Ting å gjøre i Dublin

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Dublin som inkluderer kulturarv, kirke eller katedral og by

Enten du liker aktiviteter inne eller ute, har Dublin noe for deg

La oss bare få det helt klart med én gang: Dublin ligger ikke i Storbritannia. Selv om en stor del av befolkningen snakker engelsk, er de irer og ikke briter. Ta dette inn – sammen med anselige mengder Guiness – og du har allerede vunnet byens hjerte. Det er lett å tro at det ikke finnes andre ting å gjøre i Dublin enn å gå på pub, men så feil kan man ta. Byen er et mekka for litteraturinteresserte, historiefantaster og, ikke minst, musikkelskere. Du finner også gode muligheter for shopping i Dublin, enten om du skulle sette kursen mot populære hovedgater som Grafton Street, finner du også små og spennende butikker om du leter i sidegatene.

Allikevel, man kommer ikke utenom at byens dunkende hjerte er Temple Bar-området, der det kryr av puber og livlige fester hver eneste kveld. Temple Bar er også et bra område for å finne overnattingssteder, spennende kulturopplevelser, gallerier og kunstsentre. I den ene enden av området, finner man også den gamle parlamentsbygningen, som er et flott bygg.

Aktiviteter utendørs i Dublin

Hurling og gælisk fotball skiller seg ut, og det er vel verdt det å ta en tur på en match. Croke Park er det største stadionet i byen, og er lett å komme seg til. Etter at du har sett en kamp, får du kanskje lyst på noen ting å gjøre som brenner et par kalorier. Hva med en guidet sykkeltur gjennom byen? Eller kanskje en guidet tur i kajakk? Er du klar for en litt lengre utflukt finnes, det mengder av aktiviteter utenfor bykjernen som er vel verdt reisen. Du finner mange staller som tilbyr riding, for eksempel The Equestrian Centre i Coolmine og The Paddocks i Sandyford. Ellers er Wicklow-fjellene er en fantastisk nasjonalpark som ligger en times kjøring utenfor Dublin, som egner seg veldig godt til utforskning fra hesteryggen.

Like vest for sentrum ligger Phoenix Park, som er et enormt grøntområde, med både fri natur og mere parkliknende oppbygning. Her finner man også Dublin Zoo, en fantastisk dyrehage som dekker 2 800 mål, og spesialiserer seg på store aper. Rett sør for Phoenix Park ligger Irish Museum of Modern Art, som er en fortryllende samling moderne kunst fra noen av smaragdøyas største og beste kunstnere. Her er det mange ting å gjøre samlet på et lite område.

Innendørs i Dublin – ting å gjøre

Barn i alle aldre vil storkose seg på Imaginosity, der man får utfolde seg gjennom kreativitet i to timer lange lekestunder. Trenger man litt vann omkring kroppen, er Aqua Zone et veldig populært badeland, med vannsklier og bølgemaskiner. Irlands nasjonalmuseum er også et sted som tilbyr aktiviteter for barn og voksne, i tillegg til at de har gratis inngang!

De voksne vil også kunne glede seg over omvisninger på Guinness-bryggeriet og få en grundig innføring i hvordan Irlands "svarte gull" blir fremstilt. Er man ute etter noe sterkere, kan man også få en omvisning på Jameson-destilleriet. For de tørste er det greit å vite at man kan få seg en smaksprøve på begge omvisningene.

Populære aktiviteter i Dublin


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke i Dublin

Byer nær Dublin