen av sjøen trekker til seg friluftsentusiaster som er ute etter vindsurfing eller utforskning av det forrevne terrenget. Den sørlige delen trekker til seg besøkende med tilbakelente feriesteder, hyggelige strender, vakre vingårder og pittoreske landsbyer.

På grunn av sjøens størrelse og lokale vindmønstre er det mildere og mer solrikt her, sammenlignet med resten av regionen. Du vil legge merke til at landskapet er fullt av sitrushager, vingårder og olivenlunder, noe som gir sjøen et distinkt middelhavsfølelse.

Sjøens nordligste by, Riva del Garda, kan skilte med noen av de beste forholdene for vindsurfing i Europa. Ta deg en spasertur langs sjøen for å se på folkelivet, og se om du får øye på erfarne vindsurfere i aksjon.

I Sirmione kan du bade i de naturlige, varme kildene, som har gjort denne byen til et populært feriested siden romernes tid. Spis italiensk is mens du går langs de sjarmerende brosteinsgatene.

Gå ikke glipp av Grotte di Catullo, en av de best bevarte romerske residensene i Nord-Italia. Steinbuene og murene er spredt over terrasser i åsen og omgitt av sypresser og oliventrær . Nyt den vakre utsikten over sjøen eller besøk museet med romerske gjenstander ved siden av.

På Il Vittoriale degli Italiani kan du få et innblikk i den eksentriske verdenen til forfatteren Gabriele d'Annunzio, som levde på 1800-tallet. Til tross for å være anerkjent som en av Italias største forfattere har d'Annunzio et kontroversielt ettermæle, på grunn av sine fascistiske synspunkter og sin ville livsstil. Sjekk ut hans prangende residens, som er innredet med leopardskinn og svarte fløyelsgardiner.

Du kan sykle eller gå gjennom de pittoreske eviggrønne skogene og orkidéengene i Parco Archeologico Rocca di Manerba. Dette reservatet står på UNESCOs liste, og her finner du noen av sjøens beste strender, der du kan slikke sol og svømme.

Gardasjøen ligger midt mellom Milano og Venezia, og du kan komme deg hit med tog. Da kan du velge deg ut et sted og dra på weekendtur. For å unngå de store folkemengdene anbefales du å besøke sjøen utenfor sommersesongen, da det er mange festivaler og begivenheter her. Disse omfatter Il Festival del Garda, med musikkonkurranser og skjønnhetskåringer, og båtløpene med konkurrerende lag fra hele sjøen.

Discover neighborhoods in Gardasjøen

Hotel Sirmione e Promessi Sposi
Hotel Sirmione e Promessi Sposi
4 out of 5
Piazza Castello 19, Sirmione, BS
Prisen er 1 707 kr per natt fra 8. okt. til 9. okt.
1 707 kr
per natt
8. okt.–9. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Sirmione, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
8,6/10 Excellent! (911 anmeldelser)
"Veldig sentral beliggenhet! Ok, frokost, greie rom og lite men trivelig bassengområde."

Anmeldelse skrevet 22. jul. 2023

Hotel Sirmione e Promessi Sposi
Grand Hotel Terme
Grand Hotel Terme
5 out of 5
Viale Marconi, 7, Sirmione, BS
Prisen er 2 829 kr per natt fra 8. okt. til 9. okt.
2 829 kr
per natt
8. okt.–9. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Sirmione, får du 5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi ...
9/10 Wonderful! (450 anmeldelser)
Utmerket opphold
"Utmerket opphold med baby på 9 måneder. Imøtekommende og vennlig personale som la til rette for alle forespørsler knyttet til babyen. Beliggenheten er optimal; 40 meter til gamlebyen nord på halvøyen i Sirmione. MYE mennesker i gamlebyen, men på hotellet bor man i en stille og skjermet oase. Dersom ..."

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2022

Grand Hotel Terme
Hotel Oliveto
Hotel Oliveto
4 out of 5
Via Tito Malagutti, 2, Desenzano del Garda, BS
Prisen er 853 kr per natt fra 8. okt. til 9. okt.
853 kr
per natt
8. okt.–9. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med spa i Desenzano del Garda, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), ...
8/10 Very Good! (487 anmeldelser)
Enestående
"Vi bodde her en natt, og kommer garantert tilbake! Avslappet atmosfære, rent, vennlig personale, herlig frukost, og et steinkast unna innsjøen. Ved utsjekk trengte vi (4 voksne + 3 store kofferter) taxi til togstasjonen, men svaret fra taxisentralen var negativ. Istedenfor ordnet hotellet egen transport ..."

Anmeldelse skrevet 7. jul. 2023

Hotel Oliveto
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Belvedere Village
Belvedere Village
4 out of 5
Via Giovanni Paolo II, Frazione Cavalcaselle, Castelnuovo del Garda, VR
Hvis du bor i denne residensen med golfmuligheter i Castelnuovo del Garda, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: parkering ...
8/10 Very Good! (320 anmeldelser)
"Fint og rent hotell. Ble noe skuffet over balkongen, denne var liten og tilbaketrukket. Men her var det stor forskjell fra rom til rom."

Anmeldelse skrevet 6. aug. 2018

Belvedere Village
Campeggio del Garda
Campeggio del Garda
4 out of 5
Lungo Lago Garibaldi, 15, Peschiera del Garda, Verona
Hvis du bor på denne campingplassen ved stranden i Peschiera del Garda, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: parkering ...
8,6/10 Excellent! (414 anmeldelser)
"Det var mye fukt og muggel på soveromet.Våknet om morgenen med vond hals og tett nese."

Anmeldelse skrevet 30. jul. 2016

Campeggio del Garda
Camping Bella Italia
Camping Bella Italia
5 out of 5
Via Bell'Italia 2, Peschiera del Garda, VR
Hvis du bor på denne campingplassen med familievennlig profil i Peschiera del Garda, får du 5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: ...
8/10 Very Good! (365 anmeldelser)
En perle - men ikke forvent god søvn som voksen
"Vær forberedt på at dette er en stor campingplass, med alt det innebærer positivt og negativt. Vi havnet helt i ene enden, og det tok nesten 10 minutter å gå fra campingens inngang med litt baggasje og barn. Campingen har alle fasiliteter, og restaurantene (inne på plassen) har god mat og tilgjengelig ..."

Anmeldelse skrevet 22. jul. 2023

Camping Bella Italia
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Gardasjøen