Gardasjøen

Reiseguide
Bilde levert av Expedia
Utforsk historiske småbyer, gå på tur i vakre parker og slapp på strender og ved varme kilder i denne vakre regionen rundt Italias største innsjø.

Gardasjøen er et av Italias mest populære feriesteder, kjent for de fantastiske naturlige omgivelsene og den rike kulturen. Den nordlige delen av sjøen trekker til seg friluftsentusiaster som er ute etter vindsurfing eller utforskning av det forrevne terrenget. Den sørlige delen trekker til seg besøkende med tilbakelente feriesteder, hyggelige strender, vakre vingårder og pittoreske landsbyer.

På grunn av sjøens størrelse og lokale vindmønstre er det mildere og mer solrikt her, sammenlignet med resten av regionen. Du vil legge merke til at landskapet er fullt av sitrushager, vingårder og olivenlunder, noe som gir sjøen et distinkt middelhavsfølelse.

Sjøens nordligste by, Riva del Garda, kan skilte med noen av de beste forholdene for vindsurfing i Europa. Ta deg en spasertur langs sjøen for å se på folkelivet, og se om du får øye på erfarne vindsurfere i aksjon.

I Sirmione kan du bade i de naturlige, varme kildene, som har gjort denne byen til et populært feriested siden romernes tid. Spis italiensk is mens du går langs de sjarmerende brosteinsgatene.

Gå ikke glipp av Grotte di Catullo, en av de best bevarte romerske residensene i Nord-Italia. Steinbuene og murene er spredt over terrasser i åsen og omgitt av sypresser og oliventrær . Nyt den vakre utsikten over sjøen eller besøk museet med romerske gjenstander ved siden av.

På Il Vittoriale degli Italiani kan du få et innblikk i den eksentriske verdenen til forfatteren Gabriele d'Annunzio, som levde på 1800-tallet. Til tross for å være anerkjent som en av Italias største forfattere har d'Annunzio et kontroversielt ettermæle, på grunn av sine fascistiske synspunkter og sin ville livsstil. Sjekk ut hans prangende residens, som er innredet med leopardskinn og svarte fløyelsgardiner.

Du kan sykle eller gå gjennom de pittoreske eviggrønne skogene og orkidéengene i Parco Archeologico Rocca di Manerba. Dette reservatet står på UNESCOs liste, og her finner du noen av sjøens beste strender, der du kan slikke sol og svømme.

Gardasjøen ligger midt mellom Milano og Venezia, og du kan komme deg hit med tog. Da kan du velge deg ut et sted og dra på weekendtur. For å unngå de store folkemengdene anbefales du å besøke sjøen utenfor sommersesongen, da det er mange festivaler og begivenheter her. Disse omfatter Il Festival del Garda, med musikkonkurranser og skjønnhetskåringer, og båtløpene med konkurrerende lag fra hele sjøen.

Discover neighborhoods in Gardasjøen

Desenzano del Garda som viser stenete kystlinje og kyst

Desenzano del Garda sentrum

5/5(2 anmeldelser av området)

Desenzano del Garda sentrum er kjent for blant annet flotte innsjøer, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Desenzano slott og Villa Romana.

Desenzano del Garda sentrum
Default Image

Peschiera del Garda sentrum

Flotte innsjøer og god mat er bare noe av det som gjør Peschiera del Garda sentrum verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Porta Brescia og Panificio Brizzolari.

Peschiera del Garda sentrum
Bardolino som viser innsjø og solnedgang

Gamlebyen i Bardolino

Spennende butikker og god mat er bare noe av det som gjør Gamlebyen i Bardolino verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til San Nicolo og San Severo-kirken og Monumento ai Marinai.

Gamlebyen i Bardolino