Evenes

Reiseguide
Evenes
Ofot-regionen er preget av både et vakkert, arktisk fjordlandskap og en lang og dramatisk historie.

Med sin spektakulære natur og viktige historie har Ofoten mye å by på når du reiser på ferie til Evenes. Her kan du ta en av Norges fineste togturer på Ofotbanen, prøve frikjøring med snowboard i fjellene, lære mer om den lokale samiske kulturen, eller dra på en grottevandring med et nærmest religiøst preg.

Ofoten har fått navnet sitt fra Ofotfjorden, som i 1940 var skueplass for det berømte slaget om Narvik. Dette slaget mellom tyske, britiske og norske styrker var Tysklands første tap under andre verdenskrig, og erfaringene herfra skulle vise seg å bli viktige under planleggingen av D-dagen i 1944. For å lære mer om denne spennende delen av Ofotens og Europas historie kan du besøke Krigsmuseet i Narvik , som forteller historien om slaget og livet i Nord-Norge under andre verdenskrig.

Hvis du vil kombinere mer historisk lærdom med vakre naturopplevelser, kan du ta en togreise på Ofotbanen , som går fra Narvik til svenskegrensen. Denne banen var mye av årsaken til at Hitler ønsket kontroll over Nord-Norge, da den muliggjorde frakt av jernmalm fra Sverige til Tyskland. I dag brukes Ofotbanen dog til langt fredeligere formål, og togreisen er på alle måter spektakulær der den går over høye fjell og langs dype fjorder.

For å oppleve mer av fjellene i regionen kan du ta med deg snowboardet eller slalåmskiene og dra opp i Narvikfjellet , der du finner et alpinanlegg i toppklasse, med løyper for ski- og snowboardentusiaster på alle nivåer.

Reiser du fra Narvik til Evenes, så kan du få mer innsikt i den lokale samiske kulturen ved å besøke Gállogieddi friluftsmuseum , der du kan se hvordan livet var på et markesamisk fjellgårdstun. På Evenes finner du også den underjordiske grotten Trollkjerka , med det enorme rommet kalt Kirkesalen i sentrum. Guide til grottevandring må bestilles på forhånd, da det ikke anbefales å begi seg inn i Trollkjerka på egenhånd.

En reise til Ofoten byr på mange og varierte opplevelser. Du kommer enklest dit med fly til Harstad/Narvik lufthavn, Evenes. Regionen byr også på mange overnattingsalternativer, fra hoteller ved fjorden til pensjonater og feriehus, slik at du kan finne det rette overnattingsstedet for deg.

Aiden By Best Western Harstad Narvik Airport
Aiden By Best Western Harstad Narvik Airport
3 out of 5
Bedringens Vei 15, Evenes, Nordland
Prisen er 1 223 kr per natt fra 6. jun. til 7. jun.
1 223 kr
per natt
6. jun.–7. jun.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Evenes, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost ...
8/10 Very Good! (391 anmeldelser)
"Bodde 3 stk på familierom, eller handicaprom, flott og stort. Men dårlig rengjort i dusjsonen på badet. Så et oransjeskjær på gulvet langs veggen og dro over med et håndkle der, og ganske riktig var det dårlig rengjøring, sleip oransj sopp. Ekkelt. Ellers var rommet fresht og fint, helt fin frokost ..."

Anmeldelse skrevet 18. mai 2024

Aiden By Best Western Harstad Narvik Airport
The gray house
The gray house
Nordland, Nordland
Prisen er 967 kr per natt fra 6. jun. til 7. jun.
967 kr
per natt
6. jun.–7. jun.