Billige flybilletter til Andenes

Billige flyreiser til Andenes

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 1 078 kr for enveisflyvninger og 1 404 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe
Widerøe
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle
Norwegian Air Shuttle

Fly til Andenes

Flyvninger til Andenes

Andenes er det største tettstedet på Andøy i Nordland fylke. Stedet ligger på nordsiden av Andøya, og her bor det rundt 2 700 mennesker. I storhetstiden som varte gjennom hele middelalderen, var Andenes det største fiskeværet i Nordland. Senere opplevde stedet en kraftig nedgangstid, men fiske og fiskeforedling er fremdeles viktige næringer her. En tur til Andenes og Vesterålen kan by på mange fine naturopplevelser.

Flyreiser til Andenes

Når du skal fly til Andenes lander du på øyas egen flyplass – Andenes lufthavn. Flyplassen ligger mellom Andenes og Haugnes, men det tar ikke mer enn to minutter å kjøre til Andenes sentrum. Det kan være en fordel å leie bil i Andenes så du kan kjøre rundt i området i ditt eget tempo.

Hvis du ønsker å oppleve mer av Vesterålen, kan du også benytte deg av flyplassen i Stokmarknes. Det tar cirka to timer å kjøre fra Stokmarknes og nordover til Andenes, og på turen får du sett mye av Vesterålen. Det er også flyplasser i for eksempel Narvik og Svolvær.

Opplevelser i Andenes

Andenes kan by på mange flotte opplevelser og mye vakker natur. Her kan du både dra på hvalsafari og fisketur. Det er mange flotte tur- og sykkelløyper langs kysten du kan utforske. Du finner mange fine sandstrender i området hvis du har lyst på ta en dukkert. Og her kan du også oppleve både nordlys og midnattssol. Med et par billige flybilletter til Andenes kan du boltre deg på dette naturskjønne stedet.

Fly til Andenes

Når du har flybilletter til Andenes kan du forvente deg spennende dager i Vesterålen. Hvis du flyr direkte fra Oslo, tar turen til Andenes en time og 45 minutter. Skal du reise fra andre steder i Sør-Norge må du enten bytte fly i Oslo eller i en av de større byene i Nord-Norge, som Bodø eller Tromsø.

På Andenes lufthavn finner du også Andøya flystasjon som er den militære delen av flyplassen. Stedet har hatt en viktig militær oppgave, og under den kalde krigen var dette en av de første forsvarstillingene for Norge og Europa.

På flyplassen finner du et par selskaper som driver med leiebil hvis du ønsker egen bil under oppholdet. Ellers går det busser fra flyplassen til Andenes og til Sortland. Det står også drosjer utenfor ankomsthallen hvis du heller ønsker å benytte deg av dette tilbudet.

Severdigheter i Andenes

Det er flere muligheter for overnatting i Andenes, du kan velge mellom alt fra hoteller til rorbuer og privat innlosjering. Det er også mange severdigheter her som er vel verdt et besøk. Ta turen til Romskipet Aurora og opplev en unik tur i et virtuelt romskip. Fyret som rager nærmere 40 meter over bakken og den store moloen bør du også få med deg. Her finner du i tillegg Andøymuseet og Nordtun Gård hvor du kan hilse på dyrene ute året rundt. En flyreise til Andenes kan altså by på litt av hvert, og dette spesielle området er vel verdt et besøk.

Ofte stilte spørsmål

Hva heter flyplassen i Andenes?
Hvis du skal reise med fly, slipper du å bestemme deg for flyplass. Byen har nemlig bare én – Andenes (ANX-Andoya).
Hvor langt er det til ANX fra sentrum av Andenes?
Andenes (ANX-Andoya) er bare en kort kjøretur fra det yrende livet i sentrum av Andenes. Den ligger bare 1 km fra sentrum.
Kan jeg fly til Andenes nå?
Går du til vår reiserådside for COVID-19, finner du det du trenger å vite om restriksjonene som gjelder for Andenes, før flyet letter. Der legges det ut informasjon om alt fra helseråd til karantenekrav, så du kan holde deg oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Andenes?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Andenes, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Andenes med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Andenes, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er den beste å reise til i Andenes?
Skal du fly til Andenes, kommer du til å lande på ANX. Når du kommer frem, vil du være 1 km fra bykjernen.
Hvor mange flyselskaper har flyvninger til Andenes?
Planlegger du å reise til Andenes, er valgmulighetene få. Det er bare ett flyselskap som tilbyr flyvninger, så du bør være tidlig ute for å sikre deg det beste tilbudet.
Hvilke flyselskaper tilbyr flyvninger til Andenes?
Wideroe tilbyr mesteparten av flyvningene til Andenes. De fleste velger å fly med Wideroe fra Harstad.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Andenes?
Det er utrolig enkelt å planlegge en uforglemmelig ferie til Andenes når det går hele 29 direkteflyvninger i uken.
Hvor har de mest populære flyvningene til Andenes avreise fra?
Mange reisende drar fra flyplasser i Evenes, Harstad og Fjord-Norge når de flyr til Andenes.
Hvor lang tid tar det å fly til Andenes?
Hvis du reiser fra Evenes, tar det ca. 25 min før du ankommer Andenes. Reiser du fra Harstad, tar det rundt 25 min, og fra Fjord-Norge tar flyturen i snitt 30 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Andenes?
Ikke vent med å bestille flyreisen. Dette er et av triksene lure jetsettere bruker for å få de beste tilbudene. Ved å bestille tidlig er valgmulighetene flere, og flybillettene er rimeligere. Du bør også se litt rundt på nettet og sammenligne det du finner. Hvis reisemålet har flere enn én flyplass, kan du finne fantastiske tilbud ved å fly til en av de mindre. Og til slutt må du ikke glemme at førstemann til mølla får først male. Finner du ut hva flybillettene vanligvis koster, er det lettere å bestille når du snubler over et tilbud. De beste tilbudene var sjelden lenge.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Andenes?
Hvis du ikke planlegger, kan det være litt styrete å reise. Men det er ingen grunn til å stresse med det ennå. Du kan følge disse nyttige tipsene for å få en bekymringsfri start på reisen til Andenes.Hva bør pakkes i håndbagasjen?

  • Det er enkelt. Først bør du pakke pass, reisedokumenter, bankkort og medisiner. Deretter pakker du noe som får flyturen til å gå litt raskere. Noen forslag er en spennende roman og et nettbrett med forskjellige TV-serier du kan se. Er planen å hvile øynene litt på turen, er en komfortabel nakkepute og et par øretelefoner også praktisk å ha med seg. Til slutt kan du ta med deg noen toalettsaker, slik at du ser bra ut når du kommer frem.

Ikke pakk dette i håndbagasjen:

  • Du må legge større flasker med hårgelé og hårspray i bagasjen du skal sjekke inn. Har du mer enn 100 milliliter væske og gelé i håndbagasjen, kan du ikke ta det med deg om bord. Skarpe gjenstander, som en skrutrekker, og produkter som er eksplosive eller lett antennelige, f.eks. Spraymaling, nødbluss og brennstoff, er heller ikke lov å ha med i kabinen.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Vil du sikre at du får en komfortabel flytur, bør du tenke på klesvalgene du gjør. Det kan være lurt å kle seg lagvis ettersom det kan være litt varierende temperatur på flyet. På den måten holder du deg varm hvis kabinen blir kald. Sko som flippflopper og stiletthæler er det best å pakke i kofferten. Du bør heller ta på deg flate og lukkede sko, f.eks. Joggesko. Føttene dine kommer til å takke deg senere!
  • Tilstanden med navnet dyp venetrombose (DVT) er en potensiell risiko på lengre flyreiser. Den kommer av blodlevring som oppstår som følge av inaktivitet og dårlig blodsirkulasjon. For å forhindre at dette skjer, kan det være lurt å gjøre fot- og benøvelser mens du sitter i setet. Det kan også hjelpe å bruke kompresjonsstrømper.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Andenes?
Hvis du har alt klart før du drar til flyplassen, øker du sjansen for at reisen til Andenes går av stabelen uten problemer. Nedenfor finner du noen nyttige tips for hvordan du kommer deg raskt gjennom sikkerhetskontrollen:

  • Aller først må du vise reise-ID og ombordstigningskort i kontrollen. Du bør ha dette lett tilgjengelig, så du slipper å lete.
  • Neste steg er røntgenmaskinen. Tøm lommene for alt som kan pipe i metalldetektoren. For eksempel hodetelefoner eller øretelefoner samt tykkere jakker og kåper. Alt må gjennom røntgenmaskinen.
  • Elektroniske duppeditter som telefoner og laptoper må også legges i en kasse og gjennomlyses. Det er ingen grunn til bekymring – du er på nettet igjen om kort tid.
  • Ikke glem å ta ut væske og gelé fra bagasjen du skal ha med om bord. Dette må vanligvis sendes gjennom røntgenmaskinen. Hver beholder kan ikke romme mer enn 100 milliliter, og du må få plass til alt en gjennomsiktig pose på maks. 1 liter.
  • Det er lurt å ha på joggesko ettersom sjansen da er mindre for at du må ta dem av når du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Støvler og tyngre sko må ofte skannes.
  • Flyselskapene tillater ikke at du har med skarpe gjenstander i bagasjen du skal ha med på flyet. Hvis du må ha med deg slike ting, må du legge dem i bagasjen du skal sjekke inn.

Informasjon om flyreiser til Andenes
Ankomstflyplass
Andoya
Ankomstflyplassens IATA-kode
ANX
Ankomstby
Andenes
Pris for flyreisen
1 404 kr

Populære flyvninger til Andenes

Prisene var tilgjengelige i løpet av de 7 siste dagene og begynte på 1 078 kr for enveisflyvninger og 1 404 kr for tur-retur i den spesifiserte perioden. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Widerøe
Widerøe