Starten på sidens hovedinnhold
Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5

Søk blant 1 000 000 overnattingssteder og 550 flyselskaper over hele verden

Søk blant mer enn en million flyvninger, hoteller, pakkereiser og mye mer

Expedia belaster deg ikke avbestillingsgebyrer for endring eller avbestilling av de fleste hotellbestillinger

Blomstermarkedet

Nyt fargene og duften av typiske nederlandske blomster, eller kjøpe blomsterløker og andre suvenirer mens du beveger deg gjennom de flytende blomsterbodene, som befinner seg på en av Amsterdams eldste kanaler.

Det er ingen andre plasser i verden som Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam. Denne samlingen med flytende boder har vært å finne på Singel-kanalen siden 1862. Det er det eneste gjenværende blomstermarkedet av sitt slag i Nederland. Handle friske tulipaner, eller kjøp frø du kan plante hjemme og andre nederlandske suvenirer. Når du kjøper naturlige produkter må du først høre med selgeren om du har lov til å ta dem med deg, eller sende dem i posten, til hjemlandet ditt.

De 15 bodene som utgjør blomstermarkedet er bygget på en rekke pongtonger, og bodenes front strekker seg ut i Singel-gaten. Vannet i Singel-kanalen markerte byens ytre grense i det 15. århundre.

Hva slags blomster som selges avhenger av tiden på året. Lokalbefolkningen kommer hit for å kjøpe tulipaner om våren, roser om sommeren og juletrær i desember. Det er til og med julebutikker som selger pyntede trær og stearinlys året rundt. Tiden flyr fort når man bearbeider inntrykkene fra alle bodene, og før du vet ordet av det har du gått rundt en times tid. Husk imidlertid på å ta et bilde av dette unike, flytende markedet fra broen før du drar videre.

Lær om nederlandsk blomster, og lukt på de søte duftene til arter som liljer, nelliker og roser. Blomstermarkedet er et bra sted å kjøpe blomsterløker, for eksempel tulipaner og pinseliljer. Prisene er rimelige, noe som gjør dette til et flott sted å handle både blomster og suvenirer. Marihuanaplanter og cannabis-sett er også utstilt i bodene.

Mange butikker her selger porselen av merket Delfts Blauw fra Nederland, malte tresko og nederlandsk ost. Ikke vær redd for å prute – siden nederlenderne har en lang historie med handel bak seg, har de ikke noe i mot litt forhandling. Gå til en kafé og kjøp deg et ristet smørbrød med gaudaost eller edamerost.

Blomstermarkedet flyter mellom broene til Koningsplein og Muntplein. Et besøk til bodene er gratis, og de er åpne hele dagen. Vær imidlertid oppmerksom på at området fort kan bli overfylt. Mange trikker og busser fra sentralstasjonen stopper på Muntplein og Koningsplein. Hvis du kjører bør du vurdere å parkere bilen på en av de mange parkeringsplassene i utkanten av byen, og deretter bruke kollektivtransport til å komme deg rundt. Det er også parkeringsplasser i sentrum, men antallet er begrenset.


Guide til Blomstermarkedet


Kart

De beste hotelltilbudene i Blomstermarkedet

Vis alle de 1 760 overnattingsstedene i Blomstermarkedet
Eden Hotel Amsterdam 1 144 kr
Eden Hotel Amsterdam

Eden Hotel Amsterdam

Amstel 144, Amsterdam
   
  3.5 av 5.0 Stjerner

  Dette hotellet ligger i Amsterdam sentrum og 5 minutters gange unna Rembrandtplein, Stopera og Hermitage Amsterdam. Dessuten ligger Blomstermarkedet og Magere Brug kun 10 minutter unna. Waterlooplein stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Rokin stasjon ligger 8 minutters gange unna.

  NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky 1 820 kr
  NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

  NH Collection Amsterdam Grand Hotel Krasnapolsky

  Dam 9, Amsterdam
    
   5.0 av 5.0 Stjerner

   Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Amsterdam sentrum og 15 minutters gange unna Blomstermarkedet og Anne Franks hus. Dessuten ligger Artis zoo og Heineken Experience kun 2 kilometer unna. Nieuwmarkt stasjon ligger 6 minutters gange unna og Amsterdam sentralstasjon ligger 9 minutters gange unna.

   Swissôtel Amsterdam 1 327 kr
   Swissôtel Amsterdam

   Swissôtel Amsterdam

   Damrak 96, Amsterdam
     
    4.0 av 5.0 Stjerner

    Dette hotellet ligger i Amsterdam sentrum og få skritt unna Dam-plassen, Madame Tussauds og Body Worlds. Dessuten ligger Nieuwe Kerk og Det kongelige slott kun 5 minutter unna. Nieuwmarkt stasjon ligger 8 minutters gange unna og Amsterdam sentralstasjon ligger 9 minutters gange unna.

    Hotel Estheréa 1 576 kr
    Hotel Estheréa

    Hotel Estheréa

    Singel 303-309, Amsterdam
      
     4.0 av 5.0 Stjerner

     Dette hotellet med en historisk profil ligger i Amsterdam sentrum og få skritt fra Begijnhof, Amsterdam museum og De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter. Dessuten ligger Madame Tussauds og Det kongelige slott kun 10 minutter unna. Rokin stasjon ligger 6 minutters gange unna og Nieuwmarkt stasjon ligger 14 minutters gange unna.

     NH City Centre Amsterdam 1 454 kr
     NH City Centre Amsterdam

     NH City Centre Amsterdam

     Spuistraat 288-292, Amsterdam
       
      4.0 av 5.0 Stjerner

      Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam sentrum og få skritt fra Begijnhof, Amsterdam museum og De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter. Dessuten ligger Madame Tussauds og Det kongelige slott kun 10 minutter unna. Rokin stasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Nieuwmarkt stasjon ligger 14 minutters gange unna.

      NH Collection Amsterdam Flower Market 1 402 kr
      NH Collection Amsterdam Flower Market

      NH Collection Amsterdam Flower Market

      Vijzelstraat 4, Amsterdam
        
       4.0 av 5.0 Stjerner

       Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Blomstermarkedet og De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter. Dessuten ligger Dam-plassen og Heineken Experience kun 15 minutter unna. Rokin stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Waterlooplein stasjon ligger 9 minutters gange unna.

       Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center 1 719 kr
       Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

       Radisson Blu Hotel, Amsterdam City Center

       Rusland 17, Amsterdam
         
        4.0 av 5.0 Stjerner

        Dette hotellet er familievennlig og ligger i den historiske bydelen i Amsterdam og 5 minutters gange unna Nes, Rembrandts hus og museum og Amsterdam Dungeon. Dessuten ligger Madame Tussauds og Rembrandtplein kun 10 minutter unna. Rokin stasjon ligger bare 5 minutters gange unna og Nieuwmarkt stasjon ligger 5 minutters gange unna.

        DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station 1 767 kr
        DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

        DoubleTree by Hilton Hotel Amsterdam Centraal Station

        Oosterdoksstraat 4, Amsterdam
          
         4.0 av 5.0 Stjerner

         Dette hotellet ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Nieuwmarkt-plassen og Oude Kerk. Dessuten ligger Dam-plassen og Anne Franks hus kun 2 kilometer unna. Amsterdam sentralstasjon ligger bare 4 minutters gange unna og Nieuwmarkt stasjon ligger 9 minutters gange unna.