Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Changgyeonggung-palasset

Både turister og lokalbefolkningen drar til Changgyeonggung-palasset for å rusle rundt blant den praktfulle arkitekturen og de vakre hagene.

Changgyeonggung-palasset (Gledens palass) var tidligere sommerpalasset til kong Sukjong av Goryeo. I dag kommer besøkende for å spasere i hagene og beundre arkitekturen til palasset fra det 15. århundre.

Begynn med Jongmyo-tempelet. Dette verdensarvstedet er det eldste Konfuciustempelet i verden. Det har beholdt sitt nåværende utseende siden det 16. århundre, og her finnes tavler der visdomsord fra de forskjellige herskerne til Joseon-dynastiet er skrevet ned. Tradisjonelle ritualer og seremonier finner fremdeles sted her.

Når du går fra Jongmyo og over gangbroen til Changgyeonggung-palasset, bør du legge merke til steinbygningene på toppen av høyden mot sør. En av disse er et tidligere observatorium. Palassets storslåtte hovedport, Honghwamun, leder til Okcheongyo-broen. Den ble bygget i 1483 og regnes som den eldste broen i Seoul. Se etter de utskjærte trollene som står på lur under rekkverket.

Akkurat som Seouls andre store palasser skjuler Changgyeonggungs fredelige atmosfære en turbulent historie. Det ble ødelagt sent på 1500-tallet av japanerne og skadet av en brann tidlig i det 19. århundre. De fleste av bygningene du ser i dag, er mindre enn 200 år gamle. Hold utkikk etter eldre bygninger, for eksempel Myeongjeongjeon, som er fra 1616 og den eldste eksisterende storsalen i Seoul.

Det er regelmessige omvisninger på Changgyeonggung-palasset hver dag. Bli med på en hvis du vil lære mer om palassets fargerike fortid. Hvis du utforsker palasskomplekset på egen hånd, må du ikke gå glipp av Gyeongchunjeon, som regnes som fødestedet til flere store konger.

Glasshuset, eller Daeonsil, er et drivhus i viktoriansk stil som ble bygget tidlig på 1900-tallet. Det er et stille og rolig sted der du kan rusle rundt mellom planter som er hjemmehørende på Koreahalvøya. Midt i Daeonsil ligger det en fontene i renessansestil med en steinskilpadde under overflaten.

Changgyeonggung-palasset er åpent fra tirsdag til søndag. Hvis du vil se Seouls fire andre store palasser, bør du vurdere å kjøpe en samlebillett, for da får du rabatt ved alle fem attraksjonene.


Guide til Changgyeonggung-palasset


Kart

De beste hotelltilbudene i Changgyeonggung-palasset

Vis alle de 1 832 overnattingsstedene i Changgyeonggung-palasset
Lotte Hotel Seoul 1 930 kr
Lotte Hotel Seoul

Lotte Hotel Seoul

30, Eulji-ro, Jung-gu, Seoul, Seoul
   
  5.0 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet er familievennlig og ligger i forretningsområdet i Seoul og 5 minutters gange unna Seoul rådhus og Lotte kjøpesenter. Dessuten ligger Deoksugung-palasset og Cheonggyecheon kun 10 minutter unna. Euljiro 1-ga stasjon ligger bare 2 minutters gange unna og Shichong ligger 5 minutters gange unna.

  Lotte City Hotel Myeongdong 976 kr
  Lotte City Hotel Myeongdong

  Lotte City Hotel Myeongdong

  362, Samil-daero, Jung-gu, Seoul
    
   4.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet ligger i Myeongdong og 2 kilometer unna Seoul rådhus og Gwanghwamun. Gyeongbok-palasset ligger 2 kilometer unna. Dongdaemun stasjon ligger 26 minutters gange unna.

   Tmark Grand hotel Myeongdong 889 kr
   Tmark Grand hotel Myeongdong

   Tmark Grand hotel Myeongdong

   52, Toegye-ro, Jung-gu, Seoul
     
    4.5 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet i Seoul har en luksuriøs stil og ligger i gåavstand fra Namdaemun marked, Sungnyemun byport og Koreas postmuseum. I nærheten finner du dessuten Seven Luck Casino Millennium Seoul Hilton Branch og Den koreanske banks museum.

    L7 Myeongdong by LOTTE 1 221 kr
    L7 Myeongdong by LOTTE

    L7 Myeongdong by LOTTE

    137 Toegye-ro Jung-gu, Seoul
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet ligger i Myeongdong og 10 minutters gange unna Myeongdong-gaten og Namsan-parken. Dessuten ligger Seoul rådhus og Gyeongbok-palasset kun 3 kilometer unna.

     ENA Suite Hotel Namdaemun 849 kr
     ENA Suite Hotel Namdaemun

     ENA Suite Hotel Namdaemun

     36, Sejong-daero 11-gil, Jung-gu, Seoul, Seoul
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet ligger i Jung-gu og 10 minutters gange unna Sungnyemun byport og Deoksugung-palasset. Dessuten ligger Cheonggye Plaza og Dongdaemun-markedet kun 5 kilometer unna. Shichong ligger 6 minutters gange unna og Seoul stasjon ligger 11 minutters gange unna.

      Hotel PJ Myeongdong 769 kr
      Hotel PJ Myeongdong

      Hotel PJ Myeongdong

      71, Mareunnae-ro, Jung-gu, Seoul, Seoul
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet ligger i Jung-gu og 10 minutters gange unna Korea House (restaurant) og Cheonggyecheon. Dessuten ligger Namsan-parken og Myeongdong-gaten kun 15 minutter unna. Euljiro 3-ga stasjon ligger 5 minutters gange unna og Chungmuro stasjon ligger 6 minutters gange unna.

       Sejong Hotel 841 kr
       Sejong Hotel

       Sejong Hotel

       145, Toegye-ro, Jung-gu, Seoul, Seoul
         
        4.5 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Myeongdong, 0,4 kilometer unna Namsan-parken og 5 kilometer unna Gyeongbok-palasset og Koreas krigsminnesmerke. Universitetet i Korea ligger 4,9 kilometer unna.

        Hotel Venue G 438 kr
        Hotel Venue G

        Hotel Venue G

        117, Cheonggyecheon-ro, Jongno-gu, Seoul
          
         3.5 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Jongno og 15 minutters gange unna Cheonggyecheon, Myeongdong-gaten og Lotte kjøpesenter. Dessuten ligger Jogyesa-tempelet og Seoul rådhus kun 2 kilometer unna. Jongno 3-ga stasjon og Euljiro 3-ga stasjon ligger fem minutters gange unna.